Wednesday, December 8, 2010

myVacation – day 3

 

pagi ini kami akan melawat IAT. apa tu? IAT atau panjangnya, Industri Asas Tani.

Tempat pertama adalah kediaman Puan Noridah Awang. Beliau membuat frozen food, tau pendapatan sebulan berapa? rm4ooo. bersih! hebat kan. tapi katanya nak sampai ke tahap sekarang tu bukan mudah. sakit semua dah rasa. ada lepat liat sebijik seh!

PC051382

ni la Puan Noridah Awang. muda lagi. usahawan yang berjaya nih.

nasi kerabu memang power la, dulu jual jugak nasi-nasi, sekarang fokus dekat bisnes forzen food aje. patut sedap ye. =)

PC051383

ini semua dah tak sabar nak menjamu selera. suruh tanya apa-apa senyap pulak. yolah fokus nak makan and jalan-jalan sekali kena pegi melawat daaa~~

*abe hok baju belang tuh, dok sore2 bakpo*

 

++++++++

perjalanan diteruskan lagi ke Melor. pegi melawat usahawan kedua. Mak Teh. Mak Teh menjual kuih goreng panas. memang terangkat! nampak biasa tapi sedap weh.. makan banyak pun maseh nak lagik. sebulan bersih Mak Teh dapat rm5++++. Mak Teh kata, orang kampung tak percaya, kata dia pakai pelaris pe semua, manusia kan. tapi bila dia pakai pekerja orang kampung situ jugak baru la diorang percaya.

PC051387

ini pekerja2 Mak Teh. sorang lagi dok menggoreng.

PC051393

ini geng-geng yang dah kenyang. =)

PC051396

kak zana and kak asma dah siap cuba buat dah. karipap pun pakai gam tau. nak bagi lekat. erm. hebat! tengok susunan karipap tu. ada cara dia, bukan pakai letak jek. setalam tu ada berapa, cuba teka?

++++++

lepas balik daripada lawatan kami akan ke kenduri kawen bos diorang, Puan Aina.

see next entry k!

 

 

reminder: makan banyak gila harini, abes diet!

2 comments:

dwaty said...

TAK RETI MAKAN NASI KERABU... HUHUHU

akubersamaCahya said...

@dwaty: ade je yg tak makan mastu.. =) i like nasi kerabu, kat kedah susah nk jumpe nasi kerabu kelantan punya.