Monday, August 1, 2011

kisah puasa : siang puasa pertama.

salam ramadhan.

abc kongsikan aktivti waktu siang puasa abc dan keluarga.

hari ini dan sebelum-sebelum ni.

sama aje dengan orang laen

mungkin ada yang rest

mungkin ada yang bekerja

mungkin ada yang study kan?

kedah cuti sempena 1 Ramadhan.

Mama dan adik cuti la dari sekolah ^^v

+++

Hkg2702294

selepas sahur, tunggu subuh after that, mama baca quran sampai tertido with quran.

adik pula habiskan masa paginya dengan sambung tidur.

abc pun terlena juga (tak bangun sahur ^^v abc ABC)

bangun pagi macam selalu.

we watch “sekali lagi” with mama, as requested by mama

family

after that we watch television.

after solah, mama start busying herself at the kitchen.

abc cakap, “ma, still early”

mama akan sentiasa dengan jawapan yang sama. “ takpe la”

abc tolong mama, petang2 sikit, membakor ikan cencaru sumbat.

bila dah petang, TV3 banyak cerita.

tambah2 bulan puasa.

abc masih ingat waktu kecik2.

bila dah petang, kami tak ke bazaar.

kami main bola ramai2

bolra

abc ada 8 beradik.

so happening gila

memang penat puasa.

tapi bila dah main. hilang semua penat. tau2 dah dekat nak bebuka.

since, semua dah besar2, abc pun dah duduk rumah taman.

petang2 kami berjalan2 di bazaar.

bazaar 2

orang berpuasa memang nafsu nak makan tu tinggi

semua sedap.

bila berbuka, minum air je dah kenyang.

abc beli soya and kerabu mempelam.

adik borong ayam namun kasihan ayam, dia tak makan pun. =.=”

+++

itu aje aktiviti abc and famili.

harini semua masa bersama famili.

esok takdah.

sebab mama dan adik akan ke sekolah.

masa terus petang.

=.=

+++

korang buat apa waktu bulan puasa eh?

2 comments:

alongxp said...

lbh kurang je la ngan aku, cume aku rasa aku lbh simple kot...

akubersamaCahya said...

^^v mmg lebih kurang dgn org len. hehehe