Thursday, August 15, 2013

Kahwin :)

Jam 1.16 A.M 15 Ogos 2013

Alhamdulillah. masih boleh menulis di sini.
Maaf, adik abc pun dah bising "bila nak sambung cerita?"
"lama dah tak post cerita" "Dugun2 tu macam mana"
abc membalas dengan "ermmm tau... ahhh dah la"
Yes I know Im giving to many reasons huhuhuhu
Maaf kan abc. mood menulis ada, tapi kakak tuan empunya badan mula kena penyakit M
Malasssssssssssss memanjang! ^^v

kembali ke tajuk entri : Kahwin.

menulis cerita cinta, tak pernah baca pulak baca dalam novel orang tulis persediaan nak kahwin.
baca-baca, jumpa terus kahwin. mudahnya NOVEL! kalau realiti... pecah kepala wooo..

ehem-ehem *blush* yes, niat di hati abc mahu menukar status remaja kepada dewasa ahaks.
tetapi kita merancang Allah jua menentukan. banyak perkara perlu dipertimbangkan, terutama CIK PUAN MAMA.

Masih belum serius berbual dengan mama, masih dalam nada gurauan. Sebab? Si dia pun belum bersedia, abc lagiiiiiiii la... (tulis cerita mudah berbanding hal sebenaq woo) berkahwin bukan macam main pondok-pondok. bukan macam main kahwin-kahwin dan penting sekali (I simpan ni dalam hati I dan minda I) kahwin bukan macam dalam novel. happy after a few conflict. Its never like fairy tales, happy ever after.

Pengalaman insan-insan disekeliling buat abc sangat berfikir panjang dalam soal ni. Kawan-kawan ramai dah menukar status, abc taknak sebab itu abc pun 'rush' nak tukar status. Kenapa abc tetiba berfikir soal nikah kahwin? sebab tak mahu berkawan terlalu lama. :) abc nak CINTA LEPAS NIKAH. abc nak rasa apa yang Allah janjikan kepada kita, Cinta yang halal itu sangat indah :) (bercinta sebelum kahwin bagai nak rak, macam mana nak rasa kan3?)

Dulu meremang bulu roma bila soal nikah kahwin timbul untuk diri sendiri. Sekarang? Biasa-biasa, sebab dah terlalu biasa dengar orang tanya "bila nak kahwin?" tambah-tambah bila adik kita dah nak timang anak. huwaaa~~~

0249 PM 15 ogos 2013

semalam mengantuk sangat jadi, tulisnya separuh terus log off :)
jadi abc sambung siang-siang pulak hehehe

taktahu nak sambung apa, idea semua takde, keluar dengan 'bersin' yang tak berhenti-henti.
oh! alah sungguh dengan habuk dan bulu kucing (I'm a cat lover!)

abc harap doa dari kalian semua. moga-moga sempat habiskan beberapa cerpen yang tergendala selama beberapa bulan :'(

doakan kesihatan abc
doakan juga kebahagiaan abc. (doa cepat tukar status hehehe)

sayang korang semua ^^v
love: abc_nurwateeqa




3 comments:

Anonymous said...

Salam abc
Semoga Allah permudahkan semua urusan awk. InsyaAllah~
I pray the best for u and I'm sure all ur readers will do the same too. Keep writing comel, inspiring stories :)

akubersamaCahya said...

wsalam.
thanks anonymous.
inshaAllah.
thanks for ur doa n calling me comel. hik3

inshaAllah
selagi bernafas, selagi itu ada cerita cinta <3

Happy Mind said...

anon cakap cerita-ceritu yang comel. hehe. abc ni, perasaan tak...

well sy pun nak doakan sama untuk abc .tahun depan dah tua dah...parent abc sure suh cari calon cepat2. keh keh keh...goodluck.

HM