Friday, February 11, 2011

lelaki berusia (tua) lebih matang?

entri before solat maghrib ^^,

++++

pada mula, abc rasa geli and benci pada pasangan yang mana lelakinya lebih berusia and sangat berbeza umur dengan pasangan wanita dia (ayat macam skema sikit!)

but sekarang tak lagi. and abc pun rasanya memang suka lelaki yang lebib berusia.
bukan gatal ke apa. ini just nak kongsi pendapat aje. =)

abc rasa macam agak dipengaruhi novel "selagi ada dia" penulisan oleh aisya sofea. Idris Sulaiman. ada entri yang abc tulis pasal novel ni. and abc pun yakin jugak. lepas aje gila dengan novel ni, abc mencari idris dalam realiti hidup abc (ada ke eh?)

lelaki berusia?
ini pendapat abc:

1. lagi matang. cara pemikiran dan cara percakapan.
2. sangat caring. sebab diorang matang, so diorang amat menjaga hati orang laen.
3. pendapat sangat bernas, nasihat sangat berguna!
4. lots of experience. mesti la kan~~~
5. marah, tegas atau bergurau, sangat tepat pada waktunya. =)
6. sentiasa memperbaiki diri diorang and kita.

++++

itu pendapat abc. mungkin lelaki berusia yang abc kenal educated, so.. pendapat abc tu tak kena pada semua. it is also depends on latar belakang diorang jugakkan.
=)

abc ada baca majalah dara. and... with the same reason with me, they choose lelaki berusia as diorang punya pasangan.. =)

tak salah pun kan? janji jangan kacau suami orang sudah~~~

korang suka muda ke berusia (tua tu macam ayat kejam!hehehe)


6 comments:

.: iEyLa :. said...

huhu...saye???
ntahla..klu da jodoh...huhu...

Kak Wan Kamsiah said...

pokok pangkal jodoh.... mmg betul lelaki berusia lebih caring & they know how to handle young women tapi jgn terkena buaya darat dah

akubersamaCahya said...

ieyla: hehehe.. jodoh ditangan Allah. =)

kak wan kamsiah: =) betul3.. bahaya tu..hihii

Adlan Solis said...

kalau dah jodoh suami orang?? huuuu

akubersamaCahya said...

adlan solis: er... takleh jawab. huhuu

Adlan Solis said...

ok2..hehe..jodoh dan ajal di tangan Tuhan. who knows kan..walau pape pon, kena berusaha jugak and elakkan drpd berlaku..saya tanyer sebab mcm ramai jer kawen ngan suami org. dah mcm trend pulak..huhu..semoge cik abc dpt jodoh spt yg diimpikan^^