Sunday, September 25, 2011

Mari Menternak Ayam–Part 2

 

kaki masih dalam keadaan kebas. namun terlalu rindukan blog yang hampir bersawang. ah! abc selalu aje hilangkan? janji tinggal janji. Embarrassed smile

anak-anak ayam sampai hari jumaat. sepatutnya khamis, but that day, fligt anak-anak ayam di ‘delay’ kan

flight-delayed

sebab cuaca sejuk (hujan). anak ayam tak boleh dipindahkan dalam keadaan sejuk, even waktu panas pun, lori dia akan dipasangkan warmer!

before anak-anak ayam dimasukkan ke dalam reban, kami kena sedia reban diorang dengan sebaiknya.

haritu kami bersihkan, ni kena pasang kelambu and letak pampers.

lampin anak

pasang pampers.

sebab utamanya, reban ni, bawah dia jarang-jarang, nanti kaki anak-anak yang kecil tu terlekat or dia jatuh terus ke bawah.

kelambu ayam

pasang kelambu

ni roomate abc. anak mami! Laughing out loud

kelambu ni dipasang keliling reban, bukan nak halang nyamuk, tapi elak anak-anak ayam ni terkejut bila orang mai.

chick23

bila dia terkejut, boleh mati sebab dapat sakit jantung Vampire bat hehehe ada penipuan disitu.

ibu ayam

ni lah ibu-ibu anak ayam! which one is abc? Winking smile

 

anak ayam sampai jumaat pagi, jam 1100 pagi. habes aje kelas ganti, abc and kawan-kawan terus ke ladang. sambut anak-anak kami. Red rose

kotak magik

dalam ni anak-anak ayam dihantar. kesian diorang, sempit kut.

satu kumpulan akan dapat 30 ekor anak ayam.

anak comel

kumpulan abc, advanced. kumpulan pertama yang ambil anak ayam, and masuk reban Open-mouthed smile

ayam yang diambil, kena timbang, tengok najis dia. macam baby jugak la, dah berak baru boleh balik rumah.

baby belajar minum

anak-anak ayam ni kena ajar dia minum, anak-anak ayam ni baru berusia sehari.

anak yatim

comel tak? inilah anak-anak abc.

abc

abc dan hotchick

comel sangat-sangat anak ayam nih! geram aje, nak berak, dia akan menari, golek-golek and then preettt.. euwww!

lepas dia berak. dia makan! wekkk! Alien

+++

kami kena bagi mandi lepas 4 jam dia minum air pertama. lepas nih, pagi and petang kami perlu bagi makanan banyak and air. tengahari just topup makan aje.

lepas nih, kami akan busy jaga anak ayam. Hot smile

 

p/s: jaga baby manusia lagi senang kut. Who me?

No comments: