Sunday, December 12, 2010

3 in 1 or 1 for 3???

assalamualaikum. ^^

abc nak masukkan 3 benda dalam entri nih, boleh tak? ape? takot panjang?.. tak ape abc pendek kan. boleh la (abc tau memang akan panjang^^) terasa nak coret itu sikit, tulis sana sikit, komen situ sikit. boleh la~~

perkara a: copy cat a.k.a plagiat.

plagiarism*hah! amek..nak sangat copy paste*

dulu before abc kenal dengan seorang lecturer, abc taktau ape tu plagiat, dengar pun tak pernah. lepas kenal and dibantu oleh beliau untuk siapkan assignment. baru lah biasa dengar. apa tu?

plagiat ni… senang nak paham, korang copy and paste. dah tu kata korang punye! hehehe bukan katala, macam buat hak sendiri sesedap hati! (amarah pulak abc ni!)

jangan taktau dalam berblog pun ada kes plagiat. alahai! no komen la kalau dalam blogging pun nak plagiat!

perkara b: gemuk air

gemuk21*abc gemok gini ke?*

korang mesti pernah dengarkan orang selalu cakap. minum air banyak nanti gemuk air. salah! salah 100% abc on diet sekarang diet atkins. so.. banyak kena minum air, pastu adalah yang kata.

“patut ang gemuk, banyak minum ayaq! gemuk ayaq ang tau dak”

sah-sah depa muhong abc kan3.

perhatian ye semua. takde istilah gemok ayaQ!!!

perkara c: isteri kedua.

poligami itu *suke pic nih! ^^*

abc just teringat-ingat masa lepas solat maghrib tadi. indah poligami tu. tapi abc nak tau sangat apa ye rasa jadik isteri yang dimadukan. isteri pertama orang kata perit! tapi apa pulak rasa si isteri number 2?? mungkin dia pun perit. mungkin dia lagi sakit dari isteri pertama kan?

abc cuma nak tahu, ^^

pictures: Mr.Goo bagi pinjam!

reminder: sikit je kan? =)

2 comments:

zacky ~786~ said...

hye.. dh fkr mase dpn nampak ?? hehee...
emm zacky rse la kn...
isteri pertama mesti jeles ngn isteri kedua..
sbb isteri kedua lg muda dr die.. haa.. sllu yer laki klw kwin baru mesti cari lg muda kn..

yg isteri ke dua plak mesti xsuka isteri pertama xsedap, die baru kwin .. !! mesti nk senantiase di belai ngn suami baru die tu kn .. hahaa...

tayah amik thu la abc .. sbnryer terpulang kt diri depa sendiri.. dah rela di madu.. fhm2 jela persaan nanti cmne kn ??

dh mcm buat entry kt sini da.. kui3 ..

slmt mlm

akubersamaCahya said...

^^ cuma terfikir.. terdetik soalan, apa yg kedua rasa.. hehehe i'Allah tak fikir dah.