Wednesday, February 1, 2012

Saya nak cepat-cepat ada anak!

Salam Februari 2012.

sekejap aje masa berlalu, 18hari lagi sebelum balik ke Johor!

enrti pertama bulan Februari.

++++

abc baru lepas baca 'perbualan' ibu muda dan bakal ibu muda di facebook. sangat seronok pulak baca kegembiraan dan perbincangan mereka tentang hal-hal keibuan. abc tak boleh nak masuk campur, tak ada pengalaman lagi. hehehe


kecintaan abc kepada baby sangat tinggi. sangat sukakan baby. ^^ dari kecik, sangat-sangat teruja dengan baby. tambah-tambah baby boy. ;)

my only son ^^
adik-adik dah besar, anak sedar baru seorang. insyaAllah, this year dapat lagi seorang, semua hoping for a girl and abc harap boy lagi. i love baby boy! hehehe

abc rasa, baby girl kuat nanges, tak tough! pastu baby girl selalu takut dekat abc, geram punya pasal abc akan beliakkan mata or *cubit* bagi nangis. keh-keh-keh

baby boy? selalu senang nak tackle! ^^



sekarang sudah kurang kes pembuangan bayi, Alhamdulillah. but abc kata kurang, sebab masih ada. kejam! bodoh siapa yang buat dosa dengan membuang dan membuang+bunuh anak mereka yang keluar dari rahim mereka. bukan kepada ibu sahaja kepada bapa yang bodoh dan bodoh kerana tidak mahu bertanggungjawab dan turut subahat dalam membunuh waris mereka sendiri!.

bila timbul kes-kes pembuangan bayi, abc selalu cakap dekat mama, kenapa eh diorang tak buang depan rumah kita? boleh ambil jadik anak angkat.

kadangkadang bila pergi buang sampah, selalu kata dekat adik, cuba tengok-tengok mana tau ada baby orang buang dekat sini. harap dengar suara baby menangis. erm...

abc sangat nak ada baby. ^^ umur baru 23 (belum lagi). bukan kes gatal or gedix tapi memang perasaan itu ada. kenapa?

  • abc nak rasa perasaan bila ada nyawa dalam rahim
  • abc nak rasa baby gerak-gerak dalam rahim (masa adik dulu, penah tengok perut mak bergerak-gerak)
  • the feeling of being a *mom*
mungkin terlalu awal (dari dulu kut feeling ni hahaha) insyaallah suatu hari nanti pasti dapat rasa. ;)
bila itu, abc serahkan segalanya kepada Allah.

p/s: mengingati PCOS membuat abc takut dan sentiasa berharap sihat seperti orang lain. ^^ moga Allah mendengar doa abc.

2 comments:

fa-in said...

sy rasa bila menginjak umur 20-an mesti start pikir serius pasal kahwin2 ni..hehe

moga abc cepat bertemu jodohnya aminn :)

akubersamaCahya said...

ameen... insyaAllah.