Thursday, December 31, 2009

Monday, December 28, 2009

sekembali daku ke UTM

bagaimana anda menghabeskan cuti anda???

hahhaha... baru balik UTM dari teluk intan.. a bit scare when using BUs... banyak sangat kes2 xcident... tapi nak gune ape ag kan..

wut i'm doing in Teluk Intan??

jadik sukarelawan.. huuhu.. tak besh sgt rasenye.. tension?? yup... takpe.. it is an experience.. ayat ku sepanjang menenangkan kemarahan meluap2.. i never dun wut have i dun at teluk intan.. erm.. it is an experience.. tapi KEMBARA memang syok habes... memang kelas la geng KEMBARA..

ARIL... talk about aril AF7... aku serve makanan untuk die mase karnival.. huuuuu naek satu lif ngn aril tuh... tapi aku wat pe depan die??? AKU WAT DEK... sori... hehhehe.. entah kenapa.. just act like i dun no him... hehehe.. shy2 cat lah.. tapi aril mmg sopan santun.. macam ne gambar cm tu la die... comel org kata.. ORG KATA ye... not me.. hehehhehe

konsert artis af7 aku tak join... kitorg g lepak menara condong.. huuuu.... best lah rasenye.. tangkap gambar cm dok oversea aje.. hikhikhik...

Friday, December 11, 2009

Cahya<<<

Cahaya Hidupku

Artist: Ebith

Kemarin aku melupakanmu
Kemarin aku tak ingat kamu
Namun engkau tersenyum

Dan kini sampai akhir hidupku
Ku mohon jangan tinggalkan aku
Selalu dekat dengamu
Engkaulah segalanya

Rasa sesal tak pernah datang di awal
Ketika, ketika mata rasa dan kata sudah tak berguna
Teringat satu masa ketika aku terlupa
Terlupa akan cinta yang ada di dalam dada
Ku terpesona dengan wanita berbeda
Terpikat dengan sinar cahaya berbeda
Wanita lain yang belum tentu setia
Cahaya yang tidak akan bersinar lama

Tidak seperti sinarmu engkau wanita pujaan hatiku
Malu ku mengakui kesalahanku padamu
Jujur hati ini tak bisa tidur
Ku siapkan waktu berdua denganmu
Saat dimana tak bisa kuganti dengan hatiku
Cinta yang tlah kau beri tak dapat terganti
Hanya dengan untaian kata maaf dari hati ini
Kau cahaya hidupku

Aku adalah lelaki yang akan dibenci
Ketika ku sakiti hati wanita yang mengasihi
Dia beri hati kubalas dengan dusta
Dia beri cinta kubalas dengan luka
Aku terpesona dengan wanita berbeda
Terpikat dengan sinar cahaya berbeda
Wanita lain yang belum tentu setia
Cahaya yang tidak akan bersinar lama

Tidak seperti sinarmu engkau wanita pujaan hatiku
Malu ku mengakui kesalahanku padamu
Jujur hati ini tak bisa tidur
Ku siapkan waktu berdua denganmu
Saat dimana tak bisa kuganti dengan hatiku
Cinta yang tlah kau beri tak dapat terganti
Hanya dengan untaian kata maaf dari hati ini
Kau cahaya hidupku

aku bakal pendidik???


betul-betul ke aku nak jadik seorang pendidik??

layak??

of cos.. aku dh lulus temuduga.. and sekarang dh hampir 2tahun aku study bidang pendidikan..
erm.. tapi betol ke aku nk jadik cikgu?? insyaAllah..

alhamdulillah.. dalam lingkungan 2tahun nih.. banyak yg aku belajar..

1st thing is.. aku belajar yang ape aku belajar sekarang bukan utk aku. tapi anak murid aku..
ade org kata aku ni skema.. asyik ngadap buku.. tau ke diorang aku sentiasa rase bersalah utk bakal anak murid aku..

2nd.. aku sentiasa ingin ade ilmu.. atok kak ngah de kata "orang berilmu takkan diam" betol2.. aku nk jadik cendiakawan..hikhikhik dlm kelas tuh ade yg macam tak belajar pape.. bile exm baru bace segala2.. time assgment tu.. biar kawan2 buat.. ape nih bakal cikgu!!!

3rd.. ade ilmu dan sentiasa lah berkongsi.. alhamdulillah.. kuliah aku de yang oke.. ade jugak bakal cikgu2 kaki bodek n cikgu2 kepoh.. hehhe.. ape2 pun harap jadik yg terbaek.. bab kongsi ilmu.. yup.. Utm nye cikgu mmg berkualiti.. alhamdulillah..

4th.. berani utk bersendiri.. yup.. even kite hanya menapak kat UTM.. jgn takot bersendiri.. de sorang kawan yg rase di bolayan oleh aku die tinggal aku gitu jek.. aku juga ade perasaan.. sedih?? tak lah cume terkilan.. die hny amek kesempatan.. tak kesah lah.. aku tau ni lah asam garam waktu belajar.. sekrg nih betol2 aku bo layan.. hehehhe..

5th.. aktif kan diri.. yup mesti2.. jgn la asyik tgk buku.. aktif mcm mane?? berkawan dan up to date.. up to date... up to date? yup.. maksud nye.. sentiasa tahu and serba tahu.. IT.. music.. movie.. buku.. trend and segala2 nye.. bukan ikut.. atau kne jadik.. just amek tahu..

>>>>>>>>> itu aku sebagai bakal pendidik.. kamu???


reminder: aku akan belajar setinggi yg boleh...

Friday, December 4, 2009

berdakwah lah dengan penuh hikmah!!!!


semua yang bergelar muslim wajib berdakwah...
dan sekarang ramai yang tahu berdakwah..
tapi adakah dengan cara yang berhikmah
insyaAllah..

semua umat islam itu bersaudara..
sikap saling menegur untuk kebaekan itu perlu..
erm.. saya tak berani nak cakap lebih2..
ilmu baru sejengkal (sampai ke??)

kerana sesuatu membuat saya buat sedikit pembelajaran mengenai dakwah..
mase sekolah ustaz dan ustazah selalu cakap.. "berdakwah lah dengan hikmah"
apa ye ciri2 berdakwah dengan hikmah??? yang saya tahu... tak mudah marah.. ada ilmu..
erm... ini serba sedikit yg saya amek dr penulisan orang laen..(hhehhe...cilok)



++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


"Serulah (manusia) kepada jalan Rabbmu dengan hikmah dan pelajaran yang baik dan bantahlah mereka dengan cara yang lebih baik." [An-Nahl: 125]

"Maka disebabkan rahmat dari Allahlah kamu berlaku lemah lembut terhadap mereka. Sekiranya kamu bersikap keras lagi berhati kasar, tentulah mereka menjauhkan diri dari sekelilingmu." [Ali Imran: 159]

"Sesungguhnya, tidaklah kelembutan itu ada pada sesuatu kecuali ia akan membaguskannya dan tidaklah (kelembutan) itu tercabut dari sesuatu, kecuali akan memburukkannya." [HR Muslim dalam Al-Birr wash Shilah (2594)]

"Barangsiapa yang tidak terdapat kelembutan padanya, maka tidak ada kebaikan padanya." [HR Muslim dalam Al-Birr wash Shilah (2592)]




:::Persoalan dakwah berhikmah mengikut pandangan Al-Marhum Mohd Natsir dalam bukunya Fiqhud Da’wah.

Dalam mengupas persoalan hikmah ini, Al-Marhum telah membahagikan ciri-ciri hikmah kepada tiga ia itu :-

a) Mengenali golongan, ia itu golongan yang sedang di hadapan seseorang da’i dan tahap kemampuan mereka untuk memahami risalah yang di bawa
b) Memilih saat, iaitu memilih masa dan ketika yang tepat untuk berbicara dan
c) Mencari titik pertemuan, iaitu adanya keserasian dan persamaan serta relevensi, sebagai tempat bertolak




Dalam konteks dakwah, Allah telah menjelaskan hikmah dalam beberapa makna mengikut kondisi keadaan yang berlaku. Antaranya hikmah dalam erti kemampuan memilih saat bila harus berbicara dan bila harus diam. Para pendakwah seharus mengetahui saat ia harus berbicara dalam menyampaikan dakwah supaya dakwahnya mudah diterima. Hikmah dalam erti memilih dan menyusun kata-kata. Seorang pendakwah perlu menggunakan bahasa yang baik, tepat dan padat. Firman Allah yang bermaksud :

“Wahai orang yang beriman, bertakwalah kepada Allah dan berkatakanlah dengan kata-kata yang tepat.” (al-Ahzab, ayat 70)

Para ulamak menyebutkan qaulan sadida dengan kata –kata yang lurus, kata yang benar dan kata yang tepat iaitu berbicara dengan penuh kejujuran kerana di situlah terletak unsur segala kebahagiaan dan pangkal dari segala kesempurnaan kerana yang demikian itu berasal dari kemurniaan hati.

wallahualam.....




reminder: sy mintak maaf klu tersalah ape2.. harap ade yg leh tambah n tegur keslahan tuh..

cuti yang sekejap.....




12hb kne naek bus balik johor..
erm.. jumpe ngn kgkwan..huhu

before dat tgk result..9hb
hope dpt elok ag.. dekan!
ala.. kejapnye cuti..
lesen tak wat bg habes.. nanti dh keje kne pakai drebar..hehheheh

erm... kejapnye cuti...
so singkat la... huhuhu

to mama and adik2..
selamat bercuti..


buat udin! selamat ber"SPM"..
ingat dua ag paper!

reminder: ingat sempat wat lesen huhu

Thursday, December 3, 2009

AkU??

JULAI

* Sangat suka didamping.
* Banyak berahsia dan sukar dimengerti terutamanya lelaki.
* Agak pendiam kecuali dirangsang.
* Ada harga dan maruah diri.
* Tak suka menyusahkan orang lain tapi tidak marah apabila disusahkan.
* Mudah dipujuk dan bercakap lurus.
* Sangat menjaga hati orang lain.
* Sangat peramah.
* Emosi sangat mendalam tapi mudah terluka hatinya.
* Berjiwa sentimental.
* Jarang berdendam.
* Mudah memaafkan tapi sukar melupakan.
* Tidak suka benda remeh-temeh.
* Membimbing cara fizikal dan mental.
* Sangat peka, mengambil berat dan mengasihi serta penyayang.
* Layanan yang serupa terhadap semua orang.
* Tinggi daya simpati.
* Pemerhatian yang tajam.
* Suka menilai orang lain melalui pemerhatian.
* Mudah dan rajin belajar.
* Suka muhasabah diri.
* Suka mengenangkan peristiwa atau kawan lama.
* Suka mendiamkan diri.
* Suka duduk di rumah.
* Suka tunggu kawan tapi tak cari kawan.
* Tidak agresif kecuali terpaksa.
* Lemah dari segi kesihatan perut.
* Mudah gemuk kalau tak kawal diet.
* Minta disayangi.
* Mudah terluka hati tapi lambat pulih.
* Terlalu mengambil berat.
* Rajin dalam membuat kerja



Kalau anda dilahirkan pada 1hb, 10hb, 19hb, 28hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.
no.1
Anda sangat cerdik, jujur, lucu, degil, rajin, terus-terang, cemburu dalam asas pertandingan, baik hati, peramah dan autoriti. Anda ingin mendahului dalam apa jua keadaan. Anda seorang yang berdikari, berkeyakinan dan tidak pernah berada di bawah pimpinan orang lain. Anda akan bercinta dalam usia yang muda tapi akan berkahwin pada usia yang matang. Anda tidak suka akan orang yang bertentangan pendapat dengan anda. Malah anda juga menyimpan dendam dengan orang yang bersalah dengan anda. Anda seorang yang kuat belanja. Pada masa hadapan anda adalah professional dalam kerjaya yang anda ceburi. Namun terdapat juga orang yang kecil hati dengan pencapaian anda. Anda mempunyai keluarga yang bahagia. Pasangan ideal anda adalah no.4, 6, 8.

budak skema??

salam...

hari ni de lak sorang kawan kata kat aku.. "pointer tinggi tak join orang wat ape" .. sakit hati aku..
hidup manusia sume tak sempurna.. aku pun same.. aku terase?? yup.. sebab die cakap tak selidik dulu.. die cakap macam tu sebab aku tak dapat dok kolej yang same aku duduk mase tahun 1.. why?? biarlah rahsia.. apa yang jadik aku jadik kan pengajaran.. memang orang mengata.. tapi Allah tahu segala-galanya kan..

yeke aku budak skema??



tak juga.. aku bukan yang jenis "ulat buku" ... aku mmg la pakai spec.. hukhukhuk..

yup.. aku agak disiplin.. aku takut buat salah.. tapi laen skit bile besar, selagi aku rase aku betul aku wat..hehehe..

nape aku boh entri nih?? aku just tertarik ngn perkataan "BUDAK SKEMA"
dulu mase sekolah ye la jugak tapi tak sgt.. hehheheh

wut eva it is.. i have my own life.. rite?? heee

Tuesday, December 1, 2009

::::::::myBAbyDoll

umo aku bape yek??? hehhehe..

terase nak letak pasal anak2 patung aku dlm entri nih.. agpun..blog inikan pasal aku.. me with the light... my self lah tuh..heeeee

nak tgk??? doll pertama aku mase aku umo 6tahun.. i buy it wit my own money.. huuhuhu.. dat time my famili n i live at the 'perkampungan orang asli"..nanti aku cerita n maybe entri nye bertajuk.. "my mum is a traveler" hikhikhik..

oke2 back to the show....


1. myGajah (umo 6tahun aku beli.. dah 14tahun bersama aku, heee dulu cap nye color biru..dah bertukar la..heee)



2. myNgau2
(dapat bear nih mase tukar2 hadiah ngn kwn mase form5.. 1st time setelah aku besar aku dapat bear2..hikhik)


3. MrPatrick ( i call her patricia..hikhikhik, mama bagi nih...)

4. Mr.Totoise (en.kure nih abg ngah bagi mase aku kat matrik.. mase tu tgh final.. suddenly my angah dtg bg en.kure n mr .spider.. ,spider tu kicin jek..lupe amek gambar die..same color..pink!)



5. little Stebby (beli mase otw balik dr kenduri angah kat kelantan... heheh ma bayar)


erm... mase sekolah rendah..aku de anak patung.. tapi barbie.. adik laki yg form5 tuh dulu die sgt dengki ngn anak2 ptg aku.. die cabut kepala kaki tangan sume.. last2 mama bakar jek.. ma kata "dah berselerak!" hehehe... then mase aku dulu anak patung kertas pop sgt.. tapi unlucky me.. habes tercabut kepala! adik aku nye keje.. sedih gile hanya Allah yg tahu.. hukhukhuk.. aku kurang maen anak patung sebab maen masak2...heeeee...

ni gambar patung2 kecik...

(hadiah hari lahir aku yg ke 20tahun)



reminder: aku suke anak patung! heee

kancil atau pelanduk???

adakah kancil dan pelanduk itu makhluk yang same?? i dunno... my angah said it so.. they r just same.. hehheh..

mase raye kami masak rendang kancil/pelanduk... no pic.. my camera wasn't wit me dat time.. huuu the real kancil/pelanduk pun tak sempat amek gambar.. huhu.. but angah ade gambarnye.. lupe nak upload masok laptopku aje.. hikhik.. meh tgk KANCIL percik!!!! version myOwn self hehehe... (sejak aku peram ayam n jadik sedap n lazat aku di amanahkan utk memeram kancil/pelanduk nih)


pic 1: nape tutup?? yg aku tau klu kite tutup mase peram.. aroma n ramuan tu akan sebati elok, lebih baek tutup ngn daun pisang, bau die akan ag sedap.. (umah aku pokok pisang maseh peringkat bayi! huh!)


pic 2: ni hah rupenye... disebabkan kurang bahan2 utk peram kancil/pelanduk nih, aku tibai mak akunye rencah rendang..aku boh sikit jek.. bg bau wangi sket.. hehhe.. yg len still ramuan yg same..




pic 3: ni mase dah hampir masak.. kulit kancil/pelanduk nih lembut so mudah hangus, isi lom masak ag.. aku dah tores2 isi nye...



pic 4: akibat kulit nye asyik nak hangus, aku pun decide ngan mama ku letak daun pisang.. kulit die sedap tapi bau.. urghhh amat loya..bau daun kuat gile,, cam kambing lew... (daun pisang ni ma amek umah jiran yg bagi baby pokok pisang tuh..heee)


pic 5
: mase makan.. along n angah dtg utk makan ramai c kancil/pelanduk tuh.. yum3.. mule aku tak lalu.. adik ann cakap rase cm ayam.. aku pun bedal.. hehhe sampai tinggal tulang..kehkehkeh




reminder: nak ke resipi ramuan utk peram ayam/kancil/pelanduk/sate/ikan.. heheh klu nak ckp..hehhe nak rase makanan di atas?? dtg umah..klu de rezki dapat makan..hehhehe

malam raikan kejayaan!!


di sebabkan dik ann dpt 5A .. kakLong belanja makan2 kat luar,,,hehhehe sape yang untung??
kami la.. hikhikhik... kami makan dekat oldvillage




an tak sabar tunggu makanan.hehhehe.


best2.. sedap2..free sume sedap kan...

reminder: seronok..kejayaan perlu di sambut sebab yang lain akan ikut!

Monday, November 30, 2009

entry

banyak yg aku nak masukkan tapi gambar nye takde... entri witout gambar agak bosan
heee.. klu cite nye best oke lew.. aku nye laptop baru baeki.. dah hilang software photoscape.. susah nak edit gambar lew.. huhuhu... tengah download balik.. tapi takut jugak virus2 cinta dtg balik t
abes duit..huhuhu

Saturday, November 28, 2009

SALAM QURBAN

kalau raya puasa merayakan kejayaan kite puasa sebulan.. menahan diri daripada lapar dahaga dan juga nafsu.. raya qurban??? apa perngorbanan yg telah kita lakukan?? pengorbanan bermakna yang mengubah hidup juga diri kita dari kurang baik kepada lebih baik... apa ye yang aku telah lakukan tahun nih?? ade.. tapi biar lah Allah je yang tahu.. moga2 aku akan jadik lebih baik daripada sebelumnya... aku suke dgr takbir raya.... jum kite dgr same2


Wednesday, November 25, 2009

bahagia dan terus bahagia..

tahniah buat adik an.. dapat 5A UPSR 2009.. tahniah.. dh pecah la rekod famili yg aku pegang dulu..hehheh..

hari ni.. 25.11.2009
besday acip.. tak sambut ag.. cian die..
tadi ujan lak.. aku nak belanja die ais krim paling mahal..hehehhe
esok pagi kami akan merempit ke kedai..hihihi

hari ni jugak aku dah leh men tenet semula.. laptop ku udah sehat...
hehheeh

no reminder,,i'm sleepy!

laptop ku berpenyakit!!

hampir seminggu laptop ku tersadai di kedai EPSOn.. ia dikatakan menghadapi virus.. ada virus2 yg mengjangkitinya... alhamdulillah.. sudah sembuh.. alhamdulillah data2 penting dapat diselamatkan lagi.. hikhikhik.. miss you la my laptop..heeee

reminder: sayangilah barang2 anda..

Wednesday, November 18, 2009

esok hari yang di nanti oleh adikku!!!

salam..
esok result UPSR keluar..
berdebar2 la ye sume pelajar2 darjah 6..
insyaAllah setelah korang sume berusaha bersungguh2 mesti la dapat yang setimpal

adik aku tak sabar tu.. nak tau ape yg die dpt..
esok.. aku nak masak sedap2.. klu die dapat elok kire kenduri la.. hehhe

HARI INI.. MUIZZUDDIN EXAM SPM... GOOD LUCK UDIN!! KAMI SEKELUARGA DOA KAN UDIN.. DO UR BEST!!!

reminder: exam mmg menakutkan. tapi klu takde exam kite tak belajar.. betulkan??

Sunday, November 15, 2009

idris sulaiman

kawan-kawan dah muak dengan nama nih.. tiap kali aku sebut jek name nih diorg akan cakap " sudah la wateeqa" hahahha aku hanya gelak2 sampai terguling2.. kehkeh.. ni nama watak dlm stu novel yang aku baca.. lupe tajuk nye.. nanti aku cari.. watak ni sgt la jadik idaman.. lelaki berusia.. duda kematian isteri... ensem.. smart.. bergaya.. romantik n tegas.. aku suke cerita nih.. watak perempuan tak sangat.. coz.. tak best pun.. heheh.. ade la sebab.. klu ckp jadik isu sensitif lak..
erm.. leh ke aku jumpe lelaki bernama idris sulaiman.. kalau ade pun.. mungkin same perwatakannye.. yg aku tau.. itu cuma khayalan penulis... same with me.. mohd haikal hazimi.. wait r.. nanti org gile2 kan aku nye khayalan lak.. heee berangan..

opss... i found it.. tajuk nye selagi ada dia.. sape yg lom bace bace la.. i got da pic too... see ya..









reminder: tak salah kan...

oh!! asam pedasku

12hb yang lalu.. dengan penuh keyakinan aku masak asam pedas.. yg aku tau ia nya sgt la simple.. aku pun amek resipi.. aku tgk.. oh.. sume bahan ade.. mesti sedap dgn sambal belacan.. yum3..
aku pun blend cili.. n sume2.. mase aku masak.. aku tgk semcam je asam pedas nih.. dah nak jadik sambal tumis.. hukhukhuk.. alamak.. mampus aku.. jadik aku pun masuk kan air bg cair.. jadik la.. macam asam pedas.. aku masukkan ikan.. biar ikan masak.. aku pun rase.. erm.. jadik2...
tapi kusedar.. asam pedas ku tak sedap mcm asam pedas.. kehkehkeh.. mak aku kata.. mane ade org tumis asam pedas.. "yeke mak.. hehhe iqah tak penah masak. first time" hehehhe
oh!! asam pedas.. ko mmg mudah tapi klu tak reti.. tak jadik jugak... kehkehkehkeh..




reminder: rajin2 la masuk dapur ye wahai wanita..

Saturday, November 14, 2009

kalau aku jatuh cinta

kalau aku jatuh cinta
mungkinkah seindah cinta fantasiku?
adakah seperti novel-novel tulisan insan?
mungkinkah seperti nukilan akalku?

kalaulah aku jatuh cinta
adakah cinta itu kekal selamanya?
mungkinkah cinta itu hingga ke hujung dunia?
adakah pada seorang sahaja?

jikalau aku jatuh cinta
pada jejaka yang mana pilihan ku?
insan mana yg bisa sentuh hatiku?
imam mana yg akan menjadi pemimpin hidupku?

kalaulah aku jatuh cinta
ku harap cinta yang bermakna
cinta yang penuh rahmat
cinta penuh dengan cinta tuhan
cinta yang penuh redha tuhan
mungkin jua cinta itu cinta sebuah perkahwinan......


reminder: kepada yang bercinta.. ingat Allah lebih dari segala2nya...

Friday, November 13, 2009

it come with "love letter"

Jika kau ubah fikiran
aku kan setia menanti
jika kau perlukan teman
carilah disini
jika kau ubah fikiran
untuk jatuh cinta lagi
yang pertama ke depan
jika kau ubah fikiran...

Sayu dan pilu bermain di jiwaku
Hilang mu kini tiada pengganti
Hanya namamu tersemat di kalbuku
Menjadi satu kenangan abadi

Menjadi satu kenangan yang abadi...


reminder: jgn lepas peluang yang ada.. penyesalan mmg tak berguna...

Thursday, November 12, 2009

...lagu hati...

apa yg ku ingin??
aku sendiri tak pasti..
aku sendiri tak mengerti

adakah aku mengejar sebuah cita
atau hanya secebis angan?
adakah ia hanya impian yg tak mungkin ku gapai?

apa harus ku lakukan
kian hari keinginan itu memeritkan
hati sering berlagu sedih
kerna jiwa terasa pedih
teringat cita yg ku telah tinggal jauh..

ku lihat dia
bahagia dgn hidupnya
mendapat apa yg dihendaknya..
tapi aku??

mungkin ini jalan takdirku
mungkin nanti
mungkin masih jauh
mungkin tak tertulis
entah... ini semua pada tanganNya

aku hanya boleh meminta
terus meminta
mampu kah aku harungi dunia?
sedangkan impian itu jauh di puncak sana?
namun hati berlagu sendiri
mengata pasti
pasti aku miliki
angan dan juga impian
aku kan jadi seperti dia
aku juga pasti bahagia
aku pasti!


reminder: sedih la.. nape aku g usha depa2 sume

hati ini sedih!!!

erm... sedih??
jgn sedih.. don't be sad.. hikhikhik
ramai kengkawan dah dpt ape yg diingini selama ni.. aku??
aku masih aku yg dulu... masih di tampok lame?? tak jugak...
ade yg baru gak.. tapi masih tak dapat ape yg aku nak dari dulu.. ape?? ade lah..
erm... bukan tak bersyukur tapi.. erm.. alhamdulillah..sentiase bersyukur..
tapi bolehkah hambamu ini mendapatkan ape yg diingini???

Wednesday, November 11, 2009

tetiba jek teringat!!!



tgk org dok masak... tetiba teringat final masak dulu.. lazat.. siap dapat pujian dari Lecturer.. yang bangga.. resipi nih kami reka.. huhu.. pakai reka.. bagi masa.. on time kne bagi resipi.. huhu
punye cari macam2 resipi.. last2 kne reka sendiri.. jadilah yg dlm gambar tuh.. "cucur bercili" and "tat strawberi".. castard nye strawberi tau bukan sebab de strawberi atas tuh.. hikhikhik




masak seronok.. tapi kne hepi.. bile hepi.. masakan kite tu akan jadi seperti yg kite nak.. heehhe.. cube la masak mase serabut.. rase die pun serabut.. hahha

reminder: sem depan nih belajar masak untuk orang sakit!

:::::perjalananku beribu batu::::::

mungkin dulu aku de cite.. and tajuk nye lebih kurangkan... hehhehe
aku kira la.. bape jam la aku nye perjalanan kali nih.. hitung2 de l cukup 10jam..huhuh lame nye..
aku pergi sri putri dgn yati.. sedih teringatkan ateh.. yela selalu balik dgn die.. huhuhu.. bus yati sampai 9.55pm.. bus aku akak kaunter tu kata pukul 10.20pm makna nya.. aku kne tunggu 25minit ag sorang2... mamat asing tu dok usha dari tadi.. mama chek takot... die ingat aku usha die kut.. hey tolong la aku usha bontot2 bus je la.. nak tgk no plat nye... bus aku JKG787... lambat nye bus nih.. huuuhuhu... sorang2 jadi taku... tetibe... hushhhhhh bus sns lalu.. bus aku ker?? lambat ag bus aku.. em... pegi je la usha bontot die... jalan melintas sekumpulan manusia.. yakin nye aku jalan.. mcm bukan bus aku.. seklai.. JKG787.. hey my bus... cepat2 aku patah balik amek beg baju.. terus cepat naek bus.. uncle tu tny.. SP?? aku jawab alor star.. aku mmg tak menjawab soklan.. aku pun nek bus.. alamak.. mane org?? yg aku nampak hny sorang abg cina.. n akak melayu ( dat akak aku tegur pun sebab nak ikut die g toilet.. takut woi g sorang2..rupe2 akak tu dak UTM gak.Fkulti Sains..tahun akhir dok KTF H15) aku nye seat belakng abe cino tuh!! sempit jek tempat nih.. tak best langsung.. erm.. tido je la... ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ... tibe bus benti.. oo die amek driver sorang ag.. ni melayu tadi yg de india... masa ateh tny ade pompuan dak.. bru aku teringat takot nek bus tuh,. mujur de akak tuh.. heheh.. pas pakcik melayu tu take place bwk bus.. abe cino ni turunkan seat nih sampai lutut aku.. ag la sempit.. hati ku berkata2

:::::::::;iqah..g la tnya pakcik tuh.. mmg takde org ke?? klu takde leh tukar seat double.. ag selesa..::::::::

ame jugak... aku keluarkan stu kaki.... lame... aku rasa rugi tak g tny.. aku akan terus tersepit!!!

aku pun pegi.. ::: pakcik mmg takde org ke dlm bus nih??? (tkot die amek org kat mane2)
::::::::::takde2...
::::::::sy tukar seat boleh?? (sopan tak???)
:::::::::boleh..boleh...
pastu aku pun ... amek sume beg aku dok seat double depan akak tadi.. beg2 aku letak belah tingkap... org takleh nak mek.. heheh panjang aku pikir nih...lepas aku tukar je tempat.. aku makan sandwich tuna aku.. yumyumyum.... aku tido... ishhhh takleh tido lak... aku makan oren... sedap nye.. byk ebnti bus nih.. aku pun turun la jugak.. selesaikan hajat2.. hehehhe

pas tu.. aku lena jek... bus benti pudu amek org siam.. bising!!!! depa nak g hattyai.. pas tu aku amek towel kecik aku tutup muka aku.. tido gila2..

bus benti tepi jalan.. nape?? ooo pakcik melayu nak balik umah.. eh.. dah sampai penang.. pastu aku nampak matrix aku dulu.. byk kenangan.. huhuhuhuhu
aku pun semangat la.. dah sampai sp aku mesej angah...
tibe2..dunia aku gelap... owh tertido lagi aku... hehhehe
bangun2.. ya Allah dah kat tol.. mujur terjaga... hikhikhik aku pun msj angah lagi.. yea2 dah sampai.. alhamdulillah..

lame jugak aku tido.. hehehhhe
kemas2 barang.. nampak dah shahab... msj angah.. angah kata dah sampai..
seronok!!!
tido pun lena.. double seat!!!
dats my story.. hahhaha

reminder: hati3 bus yg suke curi beg!!

Tuesday, November 10, 2009

i smile while watching aril...???

wats??? believe it or not...
i smile while watching aril in his video..
hahahha malunye.....
dats 'penangan' aril....
after this i wanna be one of aril fan.. can I???
mesti aril alu-alukan... ne ade artis tak alu-alukan peminat nye...
hahhaha
maybe ni last entri pasal aril...
takkan cite yg same...
nanti boring la blog cahaya nih!!!

Monday, November 9, 2009

ni la lagu Aril_Menatap Matamu

tetibe byk entri pasal aril..hikhikhik
takpe enjoy dulu...sok aku nak cite pasal perjalanan aku balik kampung!!!
jumpe aril?? tak la...kekekek


join FC aril???

it just a word that come out from my mouth...
think before speak!! hehhe
my sis is a fan of emer?? tak kenal pun hehheh
n i said to her.. i wanna join aril FC... so.. internet depan mata.. i just klik aril FC..
lagu aril "menatap matamu"...i like it.. tgk youtube konsert aril mase AF7.. betapa byk nye AF nih... sume nak jadik artis.. erm... tak nak ckp lebih2.. yang penting aril memang kiut ngn mata nye yg sepet... hikhikhik.. (astagfirullah....hanya memuji ciptaan Allah..heeee)

just enjoy this video!!!

Thursday, November 5, 2009

cahaya??

alahai
byk blogger gune name cahaya... why??
tell me why??
hikhikhik

alahai
nape tak gune name light ke??
infra ke..
kehkehkeh

Wednesday, November 4, 2009

hari yang terlalu letih



penat je hari ni
badan letih-letih
semalam tidur tak lena
sakit perut..hukhukhuk

hari ni keje nak tidur..
bangun pagi
makan biskut
before zuhur tidur
bangun badan letih je..
kenapa la penat and letih nih!

Tuesday, November 3, 2009

umi wa abi

rindu hati ini
pada umi
pada abi

kasih hati ini
kepada umi
kepada abi

tiada yang ku sayang
selain sayang pada umi
sayang pada abi

umi wa abi
tanpa keduanya
pasti tiada aku di dunia ini

terima kasih umi
terima kasih abi
atas nama yang kau beri
pada anakmu ini

cahaya yang teguh dan kukuh
cahaya amanah

akan ku kukuhkan cintaku
buatmu umi
akan ku teguhkan kasihku
buatmu abi

akan ku jalankan amanah Allah
di bumi ini semampu diri

cahaya yang mengiringi hidup ini
cahaya yang terbias diwajah ini
cahaya yang ada dihati ini
adalah cahaya hidupku

cahaya ini
cahaya cinta
cahaya kasih
cahaya sayang
umi abi kepada ku

syukur pada mu Ya Rabbi
kau hadirkan aku di sini
dengan adanya
umi dan abi

Alhamdulillah.. syukur padaMu Tuhan...


reminder: ingat lah kedua ibu bapa kita..selagi ada mereka di dunia..

Monday, November 2, 2009

a story of tonite

one day
....

two day


....

1 second

....

two second


....

if the time could be seen

i will grab it

keep it

lock it
.......

why??


people always ask the time;

turn back

stop

run faster as it can

......

why??


people would never appreciate

people will never realize

it was the best

even its hurt

it is the best

......

reminder: let the time flow... u will realize something that u never had before...





the beatles ~ yesterday

this song.. i read it in front of the class...
that time we have to recite a poem..
and this song is my choice.

my roommate give it.. i like it...
its one of my memory...






Yesterday
All my troubles seemed so far away
Now it looks as though they're here to stay
Oh, I believe
In yesterday

Suddenly
I'm not half the man I used to be
There's a shadow hanging over me
Oh, yesterday
Came suddenly

Why she
Had to go I don't know
She wouldn't say
I said
Something wrong now I long
For yesterday

Yesterday
Love was such an easy game to play
Now I need a place to hide away
Oh, I believe
In yesterday

Why she
Had to go I don't know
She wouldn't say
I said
Something wrong now I long
For yesterday

Yesterday
Love was such an easy game to play
Now I need a place to hide away
Oh, I believe
In yesterday



reminder: yesterday is semalam.. semalam adalah kenangan...

i scan my tummy???

nak tgk dalam pewot aku tak??


dalam pewot ade usus

..dlm usus ade ta
ik..
kihkihkih






dalam diagram tu a
de ovari kiri kanan and rahim
kecik jek rahim..

nak same besar ngn ovari




aku g scan bulan 2 /2009 ade masalah sket hukhukhuk



reminder: bersyukurlah anda dengan nikmat pemberianNya.. kadangkala kerna terleka..
nikmat akan hilang tanpa kita sedari keslahan kita....

Sunday, November 1, 2009

on the way.. give me a month!

seronok bile buat sumting yang memang feveret kite..
i wanna be a writer.. boleh ke??
still trying... ramai encourage.. so.. hope so..
maybe just sebagai hobi.. not more than dat...

wut have i write???
21 poem..
2 cerpen
1 novel..


still learning... banyak nak kne belajar...
tapi.. tak suke sgt nulis cerita..
lebih seronok... puisi...
lebih enjoy..
pasang lagu.... duduk kat meja
pegang pen... then...

biar kan pena menukilkan bicara..
biar hati berkata-kata...
biar jiwa meluah rasa...
tangan sebagai tongkatnya si pena
mulut ku biar tanpa suara..
bibir mengukir senyuman bahagia
apa yang ku rasa
biar seminit sahaja
pasti akan tercipta
nukilan tanpa suara...

reminder: hahhaha... aku tengah usaha menyiapkan novel utk sum1 yg nak aku siapkan. so give me a month!

Saturday, October 31, 2009

kawan and lawan

kadang2 kawan akan jadik lawan
betul ke??

betul..
aku??
aku mmg org tak suke
aku tau..
selalu nye yg sebaya ngn aku..

kenape ye??
aku ni menyakitkan hati
mase skul.. kawan aku ade tegur.. meh aku cite..

one day...
wateeqa.. u should zip ur mouth.. dun eva open it in front of other people..
then i ask her.. (tapi dlm keadaan tersenyum coz i know da answer).. why?
why should i?
she said.. when u talk.. the words dat come out is... so... hard to accept by people la.. in the other word.. mulut ko lazer..

hahaha.. i just laughing... aku tau la naj..
i miss naj.. i miss my freinds.. kawan2 aku kat SAINA...

masa aku kat matrik pun ade org tegur..
hahaha...

maaf la.. tapi setiap yg tegur tu akan jadik kawan yg aku sentiasa ingat..
jgn pikir mulut aku lazer aku tak terima teguran..
ade yg tegur secara sinis.. tapi aku terima.. aku tak terus tunjuk yg aku terima.. diam2 aku pikir...

kat U??
yg tegur aku??
ade2.. lepas die tegur aku terpikir.. bile aku nak wat jek aku teringat kata2 die.. thanks abe.. i never land at "her" blog anymore.. huhuh..

ade jugak kawan yg suke kencing...
diam2 blah jek
aku tau aku tak best..
huhuhu

nak jadikkan lawan??
no lah
wat pe gaduh
hidup nih nape nak peduli hal org
aku ngn hidup aku
korang wta la keje laen..

kawan and lawan
kawan tak mungkin kekal.. kdg2 jadik lawan
lawan akan kekal kerana akan jadik kawan...

bila aku sayang kamu














bila aku kata aku sayang
mungkinkah kau akan kata kan yg serupa?

bila aku sudah terlalu sayang..
mungkin kah kan tiba sayangmu utkku?


aku mengerti..

mana ada cinta yg boleh di paksa
mana mungkin kasih kan di beli
mana ada rindu di hati yg membenci

aku insan kerdil
mengharap cinta insani
mengharap rindu tapi di benci..

bila aku sayang kamu
boleh kah aku terus merindu?
boleh kah aku terus memerhatikanmu?
ku biar masa berlalu
ku biar takdir melukis jalan buat ku
ku biar diri hati dan jiwa melupa kan mu..

bila aku sayang kamu
takkan ada yang kedua
apatah ke tiga

dan bila aku sayang kamu.....
kaukan terus aku rindu....

reminder: puisi aku yg paling tak best

Wednesday, October 28, 2009

usah di kenang sejarah silam

orang selalu cakap.. bile suatu kenangan jadik sejarah jgn la di kenang2.. lagipun perkara yg lepas jgn di kenang.. kenape?? klu sejarah itu bahagie? patut ke tak di kenang?? even menyakitkan pun oke pe utk di kenang.. kan tu suatu pengalaman..

kenangan waktu sekolah best sgt... hepi and sedih pun ade.. tapi bile terkenang mesti tersenyum.. cinta monyet.. pun ade..(kihkihkih). bile teringat kan sekolah ingat abes cite zaman budak2.. ni kawan sekolah menengah.. sekolah rendah t aku curi kat fs sape2.. kihkih..
time sekolah aku baek.. huhuhu.. baek la sgt.. kihkihkih.. tapi tak la jahat sampai de kes.. ag pun low je profile aku.. dulu aku teringin sgt jadik prefect.. tak dapat.. yelah.. tak berkepimpinan.. huhu.. so aku di beri jawatan sebagai pendakwah..(heeeeeeee..lagi hebat kan..)
erm.. kawan2 sekolah.. dah tak contact... huuuu



ni lak kengkawan mase aku kat matrik penang(kmPP)
sempoi habes.. at first tak kawan pun..
last2 jadik close..
sekarang sume ngn arah tuju hidup masing2
sume dpt la pe yg di impikan
mase matrik dulu aku nak saat jadik cikgu..
aku pika n aswana
tapi aswana minat ngn mascom..
fifi lak nak ikut macam ayah die.. engineer..
zafirah?? tak sempat tanya.. huhuh
now sume ngn cita2 masing2
bz je.. tak contact pun
huuuuuuuu
miss u all lah...


nih.. kengkawan U...
sume cikgi2
insyaallah t sume jadik pendidik anak bangsa!
hiiiiii
will us be hepi eva after?... may Allah bless us..

jika ada kesetiaan n kefahaman pasti ia berkekalan
sahabat bukan untuk sementara
bukan untuk kenangan
tapi untuk perhubungan selamanya

.....

kepada semua yang menjadi sahabat kepada aku
aku sentiasa doakan kejayaan korang
hope kite dapt pe yg kite cite2 kan...
....


Monday, October 26, 2009

kenapa senyap je....

senyap je kan kengkawan aku.. klu tak penuh je blog diorg..
nape aku tak senyap??
sebab aku malas
diorg study..
aku nulis..

i want to be a writer... macam ayat dalam cinderella story..
before tido lafazkan ayat-ayat puitis. hahah

sok last untuk mggu study week..
so.. sok study lagi..
huhuh

buat warga UTM
good luck in ur final exam!!!

bile lelaki di reject...


diorang akan kata perempuan ni.. terok.. memilih.. nak yang ade rupe, ade duit.. macam2.. perempuan ni sama je.. yeke?? aku de chatting ngn mamat nih.. selalu kena reject.. sebab die gemuk..tak ensem.. masa aku chatting ngn die.. aku jumpa dah reason die selalu kne reject.. MULUT DIE BAU LONGKANG..(bukan busuk.. tapi lazer..) die kata die memang direct.. boleh die kata aku bodoh n cetek pemikiran.. aku belajar penat2.. masuk saina, masuk matrik..masuk utm.. tak cukup pandai ke.. die??? aku bukan riak.. die kata aku tak bersyukur.. aku kata la.. die tau ane?? aku tny die tau ke sehari aku wat solat sujud syukur bape kali.. die kata aku takbur.. aku jadi geram.. malas nak sakit kan hati.. then aku kata kat die, klu sakit kan hati org dosa tak..?( coz semalam die kata bab agama die tau dah) die ubah topik.. tak ngaku.. so.. guys yg kat luar tu... think.. die ni kne reject sebab pe?? klu korang yg laki tu jadik pmpuan korang nak tak die?? maaf la kepada si polan.. sy juge manusia biase.. klu umo masij 20-an belom cukup utk riak kata byk pengalaman.. my mentor pun tak penah riak kate die ade byk pengalaman even die sekarang dah de title Dr. betol tak DR??

lelaki and perempuan same.. klu kne reject kompem maki jantina yg mereject die.. betul tak.. lelaki n perempuan ade lebih n kurang.. klu lelaki nak pompuan cantik.. pompuan pun nak laki ensem.. betul tak..? macam kawan aku penah kate mase kelas biologi(tgh belajar pasal baka/genetik).. klu pompuan cantik laku.. pompuan tak cantik tapi pandai laku.. lelaki ensem laku.. lelaki yg tak ensem camne.. cikgu aku gelak sepanjang hari.. jawapan?? klu dah jodoh mesti la ade.. setiap manusia di cipta berpasangan..

komen la.. jgn lazer2 t aku jadik kan n3 seterusnye.. hikhikhik

Saturday, October 24, 2009

she my sis!





i'm her sis.. (different sentence but same meaning..hahhah)
die yg paling kecoh dalam umah..
smart girl..

hope dapat masuk sekolah sains jugak.. terus kan tradisi ku.. heheh
bangga jugak dapat jadik contoh untuk adik2..
hope adikku dapat la kejar cita2..
jgn jadi cam akak ni.. hukhukhuk..
tertinggal cita2 kat belakang..heheheh




opss.. silap cite lak..
adik aku nih malas bile aku n akak aku de kat umah..
die leh goyang kaki jek
huuuu
kalau suh die wat keje kena ckp 10 kali baru keje tu dibuatnye...

tapi kalau bab jage baby amir...
die sorang pun takpe..
hahha

die rajin belajar
tu penting..
she can speak english fluently.. since she in standard 4
omedetogozaimatsu..

aku??
leh speaking tapi tak fluent la..kihkihkih
die tak minat korean drama.. aku dah bagi cite die tgk sikit jek
novel??
taktau la.. t dah masuk sek.men. baru minat kut...
tapi tak jugak ateh tak minat pun
huuuuuu
she like to eat..like me... heeeee
she call me gemuk.. my mum call her lebar..
hahha

takkan nak cite byk kut..

Wednesday, October 21, 2009

relax...cool...doa...

mesti sume tension
bile aku jenguk blog kengkawan
sume cite ttg kepanasan??
apehal ek??

non of my business..

to all my friend..
good luck 4 ur exam!!
gambattekudasai!

taihendesne??

Monday, October 19, 2009

tonite...aku benci die


boleh ke kite menghebohkan aib kite sendiri??
macam suke je kan.. melakukan maksiat dan rase bangga
boleh ke?
aku cetek hal agama
tapi aku takkan malukan diri sendiri
maaf sape terase..
aku biar hati yg tegur
aku tak sempurna
tapi aku tahu batas
aku benci?
sebab aku di keji oleh die suatu mase dulu
tapi Allah maha kaya
tgk ape dah jadi
sedih ditinggal kawan??
sape tinggal sape??
aku hanya tgk dari jauh
macam belangkas
hahhah
aku doa agar aku dikuat iman
moga aku tak wat ape yg die buat
tegur??
die akan dgr ke??
pandai ckap tu
bahaye seyh..
silap2 kite lak menangis
die tak salah??
entah
die tak mintak maaf dgn aku lagi
aku pun tak maafkan kut??
tak.. hanya mahu dgr kata maaf jek
die wat macam tak bersalah
die taktau aku tau?
yup.. mmg
die talam seribu muka
die laga aku ngn org lain
mujur Allah teman aku
yup
ustaz/ustazah tak semesti masuk syurga
tapi knape pegang ayat tu?
ko tau ke die masuk syurga ke tak?
sebab pegang ayat tu korang tak berubah
aurat tak tutup sempurna tapi ingin masuk syurga?
aku juga byk mengumpat
yup aku pun tak sempurna
at least aku tak penah cakap ayat tu kat org even diri aku
bila aku nak masuk syurga
aku akan ingat seminit lagi nyawa aku akan ditarik
bergetar body..
hu!
AKU BYK DOSA
Allah tahu..
aurat aku dah jaga
tapi kadang terlepas dipandang juga
mulut masih berkata
hati masih mengata
telinga masih dgr segala2
aku benci
aku masih wat dosa

Kenapa YA??



Kenapa ya

Malam yang dingin ini

Hatiku serasa ingin menangis...

Aku sedih kerna apa??

Nasib sering melebihi padaku..

Apa yang kurang?

Aku terasa hati dirobek pilu

Malam ini terakhir bersama keluarga

Bukan pergi untuk selamanya

Tapi buat sementara

Perjuangan yang masih belom selesai

Ya Allah panjangkan umurku ini

Agar mampu aku basuh dosa-dosaku yang lalu

Malam ini terasa ingin berkongsi rasa

Dengan tinta

Yang bakal aku coretkan

Jejariku lincah menekan

Apa ya yang bakal dihasilkan??

Aku insan biasa

Ayat yang aku sering guna untuk menulis

Ya

Aku insan biasa

Gadis

Yang tiada apa-apa

Untuk di gelar istimewa

Aku Cuma gadis

Ada dosa

Ada noda

Namun... aku pohon di tingkatkan tangga taqwa

Aku jatuh cinta

Rasa seorang remaja

Tapi ia adalah bedilan iblis

kepada hamba Allah Yg Maha Esa

aku sedar

aku tahu

‘la takrobu zina”

Tapi tak cukup kuat hati ini

Terlalu goyah di goda dengan hanya kata-kata

Aku tak sekuat imannya Rabiatul Adawiyah...

Cinta yang di abadikan hanya pada Yang Maha Esa...

Aku Cuma seorang gadis

Yang mencari suatu yang tak pasti

ilovemy+anak

anak?
my mum said he is my anak jugak
even just anak menakan jek ( anak sedara)
my mum suh panggil anak.. coz we kept calling him adik..


nape amir men senduk??
time nih die asyik meragam.. aku yg jage die so..
aku bg senduk nasi kat die
t amir besar.. mak lang tunjuk gambar nih ye syg.



nih dah besar sikit 5bulan kut..
besar dah.. gigi bwh de satu

comel anak mak lang!

Sunday, October 18, 2009

novel+cinta

women/girl
like to read novel
why?
kerana mereka jiwang?
suke cumel2?
suke layan sedih2?
suke cite2 tipu?

no answer.. coz i like novel!
heeeeeee

Saturday, October 17, 2009

dahterlaluLAMA

mungkin kerana terlalu lama tak masuk kan pape N3.. so.. dats y sekali masuk byk!
hehhe
sum1 has encourage me.. utk kembali menulis.. i found sum1 yg membuat aku kembali suke akan aku ini! thanks Dr...

baju untuk dik cip.. my little boy!


this t-shirt i sew it for my little brother..
is hard 4 me to create da shirt to make sure it suitable 4 a boy to wear it
so.. while at da shop i just think about button
after i'm struggling sewing dat button
i make it! heee
nice??
hope my boy like it!
luv u acip..

Thursday, October 15, 2009

Go0d Pix rite??!


dun u think da same???
i put it on my dekstop...


aku taktahu..

aku taktahu..
jika dulu aku kata entah..
sekarang juga masih dlm pikiran mentah
masih juga ada yang bercanggah..

mengapa?
jiwa remaja ku memberontak
aku punya kawan yg menolak
tiap kata lidah juga hati ku..

apa harus aku lakukan?
aku bukan insan idaman
mampu aku teruskan
suatu dakwah tanpa sebuah kepalsuan?

aku taktahu
aku masih dirundung persoalan..
kepikiran tentang diri dan kehidupan...
jalan depan yang bercanggah
kekaburan

entah...
aku taktahu

Sunday, October 11, 2009

...nah tgk!...

ni yg telah yayang edit.. teee nak cover muke yg comot tuh!! heee
ni masa awal dtg.. daftar... bwh nih yg pas maen..
no 3!! hebat tuh.. hee



Friday, October 9, 2009

...last2week..playingNETball....




I got more information 'bout bola jaring when i join dis club
.. even just for A.. heee
nothing to say... just wanna let u see the day
have a look!




enof!! lupe nak edit dulu... huu..

Wednesday, October 7, 2009

...penat...

ingat student U relax??
penat weh..
esemen sok kne antar 4..
4??
sume tak siap ag!!!

Thursday, September 17, 2009

AKUsedangBELAJAR

AKU SEORANG PELAJAR

aku budak perempuan yg dulunya.. pendiam.. aku akui aku seorang yang sgt merendah diri.. aku terasa begitu rendah berbanding org laen.. itu dulu la.. tapi sekrg aku mula yakin pada diri sendiri
aku selalu kata kat diri aku.."jgn peduli kata2 org..tak kemana kita nanti" start daripada itu..aku belajar banyak benda..confident..stronger..cheerful..enjoy..happy..

sebenarnye.. aku nk cite yg aku still blajar ag ngn blog nih! mcm ne la nak mencanggihkanye.. huu

Wednesday, September 16, 2009

....HariRaya.....

SELAMAT HARI RAYA

SALAM AIDILFITRI..SALAM LEBARAN

woi raya dah nak tibe, aku nak tanya nih..:

a. baju raya kaler ape?
b. dah siap ke??
c. kueh mak korang dah wat?
d.raya mane ek tahun nih??

...klu raya mesti sume tanya soklan nih.. so aku tnya lew...

p/s: jgn makan byk sgt lemang..t semput la..