Saturday, January 8, 2011

cerita diet abc^^

assalamualaikum!

walaupun bercuti, abc tak berapa free untuk ber’internet’.

pagi tadi dah ke ladang.. membersihkan kawasan untuk buat landskap herba.

balik makan and rest (tengok movie^^)

++++

cerita diet.

abc dah turun 5 kg!!!

berjaya dah.. lagi 15kg to go. yeahh!

menu-menu abc ialah:

HARI PERTAMA: abc mula malam, so malam abc ambil

- tomyam campur (tak sedap!) and air kosong.

HARI KEDUA:

breakfast: air kosong

lunch: ikan keli goreng,sup sayur dan air kosong.

dinner: ayam penyet and teh o panas (tak leh amek gula sebenarnya^^)

HARI KETIGA:

breakfast: biskut oat 3 kpg (sepatutnya tak boleh amek oat^^)dan air kosong

lunch: ayam goreng,sayur kangkung dan air kosong

dinner: sup ayam, air kosong and pisang (terliur tengok pisang hehehe)

HARI KE EMPAT:

breakfast: biskut oat 3 kpg dan air kosong

lunch: ikan keli sambal, sayur kubis dan air kosong

dinner: telur bungkus dan air kosong

HARI KELIMA:

breakfast: biskut oat 3 kpg,air kosong

lunch: ayam goreng, sayur tauge dan air kosong

dinner: abc membeli kuih muih. +.+

HARI KEENAM (HARINI)

tak ambik sarapan, sebab makan banyak malam semalam

lunch: ayam goreng, tauge, hati+pedal goreng minyak dan air kosong.

dinner: kenyang makan kacang yang tidak boleh dimakan. hehehe

++++

hope berat akan turun lebih banyak lepas ni. sampai la dapat berat ideal^^

sokongan rakan amat menggalakkan! yeah! thanks..

2 comments:

Rozuan Ismail said...

kalau wan,tak mampu nak buat semua tu..haha..seminggu mungkin boleh..tapi,lepas tuh..hai..confirm x jadi

p/s jom komen entri baru wan

akubersamaCahya said...

@wan: nak kurus kena.. hehehe.. sekrg dah mmg takde selera dgn nasi and roti..^^