Saturday, January 14, 2012

Syarat Penggunaan Baucar Buku 1 Malaysia ;)






ini jawapan kepada entri sebelum ni, tentang Baucar Buku 1 Malaysia ;)
jujur abc cakap, abc memang tak tahu macam nak guna, yang tahu takleh tukar kepada duet, and hanya kedai-kedai tertentu aje yang terima baucar ni.

details tentang penggunaan memang taktahu, tadi orang pejabat takde pulak brief or cakap apa-apa pasal penggunaan baucar ni.

kawan-kawan pun ada jugak cakap, 'boleh ke beli novel?"

abc punya jawapan, sama lah. taktahu. and macam dalam picture kat atas, yang abc curi dari Blog Rojak

buku-buku ilmiah. as long as Novel itu ilmiah bagi, tak ke jadi buku ilmiah?? ( abc buat fatwa sendiri pulak)

novel tak boleh kut. mungkin buku-buku yang bermanfaat which is buku-buku bukan fiksyen. yelah yang bukan rekaan manusia macam novel.

abc suggest kan kepada siapa-siapa yang berniat nak beli novel tapi tak boleh, buku-buku penulisan Abu Latip Taib ;)

senarai buku boleh klik SINI

ni buku yang abc aim sangat-sangat, tapi ni edisi jimat, sebab yang tengok hari tu tebal RM32.



nad "blog itik kuning" ada tanya kenapa kedai-kedai buku besar aje terima, abc nak jawab pun tak tahu. tapi ada logik akal, nak hadkan penggunaan baucar. mungkin pihak kerajaan nak tengok galakan or kesan or positif memberi baucar tu. nak tengok macam mana sambutan dan penggunaan pelajar..

doa kan semester depan dapat lagi dan diteruskan untuk generasi berikutnya, ia amat meringankan beban pelajar ;)


p/s: harap membantu bagi yang keliru ;) esok abc exam, last paper. doa kan ^^v

6 comments:

.:: Miu Miu ::. said...

wahh.. boleh shopping buku.. tapi
miu tak dapat lagi voucher ni.. :(

najihatussolehah said...

abc:boleh la nak tukar kpd duet..tp akan dcharge 40 rgt..mcm tax jgk ar..

akubersamaCahya said...

miu-miu: mesti akan dapat. sabar ;)

akubersamaCahya said...

najiha: owh? taktau la. rugi plak klu tukar kan ;)

Anonymous said...

boleh tukar kepada duit? kat mane ye?

akubersamaCahya said...

saya pun tak tahu huhuhu