Sunday, March 31, 2013

Cikgu O' Cikgu

Alhamdulillah
abc sudah kembali berada di Ipoh.
tanggungjawab abc di sini :)

walaupun berat hati, sedih dan sudah 'homesick', tetap kena kerja seikhlasnya.
lagi cemberut lagi la mood tunggang terbalik!

minggu ni sibuk sikit, ulang alik Kedah ke Ipoh, Ipoh ke Kedah. atas sebab-sebab tertentu :)
doakan abc ye!

sahabat-sahabat abc nasihatkan abc jangan terlalu 'stress' dan tertekan dengan pelajar. Jangan terlalu fikir sampai sakit kepala. (abc masih demam). abc pun ambil jalan mudah, untuk elak daripada depress dan tension sepanjang guru dengan tidak terlalu fikir, dan lalu dengan hati yang gembira.

kalau tengok jadual, memang HEAVEN! sebab abc punya jadual tak padat dan subjek ringan. yang buat abc stress dan tekanan, adalah kerana abc tak dapat kawal kelas/pelajar dengan baik. in shaa Allah, moga Allah permudahkan semuanya.

esok sudah bukak sekolah! jom kita berehat, sekolah pagi weh! :)

p.s: doakan manuskrip siap sebelum tengah tahun. nak juga merasa baby keluar di pasaran hek! ^^b

4 comments:

Fatonah Rahim said...

Moda ABC berjaya mendidik anak bangsa dengan sebaiknya.:)

Cik TeN10 said...

Bese la awl2 kan.. Dh lama2 nt bleh la control bila dh kenal rentak students sume.. Pape pn betulkan niat and all da best tau! Anak2 ni nt yg akan menerajui ngra di msa depan. So buat yg terbaik ! :))

Cahaya Dayana said...

Aldabest kak abc...jgn stress2 yer..moga dpt mnjadi pendidik yg berjaya satu ari nnti..:)

akubersamaCahya said...

Ameen In Shaa Allah.
Sedih kenangkan anak bangsa sendiri takde semangat nak belajar. :'(