Tuesday, February 22, 2011

novel alaf21

abc belum buat entri pasal review buku kan?

abc banyak baca novel aje. =)

apa-apa pun, abc nak share koleksi novel2 alaf21.

yang paling abc suka-love-like lah!

++++

kau-yg-satu

penulis: NIA AZALEA

masa abc dekat sekolah menengah dulu, buku ni antara buka yang TOP. al kisah Taufik dan Salina yang berkahwin kerana ayah taufik yang terhutang nyawa dengan ayah salina. Taufik ada kekasih sendiri begitu juga dengan salina. but cinta itu datang jua~~ Isabella kekasih taufik bangun membalas dendam..

best cerita ni. ada kes bunuh2. so.. interesting lah!

bicara-hati-newimages

(abc taktau pulak ada dua cover?)

penulis: damya hanna

buku-buku damya hanna memang best2 belaka!

al kisah bicara hati, tengku shahran dan zahlia berkahwin kerana perjanjian. bukunya tebal weh! tapi syiok habes lah, konflik yang ada membuat kita akan teruskan pembacaan. =)

tengku shahran bertemu zahlia dalam satu kemalangan kecil. masa tu tengku shahran tu tengah cari calon isteri sementara. mak dia dah desak suruh kawen. zahlia pulak perlukan duit. so.. lepas kawen banyak la konflik yang terjadi.

ABC SANGAT SUKA CERITA NI!! (novel abc yang ni hilang, rasanya adik abc bagi kat awek dia pastu tak ngaku. hampeh!)

 

sehangat-asmara

penulis: aisya sofea

novel ni novel zaman sekolah jugak, sejurus lepas bicara hati. abc tak sempat baca, just curi2 baca masa turn kawan abc (abc ada kawan yang tukang cerita pasal novel, hehehe)

al kisah, zainal areif dan kamilia najwa yang berkahwin dilondon tanpa restu keluarga. zainal tinggalkan kamilia sejak dari di london selama 9 tahun. konflik bermula bila kamilia kembali ke malaysia bersama anak mereka, misya yang tidak diketahui oleh zainal. zainal kemudian menuntut hak anaknya.

dendam rindu mengatasi dendam amarah?

haiyak! sangat hebat maa ini cinta!

ombak-rindu

ni abc tak payah story kut.

penulis: fauziah ashari

semua tau kan cerita ni, novel dia dah sambungan ke 3 kan?

cerita nya korang tengok tak? abc tak tgk.. and terasa nak tgk ni.. hehehe

selagi ada dia 

penulis: aisya sofea

ini abc dah pernah buat entrinya dulu2. abc baca masa sem 2 kalau tak salah.

tengok kat sini.

http://akubersamacahya.blogspot.com/2009/11/idris-sulaiman.html

+++

belum habes. nanti abc sambung lagi.

sumber gambar: google ^^v

 

abc sedang berusaha mengumpul novel2 yang lama. sebab bagi abc cerita2 yang lama sgt best. =)

korang pun jangan lupa menyokong LOVE IS FOREVER tau! (promote2)

5 comments:

saya shea said...

saya da bce sume yg kat atas tu ! best giler ! plg best is ombak rindu . dorg ckp ombak rindu nk wat filem .kan ? hee ! suke suke :)

akubersamaCahya said...

yup, 2011.. kira nya dlm tahun ni la.. hehehe

Awang Hafiz said...

alaf21 mmg byk novel yg best.. novelis pun berkualiti. paling suka baca novel dari Ramlee Awang Murshid. Ada kualiti dan unsur2 pendidikan/agama.

najihatussolehah said...

ada buku baru nh..ada org cakap best..tp x tau la best ka x...tp buku nih jenuh nak cari kat kedai..asyik x jumpa ja..org kedai tu ckp abes...citernye"cinta 3 suku"..

akubersamaCahya said...

awang hafiz: yup! ramlee awang murshid mmg best =)

najiha: pernah nampak lom baca. i'allah nanti abc baca n buat review..