Thursday, September 15, 2011

belajar macam budak U

salam syawal
selamat pagi korang!

abc takde kelas pagi harini, just 1 class petang nanti iaitu TERNAKAN! ladang lagi ^^v
biasalah course abc memang unik sikit!

walaupun abc dah almost nak masuk 4th years dekat UTM, jadik student U tapi abc masih rasa abc belajar dekat matrik and sekolah. masih malas belajar and buat kerja sekolah! but.. di akhir tahun pengajian nih.. terasa dewasa pulak cara belajarnya.

macam mana budak U belajar yang nampak dewasa? (kacamata abc)


  • ada buku tebal2 tepi meja waktu belajar.
  • buku tebal diselak2 helaiannya, untuk cari maklumat.
  • reads so much journals.
  • speak all about assignment
  • discussion yang sungguh matang!
even its seems 'poyo', tapi malam tadi abc terasa sungguh dewasa. sebab masa abc masih dikerusi sekolah, abc selalu tengok drama, budak U akan duduk dekat library or bilik, and ada buku tebal-tebal dekat tepi dia. he/she kept searching and reading through the books. ^^v

---------

abc belum buat jadual belajar. abc perlu buat jadual belajar, untuk mendisiplinkan diri abc sendiri. i am teacher to be, kalau cikgu tak disiplin macam mana nak disiplin kan pelajar2 yang tidak berdisiplin?

pagi ni perlu berjumpa dengan Dr.Omar untuk projek Rekacipta. hope we can find the GREEN things to rekacipta. ;p



3 comments:

NadiRah said...

hahhaha..ternak ayam...main2 taik ayam..
best x????huhuhuhu

NadiRah said...

eh,temanya tanaman herba gak..same cm tahun lepas kn...
tu ar..nad dpt puncak syurga tu lak..hahahha

akubersamaCahya said...

belum sampai baby2 ayam kami.. kamis nanti.. best kut!

pastikan tempat nad pulak juara..hehehe