Monday, February 7, 2011

i-city di Kedah?

mungkin tak sehebat i-city di Shah Alam. tapi okay la. Alor Setar pun bercahaya LED jugak. kesempatan yang ada jangan di sia-siakan. a nite before pergi perigi, Along sempat bawak abc pergi ke tempat lampu LED tu. (taktau nama tempat tu apa..hehehe)

dekat mana? depan masjid zahir je. =)

P2041476

terlalu ramai manusia kat situ. semua singgah kejap aje, snap2 gambar terus blah.. tapi bertukar2 manusia. sorang balik sorang datang. parking penuh weh!

P2041477

abc sempat buat penyelidikan pasal lampu tu. lampu lip lap aje kan. =)

lampu2 ni mencantikkan bandar Alor Setar. dan jadi tarikan manusia.

P2041486

ramai orang. siap ada yang menjual barang2 bercahaya (taktau nak boh nama pe benda alah tu huhu).nak amek gambar pun macam dah kena amek nombor. hua3

P2041491

cantik kan3. macam disney punya jek. i like3.

P2041499

ini kat depan istana anak bukit,alor setar. ada lampu2 jugak. (abc memang suka pose macam tu. pelik je kan. erm!)

P2041500

abc tak bagi adik pegang, last2 abc yang lebih. hehehe

+++

hah! cukup la entri bergambar ni. =)

sapa-sapa orang kedah. pi la tengok lelampu tu. nanti orang tanya boleh cakap dah pi dah. hehehe

+++

abc belom jejak ke muzium padi kedah, walupun dah 13 tahun dok kedah. erk, korang dah pi eh?

6 comments:

Cik Kamoo said...

padanlah balik a.star aritu ada...tp x kesempatan nk pi tengok malam..ruginya

akubersamaCahya said...

cik kamoo: nanti klu berkesempatan pegi la.. hehehe

radziah AR said...

huhuhuhuuu....kzie xtau pun kata ada cam ni.... kena pegi ni kalau balik kg.... ABC kg mana?

radziah AR said...

best melawat muzium padi...lukisan yg amat menarik / real ! skrg ada pusat sains yg baru dibuka sebelah muziaum padi. juga menarik dgn pelbagai mainan sains...

radziah AR said...

best melawat muzium padi..pemandangan/lukisan yg cantik...real...
skrg ada Pusat Sains bersebelahan muzium padi. bnyk permainan sains utk diterokai (jg boleh merasai rumah yg dilanda gempa bumi)...

akubersamaCahya said...

kak radziah: hehehe tak penah pegi muzium padi. ha.. nanti balik kedah jgn tak pegi,,gegege