Sunday, September 16, 2012

Anak Cucu baru ^^


pagi hari, selepas tidur lepas solat subuh (tak tidur satu malam hari tu)
dalam ngantuk-ngantuk
mak telah kejutkan kami sekeluarga, dengan membawa pulang seekor anak kucing!

sebelum ni, kami nak ambik kucing mak tak bagi.
sebenarnya boleh, tapi bersyarat, syarat yang sangat berat =='

kalau kucing buang 'najis' dia merata-rata
orang yang ambik kena bersihkan.

hahahaha
berat sungguh!

tapi mak memang selalu bersihkan kucing2 ni yang tak berapa
kenal 'toilet'!
so, mak memang boleh bela banyak mana pun.
 
kami namakan dia : KATIE (hari tu, Kate dan William datang Malaysia)
 
nama awal2, ket sebab mak ambik dekat Market. hehehe
tapi nak bagi best, jadik Katie! ^^
 
Mama Chilo tak suka, same goes to Derlo
but okay, for Bello and Olelo.
kamu assume, Mama Chilo dan Derlo betina
so jeles dengan kecomelan Katie. :p
 
+++
 
syarat nak masuk rumah (untuk kucing)
kena mandi setiap minggu dan mem'buang' dalam toilet!
 
kalau tidak.... jejak kasihlah diorang ^^
 
okeis. cukup mengarut takat ini.
much love Readers <3 br="br">
 



3 comments:

wawa_syazwani said...

Comel2...geramnye akak tengok

akubersamaCahya said...

tak tengok dia jalan. eeeeee geram gila, boleh pulak dia goyang2kan ekor sambil jalan... dgn montelnye huuuuuuu~~

Sitii Munirah bt Azman Shah said...

Hem x apa kucing tukan haiwan kesayangan nabi,comel kucing tu kak