Sunday, November 16, 2014

Dalam dua jarak.

Assalamualaikum.
maaf.
cerpen dalam pembikinan.

+++++++


malam ini sayu.
hati sudah tak tertahan rindu.
rindu dia yang jauh di sana.
dan aku masih di sini.
berada dalam dua jarak.
buat rindu ini tak tertahan lama.
air mata tak jumpa aliran.
hati tak jumpa detak sebenar.

benarlah, bila hati dah cinta
tak cukup rasa bila tidak berdua.
resah gelisah bila tak nampak dengan mata.
bukan tak percaya, tahu saling setia.
cuma rindu sangat membara.

nikmat.
inilah nikmat halalnya cinta.
kalau dulu tak jumpa tak apa. takdak rasa.
rindu setakat kata-kata.
tapi kini lain benar.
rindu ini bagai mahu pecah dada.
cinta itu sentiasa di doa kekal sehingga dunia sana.

+++++++++

ada lagi seminggu.
tapi sudah tepu.
kerja macam tak mahu.
rindu.

P/S: mood yang bagus untuk menulis :,)


Monday, October 13, 2014

Instagram.

Assalamualaikum.
Selamat Petang.
Hello.

Lama sangat biar blog.
bukak blog tapi takde entri.
abc after all. ik3
keampunan anda abc pinta.

end of year.
kerja guru kelas menimbun.
s/u PIBG banyak kena siapkan.

karya-put aside.
maaf.
abc orangnya, 1 fokus.
2 fokus, semua tak jalan.

instagram.
aktif sangat dekat situ.
nak tengok gambar incik suami tercinta pun ada.
follow nurwateeqa :)

impian.
end of year.
CAP siap manuskripnya.
JP selepasnya.
koleksi puisi, nak masuk bertanding lagi sekali :)

abc rindu korang2.
sangat.
khilaf sendiri.
tak pandai2 manage masa :)

oke.
bye.

Monday, August 25, 2014

Walimatulurus.Walimah.Majlis.

Kalau ada yang menyoal, kenapa busy sangat, cikgu je pun.
kalau ada yang menyampah, kata nak update tak update.
kalau ada yang pergi tak kembali ke blog, dah tutup padan pun tak update.
maaf berjuta maaf.
abc sibuk melukis dan menukil kisah cinta abc sendiri.

seikhlas hati abc menjemput kalian yang banyak memberi semangat kepada abc untuk
terus menerus menghasilkan karya cinta; ke majlis perkahwinan abc.


kalau berhampiran, kalau berkesempatan, kalau kenal di mana, datanglah memeriahkan majlis. :)
abc harapkan doa dari kalian supaya majlis berjalan lancar dan doakan kebahagian abc selamanya. ameen.

p/s: jangan malu jangan segan, abc jemput anda datang :)

Wednesday, August 6, 2014

Kembali seperti biasa.

Assalamualaikum.
Selamat Hari Raya. Maaf Zahir dan Batin.

Agak lama abc terus menyepi diri. setelah banyak berjanji, abc lari membawa diri. ewahhh hehehe
Alhamdulillah, abc terus berusaha mencari masa dan ruang waktu untuk diri dalam menyelesaikan beberapa hal.

banyak yang berlaku sepanjang ketiadaan abc dan blog. banyak sangat. insyaAllah ada masa abc ceritakan satu per satu. tetapi jangan mengharap abc akan post cerita, sebab takde lagi cerita baru. jeles memang jeles tengok orang lain dari satu novel ke satu novel diterbitkan. abc belom ada apa-apa lagi. rezeki semua dari Allah :)

sepanjang dekat Ipoh abc dah jarang menulis walapun idea sangat mencurah-curah. bila nak menulis ada aje halangannya :'(

kalau jumpa makcik di atas sekitar Ipoh, tegur-tegurlah. makcik tu kurang kawan-kawan area Ipoh ni. selalu berlegar-legar di Mydin Meru, Aeon Station 18, Aeon Kinta dan gugusan Manjoi. ik3


maaf abc lama menghilang.
harap masih ada readers yang sudi ke mari :)

p/s: give me times, I will survive. Much love readers <3 br="">

Monday, February 24, 2014

Jika Itu Takdirku vs Biarkan Ia Pergi

SAMA TAPI TIDAK SERUPA

+++++

Assalamualaikum!
maaf, mesti ramai yang marah abc, lama tak update cerita baru.
haritu abc janji kan.
maaf la. idea bukan mudah sekarang ni
tambah-tambah PBS ditangguhkan (ssangat takde kaitan)

okeh, berbalik tajuk entri.
abc tonton Jika Itu Takdirku dari episod 1, sebab minat Shah Iskandar!!! <3 p="">
tapi dari episod 1 rasa macam kenal aje cerita ni hahahha

teringatlah cerpen abc last year (Jan 2013)


pernah baca tak. cerpen satu malam abc. hehehe

akibat rasa macam sama, abc pun baca balik cerpen abc dan sinopsis drama.


ermmmmmmmmmmmmm
 plot cerita sama, watak aje yang berlainan dan beberapa part.
dan ending tak sama hehehehe

eh... sama tapi tak serupa :)

tiada komen lain.
selain nak kata, eh! macam sama lah 

hahahaha

+++

abc tak habis lagi cerita Nusaybah.
jadi maap le. tunggu ~~
novel?
hehehehe lagi la MAAFKAN ABC YE :P

p/s: sama eh? ermm tak serupa :)


Sunday, February 23, 2014

Puisi - kecewa

kekecewaan tak padam dengan air mata
kedukaan membelah jiwa

kadang tak rasa nak bicara
kadang rasa mahu berdiam sahaja
kadang mahu menjerit menggila

kebetulan itu memang kebetulan
tiada sengaja
tiada tidak sengajanya

kecewa ini hanya Dia yang sedar banyak mana
kecewa ini mencengkam jiwa
aku tahu bukan hariku
aku tahu ia bukan milikku.
kecewa ini perlu berlalu.

kecewa menghampat lara
kecewa membuka mata
aku perlu pantas kejar dunia
aku perlu berlari memintas mereka.

#kecewa

Tuesday, January 21, 2014

kisah aku bukan novel atau telenovela!

kisah aku bukan novel
kisah aku bukan jua telenovela
yang akhirnya kau boleh jangka
yang sedih tawanya buat kau bahagia

kisah aku bukan novel
kisah aku bukan jua telenovela
yang wataknya kau puja
yang lelakinya kau cinta!

kisah aku bukan novel
ulang baca berapa banyak kau suka
kisah aku bukan telenovela
ulang tayang seribu tahun tetap sama

kisah aku bukan novel
yang pengakhirannya kau boleh pinta
yang akhirnya kau tak pernah tahu kemana
kisah aku bukan telenovela
yang akhirnya 20 episod sahaja
yang penamatnya, semua bahagia kononnya.

kisah aku bukan novel
yang tebalnya tak sampai 100 muka
yang babak akhirnya kau baca sebelum mula
kisah aku bukan telenovela
yang bisa kau muat turun semua episodnya.

kisah aku kisah nyata
kisah aku kisah manusia
realitinya aku sahaja rasa
realitinya hanya aku yang melaluinya.

kisah aku bukan novel mahupun telenovela.

nurwateeqa@abc - 21/Jan/2014

Sunday, January 19, 2014

Working on something!

Assalamualaikum wbt.
selamat hari ahad.
esok kelija.
esok malam ada abang jebat! :P

okeh.
im working on something.
harap masa menyebelahi saya.
ilham diberikan kepada saya.

SETAHUN kan saya diam tanpa karya.
harap 2014 menjanjikan sesuatu yang baik untuk saya, abc dan karya. :)

disebabkan percutian panjang itu.
5 minit menulis, terus letih.
otak ni rasa tepu gila!
subhanaAllah.

karat sangat kut.
jadi. tak boleh macam dulu.
sehari semalam boleh siap.
2 hari boleh siap.
mungkin sekarang.
seminggu/dua minggu?
sebulan?
hehehe

okeh. tunggu yep.
abc tau ramai dah sakit hati dengan abc.
jadi. abc bagi cover dulu la ye :)


sabar ye.
bagi abc seminggu!
ihiks3


Friday, January 10, 2014

Heartless (Tiada perasaan)

Kalau tak rasa apa-apa
mungkin tak beri reaksi
kalau tak rasa apa-apa
orang kata kita heartless

orang tak rasa apa kita rasa
orang tak sakit macam kita rasa
orang tak nangis macam kita
orang taktahu kita berendam ayaq mata

pedulilah orang kata
endah sahaja
orang hanya pandai mengata
tak pandai nak cuba rasa.

titik.
kau orang, aku aku :)

++++++

salam jumaat!
semua berlaku kerana Allah
aku redha
aku terima.

abc mahu kamu semua redha
yang abc lama tak pos karya! 
hehehe

bagi abc masa
kamu taktahu betapa gilanya abc mengurus masa
tidur tak menentu
mimpi anak2 kat sekolah aje :)

tunggu. malam ini abc cuba.
satu dua mungkin ada yang suka.

bye!

Sunday, January 5, 2014

Oh My Jebat Foo!!!!


oh my oh my!!!
falling in love lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

haritu dah surut CINTA abc buat jebat, sebab tak dapat tengok jebat bila balik ipoh
harini, sekarang, my love increased 100%!!!
online punya pasal hahahaha

sangat-sangat-sangat
jatuh cinta!
abc dah baca habis novel ni
semua sebab jebat
sanggup pergi cari and baca dalam masa beberapa jam aje.

thanks kak eman sufi atas novel yang sangat superb!
 
 

sekarang 12 episod.
berapa episod semuanya???

tak sabar nak tengok esok.
rasa macam nak lepak kedai depan rumah
sebab kedai ada astro rumah takde astro.
hehehehe

sapa yang jatuh cinta macam abc?

p/s: sori incik tunang, saya angau kejap dengan Jebat Foo <3 br="">

Wednesday, January 1, 2014

01012014 SELAMAT TAHUN BARU!

ALHAMDULILLAH
masih dipanjangkan usia oleh Allah untuk terus bernafas dibumi ini.

4 tahun sudah usia blog abc ni
bermula 2010
bermula dengan saja-saja
kemudian konon nak menjadi blogger
dan kemudian memaparkan karya yang disimpan hanya untuk persendirian mulanya.
penerimaan demi penerimaan
akhir abc terus berkarya.
tapi 2013 tak banyak yang abc mampu lakukan.
rezeki datang dari arah berbeza tapi lebih bermakna

abc harapkan 2014 memberikan lebih banyak bahagia buat abc :)
lebih banyak karya yang dihasilkan
dan terus berharap karya dibukukan :)
harap doa dari kalian juga <3 div="">

semoga 2014 menjadi tahun yang lebih baik dan bermakna buat kita semua
AMEEN.

salam sayang 2014, nurwateeqa@abc