Thursday, June 20, 2013

Resipi simple dan enak! : English Cocktail :)


Entri di malam hari (walaupun esok ada sekolah, abc masih boleh update kan3)
siang tadi, abc masuk pertandingan membancuh air :)
last minute baru tahu kena masuk.
dari pecah kepala nak pikir buat air apa, abc ambil langkah mudah.
dari resipi sebenar "Lemon Twist"
abc ubah kepada English Cocktail ^^v

bahan-bahannya ringkas aje:
1. lemon
2. lychee
3. daun pudina
4. 7-Up

cara-caranya:
campur aje kesemua bahan-bahan di atas.
lemon tu, 1/2 perah 1/2 slice
lychee depan kepada berapa biji nak letak, air lychee masuk sekali ye.
daun pudina tu, ricik-ricik 2 3 helai dan masukkan.

lepas beberapa minit lemon lyche mint dan 7-up di campurkan, barulah masukkan ais.
sebab nak bagi rasanya bersatu (sebati eh?)

rasanya sangat refreshing, tambah-tambah minum waktu panas. 
pudina (mint) tu akan terasa bila beberapa ketika kita menikmati english cocktail ni.
rasa sejuk di dada, eceh! :P

selamat mencuba!

Inilah persembahan siang tadi :)

5 comments:

Nasuha said...

Menarik...nmpk sedap...

akubersamaCahya said...

Refreshing! TRy yourself :)

Farhain Azmi said...

Tengok macam sedap ja wei..rsa bulan posa ni nak try bt. tak pun bt msa knduri kwen..haha

akubersamaCahya said...

bulan puasa sesuai! tukar 7up dgn 100plus/revive mesti ag best.

kawen? untuk pengantin boleh la hehehe

Farhain Azmi said...

haha.. tuela, nak buat utk meja pengantin jelah.. hehe