Wednesday, February 23, 2011

macam lagu ‘teringin’

(ini sepatutnya entri semalam, tapi takleh publish…jom hayati keinginan yang tidak tercapai!)

sesekali ku rasa teringin

tu baris lagu teringin, ramlah ram eh yang nyanyi? ke shima? kompius3

apa yang abc teringin mingin ni?

abc puasa harini. al maklum! onion_gifs_emoticons-08

bangun pagi bukak laptop. pastu bosan tido. masa tido tengahari tu (puasa apa byk tido kan =P) abc mimpi abc makan kari kepala ikan. pergh! sedap gila meratah kepala ikan dalam mimpi tu.. tapi sayang cuma mimpi semata-mata.

cebollita_animated_onion-07

abc nak cari mana kari kepala ikan, kalau kat grik adala kari kepala ikan salim tu, femes3! (mama kata kari kepala salim. ngeee~~)sini kat ayub tu sedap tak?? huhuhu

kecur air liur basi abc dengan mimpi tu. mainan tidur betul (dalam hati nak3)

petangnya abc and akak-akak tersayang pergi ke balai cerap.

DSCF3442

(abc sempat posing lagi..ni kat taman herba yg dah ditinggalkan kut..huhu)

konon nak masuk hutan situ2, tapi semua takut2. pegi nak cari pokok herba, yang kenal pokok senduduk and pokok taik ayam aje. hehehe

DSCF3445

(akak-akak sedang cuba nak amek pokok senduduk)

cebollita_animated_onion-15

lepas tak dapat kari kepala ikan, abc teringin nak makan ikan bakar cicah air asam. yum3 kalau arked k9 komfem takde ikan bakar ye dak. so..pergi la meranti senja2 lepas balik dari menjenguk ladang.

DSCF3456

haiyak! air asam dah habes la pulak der! sedih sungguh.

lepas tu teringin pulak nak makan sate’.. mana nak cari? taman U la jawabnye. round-round situ (tak round pun lalu jek) we’ols decide nak makan dekat kafeteria noor sebab nampak ada sate’. order kemain lagik..

DSCF3478

punya sedap juadah berbuka abc.. hehehe diet lari marathon ke mana ntah siap pas baton diet tu..

cebollita_animated_onion-06

abc pun pekena “ABC” dah lama tak pekena. boleh tahan! sedap.

order sate’

tapi sayang. teringin tinggal teringin.

DSCF3466

(ni kak farina a.k.a rumate saya. ^^v)

sebab sampai habes juadah sate’ tak sampai. perut pun dah penuh. bila tengok bil memang ‘abang’ tu tak tulis. punya semangat abc order sate’ ayoooo… onion_gifs_emoticons-10

+++

akhirnya.. segala yang abc teringin tinggak hangin. kasihan tak? kasihan tak? cecite-cecite.

cebollita_animated_onion-21

+++

abc jumpa sumting yang best tau!

DSCF3459

DSCF3465

kecap asin berjenama “abc”.. hehehe gambar abc tu edit bagi bloom sebab tak pakai pape kat muka yang terbakar tu..hehehe

kenyang3 walaupun tak dapat apa yang diinginkan. =)

No comments: