Sunday, March 6, 2011

tak salahkan kalau nak cantik?

DSCF2957

new profile picture on FB. ^^v

tak salahkan untuk cantik? kenapa ada yang nak persoalkan? kenapa ada yang nak perli2? biar la orang nak cantik kan3?

apa itu cantik?

orang kata cantik bila kulit nya putih melepak.

tapi ada juga yang kata kalau kuning langsat. kadang2 yang hitam manis pun cantik.

CANTIK ni terlalu meluas istilah atau definisi nya. susah nak cakap.

sebab lain mata-lain la cantiknya ^^v

kalau kurus orang kata, cantik!

kalau comel2 pun ada yang cantik.

so?

susahkan.. cebollita_animated_onion-06

mata hanya memandang, hati yang berkata.

ini abc punya style. abc suka tengok perempuan yang cantik. tapi cantik nya macam mana?

susah nak terang, kadang abc kata “ cantiknya”

kawan kata, buta ka apa.

pelikkan?

orang kata cantik macam DATO’ SITI!

ya, memang pun dia cantik, cun melecun!

SitiNurhaliza2(2)

siti-nurhaliza-tudung

abc pun suka tengok Dato’ Siti, memang natural cantik! tengok gambar atas ni, abc suka sangat dengan gambar ni, she look so so pretty!

sapa setuju? angkat kening! hehehe

46999_438321702604_38760492604_5259309_736_n

ini? Heliza!! cantik kan. plus mata dia tu. adik abc, lelaki, dia kata lelaki suka tengok mata perempuan, so yang mata cantik memang selalu di usha2 la.. (abc tengok awek dia, a’ah, comel gila mata!) abc agak sedih sebab mata abc tersembunyi belakang kaca mata, and tak la boolat macam Heliza ni.

GUA-rajafarah_115946179

raja farah. cantik kan? she pretty and ada tarikan untuk kecantikan yang tersendiri.

hey! cute and cantik is different lah!.. beza tau. sama juga macam hensem and macho.

sangat berbeza!

+++

mesti korang kata, abc boh gambar yang pakai tudung je kan?

sebabnya… abc nak kata, bagi abc, pandangan mata abc.

setiap wanita, gadis, kanak2 yang pakai tudung.. semua CANTIK. MANIS. LAWA. JELITA!

hitam ke, mata sepet tak bulat, mulut tak macam angelina jolie pun. semua CANTIK!

cantik bagi korang macam mana?

+++

DSCF2938

DSCF2397

okay ini bunga dia je CANTIK! hehehe

sumber gambar artis: Mr.Goo!!

4 comments:

ROSNAJIHAH said...

cantik nih universal la abc..subjektif..lain orang lain pandangan dia mengenai istilah cantik..

bagi cikros, cantik bukan pada paras rupa..tapi pada dalaman seseorang tuh..budi pekerti seseorang, adab sopan..bila seseorang tuh cntik hati dia, secara automatik, luaran pun akan nampak cantik..kalau luaran jer cantik..hati buruk..memang buruk la orang tuh..hahahaha..

akubersamaCahya said...

betui3 cik ros.. ^^v

yall said...

pic last tu,bunga n awek bj pink tu cantik..bg pandangan k.an la...hahaha..cantik mmg sujektif...ika pn cantik..manis ag...hehehe

akubersamaCahya said...

wek3.. puji diri sendiri.. pitam sebentar! kak an puji ika??? dunia ku kelam tiba2.. hahaha