Wednesday, October 17, 2012

Teringin....

Assalamualaikum.
Sejuk aje malam nih. Mungkin sisa-sisa hujan petang tadi.
Alhamdulillah, masih basah bumi ditimpa hujan :)

teringin? bukan lagu Shima tu. lagu yang kadang2 jadi pilihan waktu berkaraoke dengan kawan2. hehehe
teringin untuk entri ni adalah tentang teringin atau keinginan abc dalam menulis. ^^

sepanjang menulis cerpen2 cinta ni. novel cinta. abc sebenarnya teringin nak tulis cerita seram, cerita misteri.
cerita-cerita gelap dan hitamlah kononnya... tapi, abc mengalami satu masalah iaitu; penakut!
alamak! abc memang penakut, tak nafi. bila ter'over' berimaginasi abc mudah membayangkan sesuatu yang tak wujud.

kalau korang cerita dekat abc cerita hantu, senang aje bulu roma nak tegak. sebab abc imagine every words yang korang cakap. huuuuu~~~ kalau abc imagine untuk menulis pulak macam mana???

ini buku feveret abc waktu sekolah rendah. kelebihan menjadi pengawas perpustakaan membolehkan abc mencari lebih banyak buku2 siri salma dalam perpustakaan sekolah :) really miss to read it! :( siri salma sangat best! sangat exciting dan sangat mendebarkan.

masuk sekolah menengah. al maklum umur meningkat, jadi novel-novel jadi pilihan. sampailah sekarang. tapi masa tingkatan 2 abc mula berjinak-jinak baca komik, semestinyaaaaaaaaaa.....
sekarang ni dah maju. ada movie dan kartun dekat tv3. heeeee~~~

abc dah melalut dah. cukuplah rasanya entri ni. karang berjela-jela abc melalut. asalnya nak tulis 'abc teringin nak tulis horror story' aje hehehe.

abc tiada idea untuk menulis. idea abc join konvokesyen haritu :) tunggu beberapa hari ye. insyaAllah sebelum raya haji abc post cerita baru. tunggu, baca dan komen ye.

much love readers!


3 comments:

radziah AR said...

siri salma dan juga hadi (ka hardi) boy memang seronok. 5 sekawan ni best jugak, tapi kanak2 sikit...(padahal yg membacanya pun (akak la) kanak2 juga....hahahha)

akubersamaCahya said...

hahahaha misteri tu yang buat kita nak baca kan. hehehe

Wayne said...

anda minat siri salma/nancy drew,3 penyiasat,5 sekawan,7 penyiasat,hadi,5 penyiasat?sertai kami sekarang juga disini https://www.facebook.com/SiriSalmaMalaysia