Tuesday, March 29, 2011

waktu dolu-dolu (back to school)

assalamualaikum.

menulis selepas maen comment dengan kawan sekolah ^^v.

abc terkenang waktu zaman sekolah asrama.

sekecik 13tahun abc dah duduk asrama.

bayangkan.. abc yang tak pernah sesaat pisah dengan mama ni, nak duduk asrama.

nak urus diri pun tak reti =.=”

tapi bila abc pikir2 + ingat2.. abc lupa samada abc takut or tak.

yang tahu, abc ada memarah adik abc before diorg balik. tu tanda abc tengah stress + takutttt!!

+++

dolu2

masuk asrama, banyak yang abc belajar, yang ketara.. abc dah mula solat penuh 5 waktu.. (kantoi solat tak penuh..huhuhu)

kat umah suka menipu solat. asar suka leboh (tinggal) sebab pukul 4 lebih dah pi maen.

kat asrama abc mula jadi sedikit matang walaupun tak matang. (pikirla maksudnyeee)

abc mula mencari identiti sendiri.

kenal batas aurat seorang perempuan. ^^v

alhamdulillah. abc jumpa dan kekal sampai sekarang. tapi maseh kena belajar.

+++

36913_137383902947374_100000272955424_310152_5698944_n

sebab abc pakai tudung agak besar. abc dilantik jadi ahli jawatankuasa badan dakwah dan ibadah (badri)

abc taknak. abc tak layak untuk memimpin dalam agama ni..huhuhu

tapi ustazah tak bagi tolak. jadi je lah.

best jugak.

sebab dapat conduct usrah. ^^v

masa junior kita diconductkan.. sekarang kita pula jadi kepala.

dapat adik2 yang best and nak aje dengar cerita.

++++

banyak ilmu yang abc dapat dari asrama. amalan banyak sangat masa sekolah.

sekarang ada yang masih diamalkan dan ada yang dah tinggal. Allah!

masih ingat sebelum keluar sekolah. ada kawan abc cakap:

“macam mana ye kita nanti, kita dah takde siapa yang jaga diri kita, semua benda kita yang tentukan sendiri”

walupun duduk sekolah asrama, penuh peraturan, tapi bila dh nak abes.. memang rasa lagik takut daripada sebelum masuk sekolah.

+++

dulu selalu bercerita ilmiah. sekarang ke sutau pun susah. =.=”

mujur maseh ada yang sefikrah. ^^v

 

p/s: abc selalu dikecam (dipandang sinis) sebab berkawan dengan orang free hair. abc ada cara sendiri dalam berdakwah!

No comments: