Wednesday, August 3, 2011

kisah puasa: terawih 1 – MOREH?

salam ramadhan.

agak kelewatan abc post entri tentang terawih ni.

dah masuk hari ke 3 puasa pun.

tapi tak apa kan.

sekadar perkongsian kenangan terawih abc ^^v

+++

terawih

terawih?

dalam setahun sebulan je ada solat ni kan.

solat sunat terawih.

sunat aje

tapi sambutannya luar biasa.

kalau hari2 biasa, hari jumaat je lah nak penuh masjid.

tapi bulan puasa spesel.

sunat terawih ni, menarik semua golongan untuk ke Masjid, Alhamdulillah.

harap hari biasa pun ramai macam tu kan? ^^v

++

kalau dulu (kecik2) abc selalu pergi masjid.

terawih lagi la suka.

tak miss punya.

kadang buat penuh, kadang buat 8

tapi tak balik if buat 8.

kalau balik tak dapat moreh!

murtabak

(sedappnye.. kecur air liuq)

niat tu memang terpesong, yelah kecik2

tapi bila besau gini pun pikir sama gak.

dalam otak mesti akan terpersoal “ moreh apa eh malam ni?” hehehe

masa time sunat witir, telinga pasang betui2, nak dengaq ada tak bunyi raga yang diorang sorong,

kalau ada, dah tersenyum2 dah.

habes je doa. berebut turun tangga. kena cepat. bukan takut tak dapat.

tapi takut tak dapat banyak

hahaha

beg sembahyang kecik je

boleh muat 9 bungkus moreh tau. hahaha

memang kenangan gila!

bila dah masuk sekolah menengah, takde la pergi amek moreh.

sebab kat asrama.

tapi still ada la kan dewan makan.

abc rasa, abc memang gila moreh kut.

mungkin rasa dia berbeza.. (tipu je oke)

kat dewan makan, kalau laksa, abc memang duduk meja berhadapan dengan tempat laksa banyak2

sebab, kalau tak ramai students makan, abc akan tambah 2 pinggan lagi. ^^v

baru paham kenapa badan naik mendadak masa sekolah. hahaha

++

kita sambung lagi nanti kisah terawih abc ye.

kisah mercun dan meriam pulak!

4 comments:

dwaty said...

masa kecik2 dulu boleh la berebut... sekarang bila dah besar... seganla plak... hehehehe

akubersamaCahya said...

hehehe betul. tapi makcik2 tak segan pun. hahaha

nashays said...

dulu kecik2 selamba, dah besar2 ni reti plak malu org tgk anak dara rupa kebulur..p part moreh tu laa motivasi nak habiskan terawih

akubersamaCahya said...

nashays: tau takpa. mmg motivasi gila. bila hari takda moreh tak penah putus asa, dok yakin esok mesti ada lain..hahaha