Sunday, March 13, 2011

lampu HIJAU!

bukan traffic lite,
bukan torch lite jugak..
^^v

alhamdulillah.
abc dah berjaya hadiri kusus kawen and dah dapat pun sijil kawen.
boleh kawen la kan..??

rupa-rupa banyak ilmu yang dapat
dalam kursus kawen
tapi entah kenapa maseh banyak kes penceraian kat Malaysia.

suami diajarkan tentang tanggungjawab!
isteri disedarkan tentang ketaatan pada suami!
suami isteri perlu ada pegangan agama yang kuat.


solat itu yang penting,
jaga solat! insyaAllah. bahagia.
jaga akhlak.

selama ni abc asyik tertanya2, apa yang orang belajar masa kursus kawen.
sampai pernah terfikir (diorang belajar cara nak.....ehem pikir2 sendiri!)
sekarang semua dah terjawab.

agak penat dengan slot2 yang banyak.
tapi penceramah2 sangat HEBAT!
tak bosan wehhh..
rugi korang tak join.
dah la murah aje ^^v

+++

lupa nak cari calon kat kursus kawen. hehehe


7 comments:

SyUhAdA said...

wah..
thniah abc..
dah bleh kawen ar nie..
nnti jgn lupa jmput syu ye..~

akubersamaCahya said...

hehehe.. belom la syu.. terasa terlalu byk sgt yg kurang utk jadi isteri, apatah lagi nak jadik seorang ibu..byk lagi kena belajar!

klu abc kawen, abc jemput semua kawan2 blogger! =)

Jeely jelly said...

ala... aritu kat u saye pun ade wat jugak.. tp nk pergi x sempat.. sbb time tu dah plan nk balik kmpg.. rugi2.. kalau kat luar byr mahal !
cik abc.. cite lah dye gtau ape je.. hehe

akubersamaCahya said...

jeely: yup..nanti abc buat entri pasal isi2 apa yg abc belajar masa kursus kawen k. ^^v

Rozuan Ismail said...

oo yeah!! dah boleh kahwin la abc ye..x sabar nak makan nasi minyak ni

dwaty said...

aku pun dah ambik ari tu.... tp malu la nak buat post entri... kawenya belom... dah ambik kursus.. hehehe

akubersamaCahya said...

wan: hahaha.. belom boleh lagi.. byk kurang. nasi minyak? nanti abc masak...hahahha

dwaty: nothing to be ambrassed.. ^^v