Tuesday, March 8, 2011

resume = pening!

bukan mudah nak buat resume. huhuhu

pening abc pikir nak tulis tentang ‘career objective’

erm.

inilah akibat tak biasa buat and tak amek tau tentang resume. hihihi

resume

bila kita nak guna resume ni?

ha! bila nak mintak kerja la. nak LI pun kena buat tau, sebab pihak industri nak tau apa kelayakan kita.

mesti ramai yang pernah and akan terkial-kial bila nak mintak kerja kan3

abc dah rasa ni. huhuhu

JobWanted

apa yang perlu ada dalam resume?

  1. maklumat diri
  2. objektif kerjaya
  3. latar belakang pendidikan
  4. relevant coursework (list apa yang kita belajar masa kat U)
  5. pengalaman kerja
  6. kurikulum
  7. kemahiran
  8. rujukan (pensyarah kita)

++

mudah kan?

1 comment:

TAYAR PANCIT said...

hai awak saye da join awak :) follow me back @ http://tayarpancit.blogspot.com/2011/03/rasmi-senarai-pasukan-f1-2011.html