Tuesday, September 13, 2011

UTM : geram.

Salam Syawal.

abc dah siap kemas meja belajar, and dah siap makan pagi + tengahari (jimat you..!)
so.. boleh la meng'update' blog abc nih. lama jari-jari abc tak menulis kan3.

geram? geram dekat sapa? ni yang cerita kat hampa semua nih! geram dengan pakcik teksi!



al kisahnya, abc sampai di Sri Putri jam 9 lebih pagi. bas kawan abc pun sampai waktu yang sama, kami memang berjanji nak balik kolej sama2. mula nak tumpang kereta orang, tapi segan la pulak even orang tu kawan sekelas aje. ^^v

pakcik teksi dah bising and perli-perli sebab beg2 kitorang semua banyak2 and berat. nak buat macam mana, mama kitorang sayang kitorang. ^^v

masuk aje dalam kereta, abc pun cakap la kat pakcik tu, K9 ( K NINE) ye pakcik. lepas pakcik tu hantar seorang abang dekat KRP terus dia pusing ke klinik and tanya, K9 kan.. masa tu dekat KTR. kami pun cakap kolej sembilan la pakcik.

lepas tu, pakcik tu bengang. dia kata, tu bukan K9 tapi kolej 9. mula la dia nak mereben apa semua. kami pun cakap la, dah masuk 4 tahun dah kami sebut K Nine, semua pakcik teksi paham. dia marah kut, setiap bonggol dia langgar aje, habes bonet kereta dia hempas kami punya beg. sakit hati!

pastu, tambang pun mahal. pakcik kat stesen cakap RM8 sebab beg banyak. tapi dia amek RM 9. buat kerja tak ikhlas langsung. takkan naek kereta dia dah!

>>> permulaan hari pertama dekat UTM yang menyakitkan hati! 

p/s: buat kerja dengan ikhlas mesti seronok kan?









4 comments:

.: iEyLa :. said...

sengalnye pakcik..lain kali b4 naik tgk dlu org yg bwk tu..
klu pakcik tu ckp xmo dah naik cab pkcik..haha

akubersamaCahya said...

hehehe.. dah amek dah nombor kete dia.. ^^v

NadiRah said...

aishh!!!!nad pon dh bengang...huhuhu

akubersamaCahya said...

sabar je la..hehehe