Tuesday, February 1, 2011

selamatkah anak ditangan pengasuh?

tajuk WHI harini, bila kat rumah baru boleh tengok. =)

i love WHI. intipati setiap hari sangat best.

+++

hurt-children2

pernah tengok video kat YouTube tentang kes dera.

anak kecil dipijak, dipukul.

kejam!

kadang-kadang bila jaga amir, abc teringat dan pikir. macam mana diorang sanggup mendera budak kecik.

nak pukul pun kesian. nak cubit pun kesian.

kita tau sakit tu macam mana.

stop-child-abuse7

tapi tak tercapai akal, sanggup cucuh anak dengan rokok.

kita kena api pun sakit, manusia ke syaitan?

haiwan pun sayang anak dia. erm… manusia bertopeng syaitan.

apa ye ada dalam hati diorang masa mendera anak kecil?

++++

abc terpikir, kalau abc ada anak nanti macam mana? takkan nak susahkan mama or mak?

 

 

p/s: dunia dah penat menanggung dosa. mungkinkah sudah saat pengakhiran???

4 comments:

Chaoi said...

cube try cucuh api rokok tu kat lubang hidung die..sakit ke tak?grrrr...tumpang marah sekali kat cini..kekeke

Ayuni said...

salam, kalau nk header, AC email kt sye gmbr atau aper2 yg ABC nk sye masukkn dlm header tu, font skali, tajuk,, nie email sye, ladygreen3011@live.com. free je...

Adlan Solis said...

oh! mmg tak guna si pendera tuh! ni nak emo skejap nih! huhu..pendera=sakit mental.titik.

akubersamaCahya said...

chaoi: bertambah lobang la..teee~~ sabar2..

ayuni: okie dgn segera.. =)

adlan solis: sabar2.. jgn emo bebyk.. hehehe