Friday, December 14, 2012

Korean Drama: Nice Guy/Innocent Man


nice guy, korean drama!

syafiqa tanya abc, ending cerita ni macam mana, piqa kurang faham eh?
meh abc cerita.

for those yang gila cerita korea, jangan tak tengok cerita ni.
cerita ni bukan cerita korea yang comel2, cute2 tu
cerita dia dari episod 1 dah thrill gila!

 kang ma ru (song joong ki) sanggup mengaku salah dengan menggantikan tempat kekasihnya
yang membunuh seorang lelaki. oleh sebab itu dia dipenjara 5 tahun dan dibuang daripada akademik perubatan. kang ma ru merupakan pelajar yang pintar dan di jangka akan menjadi seorang doktor yang handal.

lepas 5 tahun, kang ma ru mula bekerja menjadi 'gigolo'. bertukar2 teman wanita.
sehingga dia bertemu kembali dengan kekasihnya yang telah berkahwin dengan lelaki lain.
cerita pun mula 'interesting' bila, kang ma ru cuba menjatuhkan kekasihnya itu dengan mendekati anak tiri kekasihnya.

kekasih dia sudah mula gilakan harta yang bukan milik dia. anak tiri dia (heroin drama ni) memang tak suka dengan ibu tiri dia yang merupakan perempuan simpanan ayah dia. 


gadis ni (abc lupa nama dia, susah nak sebut) seorang yang pemarah, perangai dia memang teruk. tapi dia sangat2 cintakan kang ma ru yang pada mulanya hanya mempergunakan dia untuk jatuhkan bekas kekasih dia tu.

abc suka pada kata2 gadis ni:
"saya tak kisah dia yang dulu. semua itu kisah dia yang dulu. sekarang saya hanya mahu dia di sisi saya"

bila mereka ni mula serius, pelbagai hal terjadi. sampailah gadis ni dan kang maru kemalangan.
gadis ni mengalami kerosakan otak yang teruk, kang maru pulak ada pendarahan dalam otak.
 
kang ma ru mula cintakan gadis ni, tapi sayang bila gadis ni dah ingat semula.
dia tak dapat nak terima kang maru. tapi lebih kepada marah sebab kang maru gunakan dia dan putuskan hubungan diorang sebelum diorang kemalangan.
 
episod akhir:
kang ma ru dibedah. selepas pembedahan yang 50/50 tu, dia mengalami masalah mengingat wajah2 orang. macam hilang ingatan jugak. doktor yang pernah melatih dia dulu, hantar dia ke Amerika untuk sambung belajar. akhirnya dia jadi doktor dan dia pilih untuk bekerja dia perkampungan.
 
 
gadis itu pun bukak restoran kecil di kampung tu, sebab nak tengok kang maru. kang maru tak ingat gadis tu.
tapi sebenarnya, dia takde mengalami masalah hilang ingatan, semua tu dia rancang.
kang ma ru nak mulakan kehidupan baru, dengan melupakan semua yang pernah dia buat sebelum ni.
dan dia nak permulaan yang baik dengan gadis tu. 
kang maru nak jadi seperti orang lain yang bercinta, semuanya manis dan indah. bukan kerana dendam dan marah. sebab tu dia buat2 dia hilang ingatan. dia nak rasa bercinta seperti orang lain :)

"awak paparazzi?"
"awak suka saya"

kang maru buat2 jual mahal, bila gadis terkantoi amek gambar2 dia.

last scene, kang maru bagi couple ring yang sebelum ni dia nak bagi tapi tak kesampaian.
^^v
 
  abc juga peminat lee kwang soo!
dia sangat pandai berlakon. :)
cerita cinta dia pun best jugak. watak kwang soo menghidupkan lagi cerita ni.
 
++++
 
satu drama yang lain dari lain. macam city hunter! :)
abc bagi 5 bintang dekat cerita ni. ^^v
 
song joong ki dalam running man dulu, cute2 tapi dalam ni macho habes!
 
okaylah, jangan lupa tengok ye! (kat youtube aje)
 
much love readers!
 
 



2 comments:

Anonymous said...

hooyeah.. dah fham.. thank you sis.. ^_^

akubersamaCahya said...

welcome :)