Thursday, August 4, 2011

kisah puasa: terawih 3 – cinta terawih?

salam ramadhan

entri kali ni pun sambungan kisah terawih.

ini kisah romantik sikit la.

luv-hand

ada bunga-bunga cinta gitu

he-he-he

+++

kita mula kisah masa sekolah

bukan kat sekolah, kat masjid jugak

disebabkan abc sekolah asrama, jadik tak selalu la terawih dekat masjid.

time balik kampung je la.

bila balik, mama pun cerita

“ Ax cari kamu. tiap kali ma nak ambil moreh, mesti dia bagi lebih suruh bagi dekat kamu”

pewitt.. hebat mamat tersebut.

tiap-tiap malam bagi lebih moreh kat mama. macam dapat je kat abc kan?

Ax ni kawan waktu sekolah rendah.

tak pernah borak pun, mungkin sebab satu sekolahkan.

tak pernah terfikir dia ada hati kat abc pun. hahaha

semenjak abc duduk jauh2 ni.

dia kalau jumpa mama or ayah, mesti akan tanya abc.

nanti dia cerita la yang dia jumpa abc kat situ la kat sana, tapi abc tak perasan dia.

kenapa dia tak tegur?

abc tak sombong okay.

+++

romantis-euy-215x300

kisah kedua

masa ni dekat matrik.

abc kat matrik ada admire kat seorang jejaka.

satu kuliah dengan abc.

muka dia manis.

yang buat abc terpikat and admire bangat, mungkin sebab perwatakan dia

dia ni student tahfiz. Al hafiz lagi.

masa abc admire, dia tak popular lagi. (abc dah mengarut!)

okay-okay sambung bab terawih.

kami terawih dekat dataran.

semua student KMPP akan tau punya tempat terawih.

surau kecik, tak muat semua students

habes aje 8 rakaat, abc tak tahan ni nak pergi toilet.

diorang akan tukar imam setiap 8 rakaat.

bila balik dari toilet.

Allahuakbar!

dia jadi imam. apa lagi, pecut la.

tak nak ketinggalan jadi makmum dia.

(perasaan tu macam dia and abc je solat waktu tu =.=)

dia kan hafiz.

surah dia baca panjang gila.

selepas solat semua merungut.

abc?

abc tak merungut. abc rasa sejuk aje sepanjang dia jadi imam

serius!

setiap surah yang dia baca, abc dengar betul2, hayati betul2.

suara dia sedap, lunak.

orang lain muka masam habis solat

abc, senyum sampai telinga.

sekali tu aje

sebelum2 ni dia ada jadi imam tapi abc ABC mastu.

memang sekali tu aje abc merasa berimamkan dia.

malam terawih yang sentiasa abc ingat setiap tahun

since that day, abc bertambah admire kat dia.

=)

admire sebab kagum

beruntung isteri dia nanti kan?

bila pulak nak merasa SEJUK tu lagi?

Allahuakbar!

No comments: