Monday, August 1, 2011

kisah puasa: sahur, menunya?

salam ramadhan

ini entri ke 3 tentang ‘kisah puasa’

belum baca?

klik sini : A or B

++

sahur.

dalam islam dan waktu bulan puasa. sahur ini penting.

sahur perlu dilewatkan. islamkan mudah dan menyenangkan umatnya. =)

bila cakap2 pasal sahur ni.

mesti terbayang menu2 yang membuka selera kita.

bukannya ayam golek atau ayam panggan

jauh sekali chicken chop. tak jugak ketam masak cili bertaucu.

haa.. nak tau apa yang sangat membuka selera abc dan keluarga?

2 makanan penting bila puasa.

telur asin

Gambar telur asin

ikan pekasam

pekasam

perghhhhh..

cukuplah nasi panas dan telur asin or pekasam.

memang 10 pinggan nasi kut! ^^v (ni kesah betul waktu sahur kat UTM)

tengok gambar pun terliur.

tadi dah bising2 dah, abc dan adik

stok ikan pekasam mama tak beli. telur asin pun. =.=”

Along dah janji esok nak cari hehehe

+++

pukul 5 pagi, bukan waktu breakfast.

susah nak cari menu buka selera kan?

makanan yang simple and jarang dimasak tu yang sangat selera.

macam ikan masak kicap. sedap dengan nasik panas2!

menu sahur hari pertama kami =)

korang?

3 comments:

Cik Diana said...

wah! sedap.. telur masin tuh tyme2 sahur mmg the besh..

akubersamaCahya said...

sangat! ^^v

Anonymous said...

kite pon suke telo asin..menu wajib time sahur,telo asin n mee segera+ nasi pnas..pergggh,sedap wei!