Friday, October 28, 2011

copy-cat! nasihat untuk newbie!

salam petang yang barakah.

hilang nyawa sekejap. bila terbaca email yang dikirimkan. aish.. tak sangka "bodo" abc dulu. membuat sesuatu sesuka hati.. aish.. ni lah akibat tak dengar nasihat mr.Ben! (masa tu tak reti lagi berblog, mr.ben pun abc tak kenal =.=")

email daripada blogger.com, abc ada satu entri yang copy dari satu laman web, and terus post dalam blog abc. mujur2.. kalau terus kena terminate blog macam ne? aiyakk.. nak sampai tahap lemas-lemas hidung ni pun payah!

fuhh.. mujur-mujur! lepas ni beringat. apa pun kita copy, mesti letak dari mana kita ambil. (abc selalu post gambar and tak letakpun dari mana abc dapatkan.. =.=') serik kut!






klik untuk pembesaran!

aish.. bukan mudah dalam nak jadik blogger. banyak kena jaga. hohoho.. bukan syok sendiri aje tau.


p/s: jangan buat macam abc nih. lemah jantung baca! hohoho

4 comments:

luvlynonord said...

bls emel tu kta : toksah dok pulon sgt la..

akubersamaCahya said...

podah... pandai la hang.. ni la rules blog!

najihatussolehah said...

tp kalu search kat google nak kena letak source jgak ka..

akubersamaCahya said...

tulis aje daripada google.com hehehe rasanya yang abc kena ni sebab mmg copy sejibik terus paste.. masa awal2 ngek ag hehehe abc pun terkojut tengok entri abc tu.. =.="