Friday, August 12, 2011

kisah puasa: kad raya.

salam ramadhan

harini dah masuk hari ke 11 kita berpuasa, almost two weeks.

selalu tengah2 bulan puasa ni, abang posmen femes, bunyi motor dia aje, semua dah menjenguk2 dekat pintu and tingkap.

postman otw

why? Jatuh cinta dengan abang posmen ka?

mesti la tidak!

waktu macam ni, abang posmen akan bawak kad raya kita..weeeee~~

tapi, masih ada lagi ke?

ada tapi tak banyak. abc dah dapat kad raya, Enchik Edy yang bagi. ^^v

110807-123703

++

teringat masa musim kemuncak Kad Raya.

setiap hari, bunyi aje motor abang posmen, berlari ke depan, tunggu abang posmen, bila ada surat.

berharap gila tu surat kita! bila bukan kita punya, kecewa lah.

bila dah malam raya, semua keluarkan kad raya masing2, tengok siapa paling banyak.

sebab nak gantungkan. masa gantung kad raya tu la peluang nak baca yang abang-abang kita punya, depa aweks bagi. hui3

yang best pulak, bila adik dapat kad raya, 10 kali ulang baca. =.=” macam kena hafal je ayat tu.

+++

kadraya

kad raya ni, memeriahkan lagi suasana menjelang syawal.

membuatkan ikatan silaturrahim kita dengan kawan2 kita terus terikat erat.

tak macam sekarang, semua dah letak dalam FB aje ( ni kes kad kahwin)

kad raya mula hilang kefofularan dia sejak, semua peringkat usia dah mula ada handphone sendiri.

malam raya, line maxis, digi, celcom dan lain2 akan jadi tutttttttttttttttttttt.. BIZI!

+++

jom la meriahkan semula FENOMENA KAD RAYA ^^v

3 comments:

L said...

dah lamer x tengok air batu campur. sori.. ddtg nk ucap selamat menyambut ramdhan, sori lambat wish..=)
anda seorang yg kuat marah?
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/jangan-marah.html

mizz_aainaa said...

abc antalah satu kad raya.. ;)

akubersamaCahya said...

L : rindu abc ke..hehehe

ainaa: weee~~ takde alamat ^^v