Tuesday, January 8, 2013

2.1.1 iye2 jek!

Assalamualaikum wbt.
selamat pagi, jarang noh abc update seawal nih hehehehe

pagi ni tak boleh sambung tidur (patut rezeki payah masuk!)
ada hal kena setel, ah... hampir pukul 8 aje mata sudah mengecil! =="
ini perihal orang menganggur dan membuang masa hui3

okay! 2.1.1 apa tu?
itu target abc (walau kalut nak posting nih!) untuk keluar karya di blog ceh!
harap2 berjaya noh, mari berdoa bersama-sama ^^v

2 cerpen setiap bulan
1 mini novel/3 bulan
1 novel/6 bulan

uish... kalau tengok macam pack aje kan. itu perancangan sebelum abc bekerja.
mungkin boleh untuk cubaan pertama aje. lepas dapat kerja, terpaksalah ubah.
abc bakal guru, kerja2 guru tu banyak. nak jadi guru yang baik kena fokus dengan baik, betul?

abc akan cuba untuk cubaan pertama, yang mana untuk bulan 1 2 3 4 5. insyaAllah dapat 12 cerita berbeza.
10 cerpen (1 dah uploadkan?) 2 mini novel dan 1 novel.

cerpen kedua bulan ni dah ada, tengah cari 'ending' dan beberapa part syok sendiri hahahaha
mini novel pun dah ada, tinggal nak cari watak2 dan konflik best punya.
novel? yang sedang disiapkan ni tak boleh nak papar. insyaAllah, abc akan berangan habis baik. cedok cerita artis ke, mungkin dapat ide untuk novel ^^v

aish! buat karut. Janji terpateri tu dah part 7 kan? cari idea apa lagi, kekekeke lupa! so dah dapat satu novel heeee~~~~






ha... ini semua cerita yang terperuk dalam lappy. kalau tengok note book abc, lagi banyak cerita yang tak tertulis! kadang2, abc ni dah siap watak pe semua, mai idea lain terus tulis yang lain. kan dah terbasi yang lain ni.

semua itu ada perancangan abc, Allah juga yang menentukan, betul? harap sangat abc akan disiplin dan dapat ikut perancangan ni dengan baik. baru meriah industri penulisan ni kan? hik3 baru meriah blog dan page abc weeee~~~

doakan yang terbaik ye. Much Love Readers!

2 comments:

Anonymous said...

huhuhu...awl dia bngun...cepat nk cerpennnnnnnnnnnnnnnnnnnn..

Anonymous said...

Good luck!