Friday, December 9, 2011

saya dah follow, follow saya balik tau- biasa!

Alhamdulillah.
masih segar untuk menulis.
dah lama nak tulis isu ini.
belum berkesempatan. otak terlalu banyak nak difikirkan. ^^

tradisi follow memollow.
perkara biasa dalam dunia blog.
tujuan? of cause sebab nak follower beribu riban. ;)

abc pernah berada dalam dunia mintak orang follow.
newbie biasa la. sekarang pun newbie jugak. but agak lama dah dalam dunia berblog.
dari orang tak kenal, sampai kawan2 lama dah tahu hui3

maaf kalau entri ini menyinggung sesiapa. plus kepada newbie, nanti taknak pulak jenguk ABC kat cini =.="

abc rasa ramai blogger-blogger otai yang dah pernah tulis entri pasal hal ini.
bukan tak nak follow. i will. but nanti kamu yang difollow akan kecewa dengan follower macam abc.

why?
abc tak sempat nak jengah ke blog kamu.
kadang-kadang, jarang-jarang abc BW sekarang nih. huhuhu
masalah dengan masa dan macam-macam.
jadik abc bukan follower yang baik untuk korang.

kenapa orang follow?
okay. ni best. selalunya blog yang difollow memberikan sesuatu.
macam info terkini, gossip (semestinya ni ^^), ilmu dan advantage kepada newbie.

abc highlight sikit.
erm... advantage. contoh macam kita follow blog MrBen, for sure, dua tiga orang follower mrBen akan follow kita semula ^^b I've tried it before.

mesti lepas ni ada yang kata, "abc perasan otai" sebab tulis entri nih (sangat berfikiran -ve!)
bukan otai. just nak remind. what are the purpose I'm following your blog but after all, abc tak jenguk dah pun lepas tu. =.="

abc sendiri dah rasa. follower abc 6 ratus ke atas. but berapa ratus yang baca entri-entri abc? cuba teka?
statistik kan ada. abc pun tahu betapa rendahnya peratusan orang datang. tak menggambarkan follower beratus +_+ merungut sekejap!

andai blog anda berinformasi terkini, dengan rela abc akan follow.
kalau tidak maaf, abc takut memberi anda harapan palsu.
andai blog anda begitu membuat abc tidak jemu. abc akan puji terus promote kepada blogger2 lain.
takpayah suruh memang orang akan follow ^^b

bukan kata tak follow abc langsung tak jenguk. abc akan pergi. kita tetap sokong satu sama lain.
ada masa lebih abc akan jenguk dan baca entri2 anda. ;)

ini dunia blog. cekalkan hati. salah tulis orang maki orang keji. lagi-lagi bila kita menulis hal-hal peribadi.
think first before you publish ^^b


ikhlas tau entri ni. buat tatapan blogger-blogger sekalian. especially my beloved followers!
(sorry, bloglist abc sedikit aje list nya.)


No comments: