Sunday, May 1, 2011

menulis dengan rasa!

sepanjang abc menulis, novel or cerpen or puisi.

abc menulis dengan rasa. how?

mendalami setiap apa yang abc nak tulis.

abc masih AMATUR!. abc tau. jadinya, nak menulis dengan idea dan ilham agak susah, sebab ilham perlu diterjemahkan kepada susunan ayat. dan tau2lah BM adalah bahasa paling susah tatabahasanya (arab lagi susah, i know!)

abc pernah, moody seminggu, sebab watak novel abc moody masa abc tulis. abc sedih dengan watak yang abc reka.

bila pikir. gila pa aku ni, sendiri tulih sendiri teriak. ^^v

feeling sikit.. hik3

+++

cerita-cerita abc semua cerita pasal kawen. sebab pa eh?

sebab abc tak suka cerita pasal couple waktu kecik2 (kolej or U) sebab semua tu realitinya tak kekal, susah nak kekal.

so.. perkahwinan kan indah. =)

i loike!

dan pembaca pun tak suka cerita peluk2 kalau belum kawen. even itu hanya cerita.

cara kita budaya kita! ^^v

+++

mood tengah best berangan. so nak menulis.

(buku nak exam dok sebelah ni.huhuhu)

 

 

p/s: doa abc rajin baca buku than memulis ni.. huhuhu

4 comments:

zacky ~786~ said...

bakat blh diasah kn ABC !! klw dh mmg minat menulis... trus.. dan trus kn lah yerp.. t leh la wt novel sendiri.. promote kt den.. biar den beli.. p nk habiskan bace tu .. err 3 bulan kot.. hahaa.. :P

deAnza-wAnda said...

wah... ader keinginan menulis tpi cuma msa y x de..

akubersamaCahya said...

zacky: 3 bulan nak abeh pun takpa asal beli..hahaha ^^v doa2kan. moga bakat yg ada dpt di asah sebaeknye.

akubersamaCahya said...

deanza: cuba sikit2.. yup masa yg free sgt susah nak cri uhuhuhuhu