Friday, December 31, 2010

KEGEMBIRAAN KU DIRAMPAS!

moody.
murung.
sedih.
hiba.

sudah hampir masa untuk berpisah dengan famili
buat kesekelian kalinya.
ah! bila aku akan terus dirumah sahaja?

++++

entri penuh emosi.

sebelum ni abc agak excited nak pegi belajar kat UTM semula.
tapi sekarang, walupun result sem ni hebat (4.o wehh! bila lagik mau dapat.^^)
kesedihan untuk meninggalkan famili lagi tebal.

hilang mood nak mengadap laptop.
nak spend masa dengan mama dari Mr.Lappy.
mama, I'm gonna miss u!!

+++

untuk hari-hari yang dikira detik dan waktu.
entri yang ada akan berbaur emosi tidak stabil.
kalau nak share kesedihan ini boleh la~~

hilang segala idea dan ilham.

nak berpuisi la kejap..
=.="




reminder: kenapa sedih ni!!


Thursday, December 30, 2010

Sengal Zone Mega Project 2011 !

2011(http://sengalman.blogspot.com/)

100_1441

*full kan3 ^^

Saya nak tersenarai kerana: gambar abc akan mencanteekkan wallpaper anda.(seyes abc malu nak tulih ayat ni,hehehe)lagipulak segala yang anda syaratkan saya telah lengkapkan. hehehe

+++++

jom trlibat dalam projek mega 2011 enchik sengalMan!!

before jumaat. klik url di atas yek!!

jom-jom-jom bagi gambar kita.

makluman untuk semua!!!

sekian lama hendak memberi,

masa tiada sibuk memanjang,

terima ikhlas kepada yang sudi

sebab korang abc sayang^^

++++

pandai pulak abc berpantun.. ada nak membeli?

hehehe

abc nak bagi award ini kepada semua kawan-kawan blogger yang sudi follow blog abc yang dari buruk rupa kepada cantik sekejap, kepada serabut sementara, dan kembali ke rupa asal, ^^

diam tak diam dah empat ratus lebih.. =)

so.. ini untuk anda, walupun biasa2 tapi tanda penghargaan abc kepada korang semua,

sila la ambil seikhlas hati, sebab abc bagi setulus hati ni:

toFF

sudi-sudi kan lah~~

++++

berjalan petang hingga ke jeti

pergi sendiri tiada teman

apalah sangat blog abc ini

tanpa ada kamu wahai kawan^^

eh..abc berpantun lagi... ^^ jangan lupa amek eh.

semua pasal bola!

malam yang gemilang buat Malaysia kan?
kemenangan untuk Malaysia.
hebat!

semua blogger cerita pasal bola dan pemain bola.
abc pun nak cerita? tapi...
abc taktau pape =.="

safee? khairul fahmi?
abc kenal K.Rajagopal jek ^^

serius. si kembar tu pun tak kenal.
mula kenal sebab kawen dengan rita. huhuhu
sorik abc buta bola sepak^^

MU Arsenal Chelsea Liver Pool?
nak tulih ni nama ni pun tanya adik. huhuhu
player? erm.. beckham. hahaha..
laen taktau.

Malaysia? kedah?
erm... indra putra mahyuddin tu maen untuk negeri mana eh?
=.=" taktau la~~

adakah ia amat kasihan?
jangan takut untuk ada aweks yang buta bola sepak macam abc.
sebab abc boleh jerit GOLLLLL dengan kuat!
hehehehe
abc boleh layan bola, walupun tak faham segala apa yang berkaitan bola.
dan abc boleh maen game bola walupun sekali aje menang sebab naseb. ^^

tak kesah la..
janji Malaysia dah menang!

erk? ada kaitan ke?

Wednesday, December 29, 2010

blog lagi?

abc mungkin kurang arif dalam IT.
and disebabkan itu, bagi mengelakkan kesesakan lalulintas di blog abc
abc pun bukak satu lagi blog khas untuk abc join contest and GA,^^
nak buat macam mane kan.. tak pandai IT begini la.=P

kiranya ada 3 blog?
yup^^
memang gila blog kan?

satu blog ni..
kedua karya2 penulis amatur^^
ketiga blog untuk contest and GA.

abc akan start guna blog tu untuk contest selepas2 ni^^

++++

kasihan sama abc kan?


Jura-Rahim 1st GA - Baby Cute

GA

(http://jura-rahim.blogspot.com/)

abc join GA ni^^

bukan anak abc.. anak sedara abc,anak jugak kan.

membaca sesyarat and layak!!

amir baru setahun^^

+++

kategori: baby boy^^

Copy of P410017355

ni close up amir yang macam gengster sket^^

27709_115689055120651_100000386723242_155647_2831992_n

amir haziq, 1year ^^

+++

jom join!

rempit yang sempit

untuk kesekian kalinya menonton adnan sempit^^

ini semua adik abc punya pasal, nak maen game sampai lewat malam tapi takut sorang2, so ape lagi, kakak nye yang baek hati budi lagi jelitawan (tipu~~) ini lah yang kena teman. dua-dua laptop adik-adik sapu. akaknye nak bukak blog tak boleh. erm! so.. tengok movie je la.

adnan sempit.

adnan-sempit

never and forever lah.

tak bosan untuk layan cerita ni, sebab?

i love adnan!!! hahahaha

wataknye yang comel and baek and jiwang and perahsan.

abc bukan kipasSusahMati Sam ye. even dulu sangat suka cerita PAE’

but watak si adnan tu yang menarik.. i love bad boy but sweet heartlah! hahaha

agak menyampah watak ‘nadia’ tu, macam best aje kan. adnan sepatutnya suka aweks yang lembah lembut gemalai macam abc.^^

papepun kejadian2 di warung tu memang paling best. mama pun join tau malam tadi. join gelak!

+++

erk? ada yang series? bila dah panjang2.. abc tak suka tengok.^^

blog apa yang buat contest sajak??

tolong!

help!

tulun!

sapa tau blog mana yang buat contest sajak tu?
abc lupa url blognye..
dok cari-cari tak jumpa2.
atoi!!!

siapa tau bagitau la ye..

bila masuk asrama^^

assalamualaikum.

lately abc kurang mengupdate blog dengan entri baru. just join contest and GA^^. and lately jugak asyik sakit kepala. but now dah okay. membizikan diri, tolong adik abc yang masuk kolej RISDA, diploma pengurusan landskap. Alhamdulillah. dah selamat daftar dah.

2

ini lah adik abc.. suke pasan ensem. hua-hua-hua.

semua dah started to miss him dah.. yelah.. dari ramai-ramai dah sikit aje kat rumah.

hope dia rajin belajar, berjaya dapat diploma dengan jayanya!!

amin.

+++

jangan tidoq sudah!

terima kaseh En.EDY

siapa join GA enchik E.D.Y?

dah dapat gift nye?

abc dah!!

love it lah.. thanks Mr.EDY.

mama pun suke^^

+++++

Picture 004

Picture 006

ni dia.. beg sulam bukit tinggi ^^

nice-chantek!

first time bertuah bila join GA and dapat hadiah yang sooo nice!!

terima kaseh daun keladi nanti buat lagi =)

++++

p/s to cik eyqa, juara karipap.. huhuhu katanya gift tu belum sampai kat dia.

so sori untuk kesulitan. dari kedah ke sarawak dah macam M’sia ke India?

maaf atas kelewatan hadiahnye ye.

aku sukakan sesuatu yang BARU

contest blog

Qma buat contest!!(http://qma-aqmar.blogspot.com/)

jom-jom-jom

JOIN!!

++++

aku sukakan sesuatu yang BARU…

qma cakap maksud tajuk contest ialah:

dalam erti kata lebih mudah korang suka lakukan sesuatu yang orang lain tidak/kurang gemar lakukan @ sesuatu yang anda tidak pernah lakukan sebelum ini.

qma tak cakap kena cerita tentang apa-apa pun.. tapi abc just nak cerita ceriti tentang hobi abc yang agak pelik bagi kengkawan abc. abc suka sangat kumpul gambar dari Mr.Google. what for? memberatkan laptop aje kan.. tapi bagi abc, tu cara memenuhkan masa yang kosong ^^.. abc akan cari gambar-gambar yang cun, menarik dan menawan. yang belum ada dalam koleksi. rasanya bila abes semua gambar dalam storage Mr.Google tu, mesti Mr.Goo akan mintak bayaq duet kan.. hahaha takpun mintak suh bagi balik gambar2 dia.. hahaha… tapi takkan abes la.. bukan abc cut, abc copy ja.. ^^

++++

korang jom join? takyah buat entri pepanjang gini..

pi tengok sesyarat kat blog qma^^

link blog qma abc paste terus kat atas tu..

jom join!!

Tuesday, December 28, 2010

more awards^^

 

assalamualaikum.

semalam abc sakit kepala yang tersangat, tapi sempat blogwalking sesikit kawan yang jenguk blog abc ni, dapat 2 awards semalam. and Thank YOu kepada yang mendoakan kesihatan abc, and nasihat semua tu, thank you ye.

mari kita tengok awards yang abc dapat semalam ^^

wina_award award dari wina(http://aqubudaknerd.blogspot.com/)^^

thank you wina.. moga lebih ramai followers lepas ni ye.

++++

award pelik 

ini pulak dari fa-in (http://cahayafarihin.blogspot.com/2010/12/2nd-award.html)^^

masa abc save picture ni,name dia award pelik..hihihi taktau kenapa la.

kena jawab award ni:

1. Apa nama kamu punya blog? 

>>akubersamacahya<<

2. Kenapa kamu letak tu sebagai title?

>>dah bagitau dulu.. hehehe<<

3. Siapakah teman yang paling kamu sayang?

>> famili..mama^^<<

4. Kenapa kamu sayang dia?

>> dia mama saye la.<<

5. Tag 6 orang dalam tag.

  • chegu abbas
  • asyraf (kawan lame dah, selalu dtg^^)
  • adlan
  • ekmal
  • jueZulaikha
  • the cpits
  • mizz ainie
  • semua mai amek ni..
  •  
 

 

tak sihat =.="

no entry for today.
kepala sangat sakit.
dapat award2.. tQ ye.
abc akan buat entrinya esok

adik akan pegi melaka,
daftar kolej risda.
tahniah buat dia. ^^

sakit kepala tiap-tiap malam.
kenapa ye?
erm.

itu saja.
selamat malam.

good night

oyasumi.


Monday, December 27, 2010

sebab bola kita bergaduh!

assalamualaikum.

abc maseh blogwalking, and thinking of watching movie will be nice kan.
tapi masa blogwalking and facebooking.
amat sedih.

kerana bola kita nak bergaduh.
tadi kan ada perlawanan bola antara Malaysia dan Indonesia.
kemenangan malam ini pada Malaysia, dan tahniah abc ucapkan.
buat Indonesia, ada masa lagi dan selamat maju jaya.

dalam entri ini, abc taknak sebelah sesiapa, walaupun abc orang Malaysia.
tapi kita jiran, kita saudara bagi yang muslim
kenapa perlu bergaduh dan bermaki-makian?

kenapa sebab bola sepak, kita maki jiran dan saudara?
ya mungkin bukan sebangsa atau senegara, tapi kita seagama!!

Malaysia marah Indonesia
Indonesia marah Malaysia
sampai bila?

buat rakyat Malaysia dan Indonesia.
sudah-sudah la bergaduh kerana bola.
bukan ke sukan itu untuk mengeratkan persaudaraan kita?
bukan ke sukan untuk mendekatkan kita?
kenapa pulak lain yang jadi?


abc mungkin tak pandai pasal bola.
tapi abc sayangkan saudara seagama.

salam ukhwahfillah buat semua








reminder: masih ingat lagi sejarah pembentukan sukan adalah untuk perpaduan!



Contest Muslimah Anggun 2

muslimah

Contest Muslimah Anggun 2

http://www.myzaffarida.blogspot.com/

++++

abc ditag oleh farah hanim^^.

jom kita join!!

+++

100_0899

*abaikan background ye! ^^*

abc seorang gadis yang simple tapi menitikberat pemakaian,

bagi abc tak perlu nak cantik tapi cukup menutup yang wajib. ^^

++++

abc tag:

najihatussolehah

aqmar

comot ^^

+++

semua muslimah.. jom join!

Saya Sengal Zone VIP's

vip

http://sengalman.blogspot.com/

saya memang nak jadi VIP sebab saya memang VIP^^.

++++

nak jadi VIP sengalZone?

jum.

bangun dari mimpi...

assalamualaikum.

abc kebelakangan ni, lepas aje solat magrib mesti nak lelapkan mata. letih apa la sangatnye. erm! harini semua orang berpusu-pusu, carik port nak tengok bola.. abc pulak berpusu-pusu cari bantal and nak tido. ^^ maaf la.. bukan takde semangat Malaysia, abc cuma tak reti pasal bola. takkan tau masuk gol and jerit boleh la.. hihihi.

onion_gifs_emoticons-09

tengah asyik bermimpi indah~~ adik-adik bising pasai gol Malaysia. huwaaa~~~ biar kan aje.. bila celik, ingat dah pagi.. rupa-rupa baru pukul 10. bangun and tanya, Malaysia menang ke? haa.. sapa kata abc tak pentingkan Malaysia? hehehe.. maseh ingat tau walupun bermimpi masa diorang tengah mengejar bola tu. ^^

TAHNIAH BUAT PASUKAN MALAYSIA!!

3-O TUUUUU!!!

TAHNIAH!! =)

 

kalau ada yang nak ajar abc minat bola dipersila.. taknak jugak jadik ‘buta bola’ ni.. hihihiihi

sapa orang jitra?? tengok bola kat Yasmeen? dapat RM5 daripada tM tau kalau makan kat situ^^ hebat betul penangan bola!!

 

 

 

reminder: haiyak.. apa yang best bagi abc ni? realiti tv la..hehehehe

Sunday, December 26, 2010

500 blog!!


500 blogs for Mr.Ben.

jom jadik senarai 500 blogs untuk segmen harta karun^^

+++

abc atau akubersamacahya, nickname saya sepanjang menjadi blogger!!
abc mudah mesra and akan sentiasa memfollow mereka-mereka yang memfollow abc!
apa lagik? tu ja la~~ ^^

tujuan jadik blogger?

abc suka sangat menulis. itu la sebabnya. hehehe

+++

jom join!

aku dan kacamata^^

spec3

malam tadi lagik nak join. tapi mengantuk sangat. so sekarang abc join. abc memang seorang yang pakai spec. tapi kaca mata hitam abc takde dan tak boleh la nak pakai. sebab rabun kan.. bila dah ada kereta sendiri baru buat satu kut.. hehehe

takpekan syafiq, abc join dengan kaca mata bukan hitam tapi bingkai hitam. hehehe ini dia..

spec

cun tak? spec pinjam..hehehe.. yang abc tau,

kalau abc pakai spec itam, abc nampak macam orang buta, =.=

+++

nak join? klik banner kat atas tu^^

abc tag.

  • mrs.lovesick
  • mia
  • ku izzati
  • sarida

+++

hadiah merupakan wang ringgit!! jom join!

saya blogger kedah

saya blogger kedah^^

join segmen azman roslan jom!

+++

  • nama anda: ABC =)
  • status: single and available ^^
  • cara hubungi: like la ABC page.. tu kat tepi tu.^^
  • daerah : alor setar
  • tempat tinggal : taman nuri, jalan datuk kumbar. =)
  • apa yang menarik di tempat anda: menara Alor Setar (itu je yang terpikir,hahahha!)

+++

jum ampa-ampa semua!!!

the versatile blogger!

versatile_blogger_award

award dari aboy93. dengan entrinye,award untuk sape-sape je.^^

apa yang best award ni?

soalan-soalanmencabar minda!!

jum jawab:

  • pendapat&komen anda tentang blog pemberi award

nama blog dia agaka ganas. ^^ tapi entrinye best.

  • apakah hasrat blog anda pada tahun 2011?

baru aje buat entri pasal azam 2011. boleh tengok entri sini

  • adakah hasrat blog anda pada tahun 2010 tercapai?

alamak! lupa la azam 2010..hehehehe

  • anda senyum ke sedih sekarang?

straight face!

  • lama tak load page pemberi award?

tak lah. biasa aje.^^

  • anda adalah diri anda atau orang lain?

kadang2 terasa macam orang laen, ala-ala Dr.Jekyl and Mr.Hyde. =.=”

  • apakah yang anda impiakan pada saat ini?

duit sebanyak 100juta US dollar. =P

  • pejam mata.. apa yang anda terlihat?

topeng zorro. erk??

+++++

lawakkan soalan dia, tapi jawapan2 tu semua ikhlas tau.

jom jawab weh..hahhahhaa

tag 5 orang?

  • mia liana
  • muchuNadh
  • cikgu firdaus
  • eni terbang jauh
  • enchik MT

jum jawab!!!

apa Azam 2011?

assalamualaikum.

naruto_clapclap

apa azam tahun baru 2011?

masa blogwalking jumpa pasal azam ni. bukan azam idola kecil ye^^

apa ye?

  • lebih rajin and tekun belajar.
  • no gaduh-gaduh dengan orang (act. abc suka marah orang, itu dulu~~^^)
  • pointer sem tahun 2011, kelas pertama sampai 2012.
  • sama macam azam tahun baru islam^^ ibadah dilebihkan lagi. banyakkan puasa, zikrullah and solat sunat
  • mencari diri dalam kesibukan dunia belajar.
  • menjadi blogger yang baik dan ramah juga rajin.
  • berjaya mendapat kebaya nyonya dari Qma, hasil diet protein!!!hihihi

++++

itu aje la.. yang laen akan ditambah semasa dan semasa. InsyaAllah.

naruto_happy

Saturday, December 25, 2010

Me & My Teddy Contest

assalamualaikum.

tedy

sebelum ni abc dah tengok contest ni kat blog kawan masa BW,

tapi masa tu ingat gambar abc and Mr.Ngau2 dah hilang.

bila kena tag dengan Ira. abc carik2 dalam laptop ni ha.. jumpe! and JOIN!!!

++++

ngau3

kenapa tak tangkap aje gambar baru kan?

sebab tak sama. apa yang tak sama? memori indah pertama kali bersama Mr.Ngau2.

ini adalah teddy pertama abc masa dah besar. ^^

dan ini gambar pertama dengan Mr.Ngau2.

time kecik2 abc suka maen barbie aje. hihihi

kasih sayang abc terhadap Mr.Ngau2 mendalam, sebab ini teddy besar dan menjadi kejelesan kawan-kawan masa form5, ramai curik nak amek gambar dengan Mr.Ngau2 tau. ini pemberian kawan lelaki abc masa sesi pertukaran hadiah tingkatan 5 dulu. masa disoal oleh si lelaki ni, nak apa sebagai hadiah, malu nak bagitau, mujur ada Qma (cepat pegi blog Qma) yang tolong sampai kan. si lelaki ni tinggi. so.. abc kata nak teddy besar separas pinggang dia. dia carik tau!! baek sungguh hatinya!! tau nama si lelaki ni? Mohd Syazani a.k.a Langau. Langau tu nama glamor dia kut masa kat sekolah dulu. so.. abc pun letak la nama teddy ni, Mr.Ngau2 sempena nama Langau.

before hari pertukaran hadiah, budak2 laki cakap bear abc ni dah lunyai/hancur. sebab kena wrestling kut. sedih! tapi hati kata tak percaya, tapi diorang ni bukan leh harap kan.. tiba masa nak tukar2 hadiah, berdebar2 tunggu saat nak dapat Mr.Ngau2, dekat dewan makan, panggil sorang2.. huhuhu malu!

jeng..jeng... diorang panggil and kitorang dapat tepukan and sorakan besar. yela diorang kata macam anak. hua3

takde pulak gambar kitorang berdua dengan Mr.Ngau2, tapi dalam majalah sekolah ada!^^

hey Langau, abc jaga Mr.Ngau2 dengan baek sampai sekarang.

i love Mr.Ngau2 very much!!!

myNgau2

*zunah amek gambar atas sana ye.. ini just sesaje^^*

++++

abc tag:

Qma

wina

cik leya

+++

jom join. before 31 disember tau!! klik:

sini

dulu kongsi cinta sekarang kongsi cerita^^

abc seorang yang agak talkative bila dengan orang rapat. dengan yang abc dah kenal. dengan sesiapa yang abc dah berkawan. mungkin tahap pembebelan abc boleh menyebabkan korang bosan dan aiyoo!! stop la aci.. hua3 seperti yang korang baca setiap entri abc. nak sampaikan sikit aje, tapi?? ^^ ampun yang mas..ibuk!!!

cebollita_animated_onion-06

ini cerita cinta abc. abc tau, cinta (taktau nak bagi nama ape sekarang, =.=’) baca entri-entri abc, he my jury tau sepanjang abc berceloteh and berdrama dalam blog. yang elok dipuji dan yang kurang elok ditegur. ^^ terima kaseh ye cinta. boleh la abc guna cinta dalam entri ni ye. i will find some perfect name for u later! ^^ and jangan marah ye untuk entri ni. ilham datang malam tadi.

a heart full of love, CC Teoh

siapa kata bekas cinta hati tak boleh jadi kawan?

ye dulu abc yang rasa macam tu. and still rasa. tapi untuk kali pertama, abc yakin yang bekas cinta hati kita boleh jadi teman baek kita. yelah, kita dah kenal lama, sayang-sayang lagi.. ^^ mungkin awal sangat abc nak cerita or celoteh hal ni, tapi itu kenyataan, lebih tenang bila kita borak bila tanpa kurungan perkataan “couple”. lebih bebas. sebab bila berkawan nak kata ape pun tak terasa. itu abc la.. sori cinta kalau abc ada over cakap. =)tapi abc sangat senang macam ni, moga kita kawan sampai bila-bila, mungkin sampai kita dah dewasa and ada keluarga masing-masing. ^^

3802550063_0f6d351c2d

tapi.. bagi yang nak berkawan dengan bekas cinta hati.. jangan la mesej-mesej bila tempoh korang clash tu muda, boleh membawa kepada bibit pergaduhan and percintaan semula. kalau nak berbaek boleh la~~ lagi baek korang just chat dalam FB or YM. and jangan sesekali lepas break, korang nak block bekas cinta hati korang, nanti bila dah baek, malu nak add.^^ jangan malu nak tegur.. walaupun korang la punca keputusan cinta tu! (kata kat diri sendiri ye.. ^^)

break_up_advice

tak nak cerita panjang lebar.. abc dan cinta dah tamat kisah cinta, mungkin mencari cinta baru ( cinta kata lepas sebulan! ^^), mungkin bukan sekarang..

nak pegi cari buku Pemilik Cintaku selepas Allah dan Rasul, Fatimah Sharha Mohd Nordin. nanti abc buat review. tau buku dari kawan sekolah yang jugak blogger, ^^

nak ke blog dia? sini

abc ada buat sedikit puisi untuk cinta^^

dulu kongsi cinta, kini kongsi cerita

abc penunggu setia^^

assalamualaikum.

harini agak sibuk, so better abc post apa-apa dulu kan, sementara tunggu mama balik baca yassin. ( tadi mama tunggu anak dara dia bangun tido~~^^)

entri bukan entri cinta, bukan jugak entri kegedixsan or kegatalan. seperti selalu. abc suka menunggu nombor! aip! bukan spot toto la.. huhuhu.. abc tunggu nombor follower…. ^^

100…202..333…???

apa pulak lepas ni ek.. dok pikiaq-pikiaq dari haritu lagi.. nombor berapa? 424? cun tak? okay je kan?^^

kenapa abc suka macam ni? gila followers?

bukan sama sekali.!! it wasn’t like that la~~ bukan gila nak glamaor dengan ramai followers. kalau just dapat followers yang follow dah, tapi just tekan button follow. huhuhu =.=” sadis nye!!!!

abc kena keep tracking, bila abc target, abc kena betul-betul cari time, free kan diri untuk marathon and jogathon!.. semua abc jenguk, boleh tengok perubahan korang!!! =)

ada yang masa mula-mula abc follow sekarang dah tak boleh bukak. huhuhu… suka sangat cerita diorang!! sayang… erm.

okay! sekarang abc tunggu nombor 424.. macam biasa award la kan ^^,

untuk followers laen? haa~~ ada jugak.. tunggu…

abc nak 424!!!

reminder: abc suka buat kecoh!! hihihi

My BJMM Lucky Number Give Away




salam. abc join GA lagi. ^^ sejak bertuah dengan contest enchik E.D.Y...
okay, is an honour bila puan penganjur yang ajak. so..
jom join!
sini

++++

no abc capture belom terlepas 2332 ye.. so maseh boleh join!


+++

tak perlu tag. ^^
tapi nak ajak jugak.

jom la join!


kita meriah kan GA ni.


entri versi lewat malam^^

shuuuu.. senyap-senyap kalau berjalan2 tu.

ade yang dah tido.. ^^

salam pagi buta (buta ke?? erm..)

+++++

maseh blogwalking ye? sama la abc pun.membalas setiap jejak kawan-kawan yang menyinggah masa abc pegi karpet merah dan melambai-lambai ala model ^^.

apa nak dikesahkan tengah malam or pagi buta ni?

mesti la pasal karpet merah!!

anugerah skrin 2010, telah selamat berlangsung tadi. tahniah kepada yang menang ye! ^^

anugerah-skrin

yang best.. lama tak nampak anuar zain! huhuu makin hensem dia sekarang. well my ex tu.. hahaha (perasan! maaf abang anuar!^^) i love his voice very much lah! walaupun takda muzik, anuar boleh menyanyi dengan baek.

Anuar_Zain

selain kesah anuar zain.. apa lagi yang akan panas esok?

pengacara? not bad, awal dan vanida imran.

ask2010

tema glam macam biasalah.. cantik and seksi.. huhuhu

itu hal diorang lah kan.. ^^

nur kasih menang, sam menang anugerah yasmin ahmad, dia memang best! =)

apa lagi? tunggu la paper esok..

mesti banyak story punya la! ^^,

best bagi pemenang2, boleh pegi LA tu,, bila abc nak ke sana?

+++

abc macam wartawan gossip pulak kan? teringin jugak ni.. hahahaha

teringat novel abc.. lupa pulak tajuknya,

tapi sangat best, kesah budak lepasan ijazah syariah jadik wartawan gossip.

dia mengulas mengikut pandangan islamik dan menjaga kata2 sampai kena marah and maki dengan boss dia. tapi tak takut and tetap buat apa yang benar^^

okay2 sudah melalut dan merapu.

penutup ASK2010 sangat best dengan persembahan FT^^

+++

jum balas jejak kawan!!

 

 

 

reminder: kenapa yang seksi tak jatuh tangga? tapi kena sorak! ^^

 

 

Friday, December 24, 2010

Blog Teman Udah Setahun GA

nini1yearGA

salam malam sabtu.

entri sebelum pijak carpet merah anugerah skrin^^

+++

abc kena tag oleh nanad, kawan seUTM, seFalkulti, seKos, ^^

GA: blog teman udah setahun GA.

oleh blog sparklmaneh.blogspot.com ^^

hadiahnye shwal yang cun melecun!

abc nak join jugak la~~~

abc tag:

aqmar

farah hanim

najihatussolehah

hadiah shwal kan.. pompuan la best sket.. hihihi

tapi abe-abang-pakcik-atuk

boleh aje, bagi dekat aweks^^

bila dah join tu.. bagitau..abc korang punya refferel eh. ^^

+++

nak tau sesyarat?

sila ke http://sparklemaneh.blogspot.com

entri harini kut?

salam jumaat.

kaum adam semua dah balik dari masjid belom?
abc suka jumaat, kalau kat utm..
senang nak beli makan.
abang2, adik2, pakcik2 semua takde.
yang ada abang juai ayaq. tak malu betui!

apa cerita harini?

before abc cerita harini nak iklan sikit ni.

sapa nak blog nye dipromote?
jum ke blog rozuan
^^


++++

mama cancel untuk shopping.
esok pulak katanya. oke^^
yang best.. malam ni makan pizza. (oh! nak kfc..)
sebab, nak tukar hot ticket and adik dapat free pizza. ^^

++++

*adik abc edit, tak chantek =.=*

amir ada kat rumah ni, demam + ulser.
besar pulak tu ulser die.
kesian dak kecik comel tu.

+++

abc tengah panas ni.
bukan marah.
hehehe
cuaca agak panas.
bila nak turun salji? ( kiamat!! huhu)

++

apa nak tulis pasal harini?
still thinking.. ^^

200 blog!


200 blog.. for Mr.Ben new segment ^^

++

jum tido~~ =.=

bukan entri gedixs!!

salam malam jumaat^^

ini bukan entri gedixs mahupun kegatalan.
hanya nak share mimpi yang maseh jadi persoalan^^

++++

masa abc dekat matrik dulu,
abc ada admired dekat sorang ustaz ( lelaki pakai kopiah^^)
sebab apa boleh admire tu?
abc memang suka tengok lelaki ala-ala ustaz macam ashraf muslim.=)
dalam kumpulan kuliah tu, dia aje yang nampak macam ustaz.
kalau kelas laen, lagi banyak, hihihi
tapi.. abc tak la kacau dia, abc kan baek. ^^

itu kesah lama kan. 2 tahun lepas
but entah kenapa,
2 malam abc mimpi dia, tunggu jugak untuk ketiga kali kan,
sebab orang kata kalau tiga kali mimpi sama, ada la makna dia.
tapi takda.. ^^ setan la tuh!

tapi kepelikan tu tetap la ada jugak,
yelah laki tu kan pernah kita admire, ^^
tapi mimpi lain yang muncul.

abc bertunang!!!

dalam mimpi tu, abc macam terkejut sangat kena bertunang,
lelaki tu abc tak kenal.
dalam mimpi tu, abc macam rasa janggal dengan "tunang" abc.
muka? memang tak nampak langsung.
yang abc nampak, cincin.
cantik! ala-ala macam dalam gambar di atas. ^^

bangun aje, rasa macam betul pulak. hehehe
nak tau sangat siapa la gerangan "tunang" dalam mimpi tu.
cincin tu pulak cantek abes lah! hihihi

kalau la boleh tafsir mimpi~~~

++++

bukan entri gediks tau, cuma nak kongsi. ^^








reminder: abc dah nak bertunang ke..erk?

Thursday, December 23, 2010

ini mungkin Entri harini ^^

salam malam jumaat keliwon~~
baek-baek sikit kalau jalan-jalan malam ni.
huhuuhu

+++

apa kah yang patut ku bisingkan di sini?
tahap ke"blur"an abc amat kritikan harini.
apa-apa pun, nafsu terhadap KFC membuak-buak.
apakah disebabkan along dan mama dah masuk gaji?
atau abc sendiri dah masuk ptptn?
tapi angah dah belanja ayam golek inul. ^^

esok keluar beramai-ramai untuk pesta kembali ke sekolah.
=) koyak poket mama kan? anak tak sekolah pun nak ikut
and turut semangat untuk ke kuliah, hihihihi

abc mintak kat mama semalam,
mama, nak kasut sekolah.
mama gelak aje lah. ^^

abc dah banyak sangat beli kasut masa praktikal aritu.
nanti jadik cikgu kena lagi banyak!!
sebab? budak2 belek dari atas sampai bawah dik non..
^^,

apa abc nak beli esok?
jeans kut, nak masuk bengkel eletrik nanti.
itu jela.. and lapar KFC pulak
(kalau diikutkan, dah banyak kali makan,huhuhu)


abc tak berapa suka pizza, sebab abc cepat kenyang
dengan hanya setengah slice aje, huhu mana boleh! ^^

+++

apa korang nak buat esok?


sehari tanpa entri=.=

assalamualaikum.

salam petang buat semua blogger.

masalah abc dengan template blog dah selesai.

erm.. mungkin macam ini dah oke. abc kena bersyukur.

korang rasa oke tak macam ni?

cebollita_animated_onion-10

cepat load tak? ^^

abc nak macam ini je lah.

tak sehebat mana, tapi oke lah. senang!

++++

habes semua idea entri sebab tension.

erm.. ape ye abc nak tulis harini?

onion_msn_smilies-24

kena pergi mencari ilham dulu kut.

erm.

onion_msn_smilies-25

mungkin.

 

 

reminder: abc mimpi bahagia?

BEGINI BOLEH?

salam.

akhirnya, ini pilihan abc, cepat skit load kan?

betul tak?

okay la kan.

takkan 2 hari nak buat mende ni jek ^^

2hari tak join segmen Mr.Ben, sedih =(

dah la Mr.Ben tengah buat segmen mencabar punya!

+++

lega dah~~

onion_msn_smilies-08

abc dah insaf!

penat!!!

abc dah insaf.
insaf nak tukar2 template.

rasa macam nak upah orang aje buat kan.

aiyooo!

biar la kekal begini.

^^,

sehari jugak abc dok merapu meraban

menyolek blog ni. hasil die mengecewakan aje. so.. abc kembali kepada asal.

abc dah serik =.="