Sunday, August 14, 2011

HOW? : nak shoutbox?

salam ramadhan.

abc bukannye pandai sangat dalam bab tutorial or nak ajar bab2 widget2 dalam blog. abc pun belajar dari blog2 lain. tapi untuk memudahkan abc komen2 dalam blog orang, as requested by kak zie, abc cuba tunjukkan jugak. tetapi secara ringkas aje. abc tak pandaila mengajar dalam blog (even dah nak jadik cikgu nih!) oke2 kita mulakan ye.

langkah pertama:

sb2 

ini gambar shoutbox yang ada dalam blog kite! ^^v

langkah kedua:

sb

klik simbol yang dibulatkan dalam gambar. atau

sb3

klik words dalam kotak merah tersebut.

langkah ketiga:

sb4

selepas klik2, page ini akan keluar. ikut arahan2nya dan… siap!

+++

mudah tak? semudah ABC kan?

p/s: sebarang soalan atau kritikan abc terima..hehehe

2 comments:

sharifah nurhidayah said...

mcm mna nak bg ada katu selain dr smiley tu? comel la... ajar kejap..=)

akubersamaCahya said...

oo.. senang je, nnti abc ajar eh. ^^v