Thursday, May 28, 2020

RAYA CARA KITA!


SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 2020!
RAYA CARA KITA, #COVeid #newnorm

Macam mana raya korang? Alhamdulillah Raya yang bermakna buat saya sekeluarga.
mula dari Ramadhan, terawih penuh 30 malam. puasa penuh 30 hari,beli luar boleh kira dengan jari.
akhir akhir ramadhan sahaja kami membeli. sebab dah taktau nak masak apa.

solat jemaah suami isteri, terawih yang paling istimewa dan membahagiakan.
mengeratkan cinta antara kami berdua dan anak anak.

solat sunat hari raya dan khutbah juga, suami berjaya imamkan. Alhamdulillah

Allah uji kita tapi kenikmatan dalam ujian yang berganda! Maka nikmat TuhanMu yang mana yang hendak kau dustakan???
Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah.

rindu Ramadhan. sebab penuh kebaikan.
saya berjaya hampir 16 malam dengan tahajud, taubat dan hajat. harap Ramadhan seterusnya
akan lebih baik dan bermakna.

Hari Raya.
Malam raya, kami buat steamboat, bakar kambing dan satay.
Suami dah siapkan ketupat palas dan rendang ayam (my husband lagi hebat memasak)
saya diserang sakit kepala memang lemah habis, mampu siapkan cheesetart yang tak seberapa.
Alhamdulillah, lepas berbuka saya lebih baik. 

kami video call family yang jauh di Kedah, Kelantan.
riuh rendah di luar rumah. 

Jiran beri rendang daging dan ayam pencen, lemang sebatang.
haa baik jiran ni, jiran sementara sahaja. rumah mereka sedang dibina.
tak jauh dari sini.

nanti mereka pindah, tak adalah jiran yang suka bagi juadah. hehe

Raya pertama di rumah, ke rumah abang Ipar yang tak jauh. sebelum ni, sebelum COVID 19 melanda setiap kali Ramadhan pasti ada hari kami berbuka di rumah beramai-ramai. rindu pula. 

macam mana raya korang?

moga semua baik baik aje.

angka masih ada, moga kita diberikan kesihatan yang baik dan dijauhkan dari wabak yang menakutkan ini.

Raya Raya Jugak, jaga diri dan duduk rumah!

#stayhome #staysafe #togetherwefightagainstCOVID19

1 comment:

Siti said...

Selamat Hari Raya...MZB

RAYA CARA KITA!

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 2020! RAYA CARA KITA, #COVeid #newnorm Macam mana raya korang? Alhamdulillah Raya yang bermakna buat ...