Sunday, October 17, 2010

hebat = kecundang.


jika kau fikir kau hebat
dabik dadamu

tinggi hidungmu

nyatanya kau sombong.

....................................................................................

salam kawan. what a night! never thought that time will run very fast. it is already the last week for being a teacher. erm. dunno the feeling. either I'm sad or happy or what. but what i realize is.. i will feel lonely. i do love my students. even they were always talk in mandarin. do they miss me? dunno.

okay guys. i know this entry is not like what u think as u read the title rite. =) ya.. no matter what. i like that status. whenever u feel u r the greatest remember that there will be more people that greatest than u and u never know. more surprise. people that u hate or u always look down on him/her. is actually/maybe great x100 than u. =)

entah ape aku merepek kan (if that u r thinking) but is true. aku ade kenal sorang. ye orang memang pandang die hebat. sebab. suke dabik dada. taknak keje bawah orang sebab bagi die die je betul and hebat. orang salah tak pandai buat keje. so wrong kan... and FYI die tak la hebat mana. macam mane orang boleh kata die hebat? sebab: die akan war-war kan kat orang die hebat. berlagak. tak kawan orang low class ( orang kagi hebat dari die tau) die bijak ( tak pun.buat-buat je) semua orang salah. dia la yang betul ( sanggup bertikam lidah sampai orang mengalah).

do i mengumpat? tak lah.. aku hanya nak korang ambil pengajaran. kita hidup kejap je. dunia ni tempat kita kumpul pahala. buat apa hebat kalau tak dihormati?? lebih baek hina tapi orang tabik spring kan.. =)

okay la, should stop here. see ya!





reminder: aku insan yang lemah.

No comments: