Tuesday, August 2, 2011

kisah puasa: berbuka.

salam ramadhan.

abc nak stori tentang berbuka.

takpekan, even masih beberapa jam untuk berbuka. ^^v

lemon_1600

kalau nak sembang/cerita, memang banyak kisah berbuka ni.

kisah dengan famili

kisah dengan jiran

kisah dengan kawan2 masa sekolah.

sangat/terlalu banyak kenangan berbuka ni.

++

kalau dengan famili.

yang best sebab, dari malam lagi dah discuss apa juadah berbuka.

selalunya going as planned, kadang2 tak jugak ^^v

tengah hari mama dah sebuk2 kat dapur.

adik2 akan komplen, mama juga ala2 berbuka ala kadar je.

bila dah hidang.

Juadah Berbuka Puasa

TU DIAAAAAA

memang ada juadah yang tak bersentuh.

as usuall, dari kecik sampai besar

abc orang terakhir akan bangun, dan jadi tukang kemas. =.=”

makanan itu sangat menggoda!

harini, as requested by Along. mama akan masak nasik lemak

abc akan masak ‘ketam masak cili’

+++

jiran?

ini yang best.

bertukar-tukar juadah berbuka.

tukar jaudah

Alhamdulillah. abc and famili masih mengamalkannya.

walaupun tak semeriah dulu.

dulu hantar sampai sepulon rumah, nanti dapat 10 jenis juadah lain. ^^v

bukan harap balasan, tapi itu yang menyerikan ramadhan.

amalan Ramadhan, kita kena rajin bersedekah =)

+++

berbuka dengan kawan-kawan

ini happening.

zaman sekolah dulu2 la.

zaman matrik sedih, sebab kadang2 makan sesorang dengan air mata. =’(

kalau sekolah, best!

sebab ada tugas masing2

which is, tukang amek kuih. tukang cup tempat, tukang amek ayaq. tukang cup barisan untuk amek nasik.

i miss that moment so much!

bazaar kat sekolah ada jugak.

best wooo.. rasanya sangat berbeza. berbeza dengan pergi bazaar kat rumah ni. =)

++

TAHU TAK?

kita kena lambat kan sahur

dan awal/cepatkan berbuka.

Indahnya Islam.

sentiasa memudahkan umatnya

dan.. doa waktu hampir berbuka ni, insyaAllah dimakbulkan.

kira waktu doa Allah makbulkan. =)

 

2 comments:

Anonymous said...

zaman u x best ke

akubersamaCahya said...

biasa je. =P