Saturday, December 18, 2010

kenapa bunuh diri?

bangun sangat lewat harini, bukan apa, abc takleh tido malam tadi. ngeri dan takut. tak faham? ni yang abc nak story.

malam tadi, dah lewat pun ^^ abc dah penat berblogging, abc pun takde mood + jiwa kacau bilau. abc pun pegi la jumpa Mr.Google. konon nak cari “tips atasi putus cinta” (haa..kantoi!), jumpa memang jumpa.. yang ngeri.. pi jumpa entri kes orang bunuh diri and siap ada video lagik. =.=”

onion_msn_smileys-02

abc jumpa tips and bunuh2 tu dekat blog rojakStory.. korang mesti kenal kan..

aiyoo,, abc pun satu yang hang pi tengok pasaipa.. (+_+) walaupon takde darah or apa2 yang ngeri, tapi tengok orang mati memang seram woo.. korang nak tengok?? pi la blog rojakStory.. wuhuuu..

cebollita_animated_onion-26

terbayang muka and keadaan dia masa bunuh diri tu. bodoh! bunuh diri tanpa sebab. atoi!

lepas tu,, dari blog tu jugak abc dapat tau tentang kes kat Malaysia.. Alviss Kong.. abc taktau sebenarnye.. bila baca agak terkezut,, dia tak la rakam,, cuma dia ade bagitau kat FB je.. lepas abc baca kat blog rojakStory, abc pun jumpe Mr.Google, jumpa la.. agak sedih, kecewa dengan cinta.. maseh muda.. maseh jauh perjalanan dia, tapi.. dia dah buat pilihan dia sendiri.. moga keluarga dia tabah dengan dugaan ni.

nak baca cerita alviss> klik sini

>>>> sebenarnya dah banyak kes bunuh diri, antara sebab pilihan maut ni.. putus cinta, duit dan tekanan masalah. tapi kita yang maseh hidup ni.. amek iktibar, elakkan buat pilihan maut ni.. apa yang jadi dalam hidup kita, jadikkan pengajaran okay!

tabah. sabar dan muhasabah diri. jangan terlalu ikut perasaan. setiap yang berlaku pasti ada hikmah disebaliknya, kan3

cerita tentang mati membuatkan abc ingat akan kematian yang pasti utk semua manusia. ya Allah.. moga abc mati dalam iman dan suci dari segala dosa. amin!

2 comments:

Rozuan Ismail said...

entah lah..kita org islam jgn wat cam tuh.. rugi dan sia2 kalau bunuh diri

akubersamaCahya said...

^^ yelah.. bunuh diri takkan selesaikan ape2..