Monday, January 3, 2011

biarkan mereka membenci.

perjumpaan dengan PA memang best.^^

bukan pe, orangnya banyak cerita, cerita semua berkisar tentang beliau dan hidup beliau.

mudah mesra and mudah tolak ansur.

mungkin abc patut bahasakan beliau sebagai Dr atau Prof.

menghargai usaha dia.

apa beza Dr. P.Madya and Prof?

itu kesah Dr tadi.

dan diselit dengan nasihat.

Dr kata beliau tak pernah tak suka orang, even orang tu benci dengan beliau.

tetap dilayan sama^^

kenapa perlu membenci? kita kan sama. mungkin sikap itu yang membuat beliau berjaya kan?

dalam kata-kata beliau, buat abc sedikit terasa, seperti yang abc maklum kan dulu, abc dulu-dulu tidak boleh menerima teguran dan kritikan. sekarang dah boleh. dan bila Dr, cakap-cakap tadi… buat abc sedar, kenapa abc bersikap bodoh dulu. kenapa abc tak macam Dr? erm.. lemah jati diri. terlalu rendah diri. malu menguasai lebih dari keyakinan.

dari kata-kata Dr. buat abc sedar, perubahan dalam diri ni perlu dilakuakan secepatnya. biar disayang dan disenangi, bukan bodek! hahaha.

membenci orang takkan bawak kita ke mana-mana.^^

++++

apa beza Dr. PM dan Prof?

2 comments:

MahaMahu said...

Salam, tahniah kerana anda terpilih untuk menerima cenderamata daripada blog Mah@mahu atas kesudian anda menjawab servay yg telah diadakah pada 13-31 Dis 2010. Oleh itu sila tinggalkan Nama penuh, alamat dan juga link servay anda kepada email ini sebelum Rabu (5 Jan 2011)

akustika83@gmail.com

Terima kasih kerana sudi menjawab servay tersebut...

akubersamaCahya said...

^^ waaa.. thanks.. oke2