Tuesday, December 14, 2010

korang ada kawan??

assalamualaikum!

harini agak lambat abc bukak blog kesayangan abc nih (podahh ayat!) sebab? amir haziq si budak gomok+lincah+comel ada dekat rumah. abc bukak, die duduk depan laptop, tekan power on/off mau 2 3 kali. so.. daripada jadik lingkup. better abc off terus aje kan, layan amir menari syok gak… teng-teng-teng ^^

sekarang mama dah bagi amir tidoq, boleh la membalas segala jejak kaki korang semua.. tQ for coming here, maafla ye rumah selerak! ^^

kawan? korang ada kawan?

abc ada kawan^^ tapi mencari istilah kawan baek itu belum ada. kalau abc anggap diorang kawan baek abc, belum tentu menganggap abc macam itu gak kan? agak sedih disitu, =.=”

masa sekolah rendah, kawan baek abc:

  • darjah satu: nur hanim yahya (SK Bidor, Perak) tapi dah lost contact lepas abc pindah ke kedah. yela apa budak darjah2 leh buat kan, dulu mana ada enset lagi, internet pe ntah lagi kan.
  • darjah 2-5 : syawal bin abdullah (SK SADR) ^^ sekrang tak dah lepas dia pindah sekolah, baca entri ni. L&P
  • darjah 5-6 : wardiah bt aziz + nur farhah Ghazali (SKSADR) lepas masuk sekolah menengah dah jarang jumpa, farhah ada bagi surat and macam2 tapi last2 dah lost contact.

zmn kecik!

  • sekolah menengah: semua baek, sebab sekolah asrama, dari 13 sampai 17 hidup membesar bersama2. nak list? takut tertinggal nama diorang lak. ^^

perjumpaan smula

luv our school

  • matrik? kawan-rapat, rapat jugak sebab sekelas and sekepala. kawan baek eh tu?? ^^

P3240267

  • UTM Skudai? berharap tapi ….. kawan sekelas aja lah~~ tapi sayang sama akak-akak yang suke layan abc macam budak kechik ^^ aip! abc kawen dah leh anak sepuloh tau!! (kak ida yang garang,master chef+kak ann yang sempoi!!)

DSCF0123

DSCF0126

DSCF0134

ramai yang pernah menjadi kawan baek abc, tapi atas sikap abc sendiri yang menyebabkan sesetengah orang menjauhkan diri. am i so selfish?? abc dah buang sikap yang membuat orang tak suka abc. ^^ tapi abc tak kesah kalau orang tetap taknak kawan dengan abc. moga Allah sentiasa memberikan yang terbaek untuk abc.

reminder: macam mane cinta tahan dengan sikap abc??

7 comments:

Nashays said...

hye abc..hmmm dah besar2 ni kawan makin kurang lak..masing2 ada komitmen..tp kawan alam maya makin ramai :P

Rozuan Ismail said...

wahh..ramai kawan abc ye..pak cek pon ramai kawan jgak..biase la sek ren,sek men,matrix dan universiti,,sume negeri laen2..dh kira 1 malaysia dah kawan pak cek ni..huhu

akubersamaCahya said...

@nashays: yup.. sume dgn komitmen, msj pun tak sempat. bila free kadang2 terpikir nak jumpe gak ^^

@rozuan: hui3 yup. sabah sarawak pun ade.. tggal nak kawan ngn mat salleh ajek..hik3

chacha said...

ramainya kawan!!
chacha pon ramai kawan gak....hahaha
salah 1 nya adalah abc ler...hehehe

mizz_aainaa said...

saluny bila jarang contact.. last2 akan lost contact.. alangkah indahnya kalau dapat jejak balik kawan2 yang dah lost contact tuh kan..

akubersamaCahya said...

chacha: hehehe.. tu belum masokk kawan blog nih. ag ramai^^ tQ chacha.. syg sama chacha ^^

akubersamaCahya said...

mizz_aainaa: yup2 ^^ nak sangat jumpa diorang. huhuhu