Friday, February 4, 2011

abc nak bercerita.

harini hari yang panjang ^^,

 

1. melawat cikgu khai.

>> sangat sedih melihat cikgu khai. entah apa yg cikgu rasa, sakitkan cikgu. cikgu tak boleh bercakap dah, sebab susah bernafas, doktor tebuk kat dada (susah nak bagitau..pangkal leher..) bermula dengan kanser lidah. dan sakit cikgu merebak lepas buat radioterapi. abc tak pandai bab2 ni. so, bila orang cerita, boleh angguk aje la. tak berapa nak faham. terharunya, bila anak murid cikgu, cikgu maseh cam lagi, (cikgu khai tak mengajar abc ^^,)

>> cikgu makan pun ikut tiub (tebuk dekat perut). erm. abc doa sangat cikgu kembali sehat. semua anak murid cikgu mendoakan kesehatan dan kesembuhan untuk cikgu.

 

2. ini raya cina

>> bila CNY banyak kedai tutup, termasuk lah popular. abc nak beli novel!!! sedih bila tengok popular tutup. rasanya dekat cityplaza tu, boleh kata semua kedai tutup. nampakkan.. chinese mendominasi perniagaan di Malaysia. erm!

 

3. kisah lama, lucu!

susah la abc nak tulis dekat sini. orang membaca blog abc. ini kan tontonan umum. hua3.. bila jumpa kawan sekolah, perkara pertama gelak sebab cerita baru kat FB. yelah ada pulak yang letak gambar zaman bebudak. abc sangat poyo. (erk! sekarang tak poyo, blurr aje kut) nak tengok??

duluKini2

gambar atas kiri. hehehe masa form 1.

nampak tak perubahan abc? nampakkan. memang laen. hua3

kisah zaman sekolah sangat lucu! tambah-tambah bila hal-hal i lap u, u lap me. =) memang sangat “bodoh”.

nama pun zaman sekolah. hingus meleleh lagi (abc takde hingus! =P). tapi apa-apa pun kisah waktu paper last SPM sangat menyakitkan, walupun abc tak matang masa tu. lelaki oh lelaki. ^^,

++++

cukup la cerita-cerita ni.. laen kali abc cerita. =)

i love talking about my own self.

korang tak suka?

jangan unfollow ye! chill ya!

3 comments:

Cik Yang said...

Best!!! walaupn ringkas penceritaannya.. saya suka.

akubersamaCahya said...

cik yang: hehehe.. meringkaskan yg panjang.. =) thanks..

Ayuni said...

sweet! hm, dh dpt x header? ok x?