Saturday, March 5, 2011

1997? tak pernah terfikir!

assalamualaikum.

selamat pagi korang-korang. erm.. apa yang 1997 ek?

masa 1997 korang umor berapa? abc masa tu darjah dua. baru belajar pakai tudung. pendek+ketot lagi.^^v

mari-mari abc tunjuk apa yang 1997 dan tak terfikir tu.

IMG_0004

ini resit pinjaman buku dekat PSZ, perpustakaan sultanah zanariah UTM. kalau pinjam dan pulang dapat resit. masa abc mencari-cari buku paip, jumpa resit ni dalam buku. memang students UTM ni suka menyelit-nyelit ketas resit ni dalam buku yang diorang pinjam, abc pun..hehehe

cuba tengok tarikh pinjaman!

1997.

lama dah. ejaan Skudai pun Sekudai.

resit tu dah terkoyak tepi sebab kawan tarikkan, dah melekat macam jadi sebahagian buku dah. dah 14 tahun!

1997, abc 8 tahun. tak pernah terfikir lagi yang abc akan masuk UTM. tak terfikir masa depan nak jadi apa lagi pun. masih suka-seronok-main2 lagi. terlalu kecik nak fikir tentang dunia!

cuba tengok rapat-rapat, abc baru perasan sumting bila abc scan malam tadi.

IMG_00043

yang abc kotakkan ia warna biru. ABC!!! banyak sangat jumpa ABC kebelakangan ni, dekat kedai makan, kicap nama ABC.. hebat-hebat!

IMG_0005

ini tahun 2006, ejaan Skudai dan betul and macam sekarang. resit masih macam resit pasaraya.hehehe

2006?

abc amek SPM. masih tak terfikir akan jejakkan kaki ke UTM, SKudai. just dan fikir and boleh fikir tentang masa depan.

2006.

banyak peristiwa yang abc nak lupakan. sedih. ujian terbesar buat abc.

IMG_0007

ini yang latest, 2011. abc punya resit. satu buku satu resit. ini resit hantar, so satu2, kalau pinjam sekali gus. tak panjang dah resitnya, pendek jek.

dunia makin maju, dengan resit2 ni pun boleh nampak kemajuan dunia kita kan. nanti 2030, agak2 cam mana resit dia eh??

erm.. pikir-pikir..

5 comments:

NadiRah said...

season tu...huhu

akubersamaCahya said...

nad: sangat! hehehe

zie~azharizalira'z said...

huuuu ~lme da 2,,kekeke,,ira mmg jrg pnjm bku kt psz 2,,coz pas pnjm t mls nk gi pulang kan,,sbb jau,,=.=

SiS NaD said...

WaH!~ SeRoNoK JuGaK Ye BLe iMBaS BaLiK KeNaNGaN LaLu SCaRe Tak SNGaJe... (^_____^)V

akubersamaCahya said...

zie: jauh???

sis nad: yup! dh la masa pening cri buku. hehe