Thursday, August 4, 2011

kisah puasa: terawih 2 – Mercun dan meriam

salam ramadhan.

ini entri sambungan untuk terawih.

terawih kan panjang, so kisah dia pun panjang ^^v

++

mercun?

meriam?

first day puasa pun dah dengaq dah bunyi mercun segala.

awai gila nak main pun.

kita dulu-dulu, tengah puasa baru dengaq

nampak sangat dunia makin maju dan berubah!

kisah mercun dan meriam ni, kira kisah pahit la jugak

abc tak main tau.

abc kan perempuan.

mana main, otak pikir moreh ja. hehehe

al kisahnya:

masjid kampung abc, jemaah perempuan dia pelik sikit.

tempat sembahyang pun depa cupp, macam ada nama tu.

kalau kita duduk tempat depa, depa marah tau.

“ Malaikat tak jumpa”

gila punya statement.

abc kan budak2, so kadang malas buat 8 ja.

bila buat 8 nak tunggu bagi habes 21, mesti la boring (dulu tak baek sangat, nak baca quran ke apa =.=)

selalu abc pergi basuh muka kat tempat wudhuk, pergi toilet lalu dekat tempat makan.

makan dulu kueh yang ada ^^v

nak jadi cerita, haritu bukan maen hebat lagi diorang main mercun and meriam.

budak pompuan sekali pulak tu.

main pulak port best, kat kubur. =.= gila berani.

abc yang selamber je ni, masuk relax je dalam masjid

tup-tup makcik sorang ni tangkap tangan abc, pegang kuat2

pastu dia marah2, seolah-olah kata abc maen mercun!

abc pun dengan selamber menjawab:

“ apa pulak saya maen mercun, saya pergi toilet ade la.”

senyap makcik tu.

selamber dia je nak tuduh orang. apa da..

kisah lain, geng2 maen mercun yang kurang ajar.

abc on the nak masuk masjid, depa baling mercun mancis kat kaki.

abc terlari-lari ke belakang

geram gila!

budak kecik pulak tu, tu yang tak boleh blah tu.

++

abc teringin sebenarnya nak main meriam buluh.

kecik2 main merian tin je

korang main meriam tak?

join boleh?

++

kisah terawih panjang lagi.

abc nak stori pasal cinta pulak.

cinta pa malam terawih ni kan?

tunggu na. ^^v

2 comments:

.: iEyLa :. said...

wahhh..sedap je makcik main2 tuduh ek...hihi...
xsabar ni nk tggu kisah cinta palk ni..hehe

pssstt: abg2 sy slalu main meriam tanah..nk join meyh la dtg umah..hihi

akubersamaCahya said...

ieyla: perangai makcik2 situ tak best sket. klu kita langkah masuk dlm masjidkan.. semua akan pusing tengok kita sampai kita duduk.. huhuhu busybosy sket kut..

hehehe.. dah besau gini, confirm mak tak bagi maen.. anak dara maen meriam buluh..hua3