Tuesday, November 8, 2011

bila novel menjadi drama/filem!


abc mengira waktu untuk menunggu tayangan filem OR ni
01.12.2011

tarikh ni, pakcik-pakcik yang promote novel kat abc yang gitau,
pakcik tu geng2 karangkraf. betul la kut ^^

tak sabar!
 
 
 

bicara hati dah bertukar kepada drama.
tapi tayangannya kat Astro.
uishhh.. piring Astro mama wat jemur asam keping dah! =.="

tentang dhia
 
 

cerita baru menggantikan cerita Soffiya kat tv3
tajuk aje dah teringatkan abc dekat novel tentang dhia.
abc pun search kat google, and betul ada novel tentang dhia
 
but abc taktau la jalan cerita dia sama or hanya tajuk aje yang sama.

+++

fenomena Lagenda Budak Setan + Nora Elena banyak memberi kesan kepada dunia penulisan dan perfileman kan ^^ 
ewahh ayat abc skema.

tapi sebelum2 nih dah banyak novel dijadikkan drama dan filem
contoh:
trilogy cinta, dari mata arissa, kau laksana bulan, stanza cinta

dan abc rasa ada banyak lagi.
abc nak promote drama Kau Laksana Bulan.
 
cerita dia tiptop! best gila.
gandingan Ayu Raudhah and ZulHuzaimi
 
masa abc baca novel dia, abc pening, sebab banyak konflik tapi lepas tengok cerita dia.. pergh! syiokkk!
^^

+++

nak ulas cerita yang diadaptasi dari novel memang tak habes.
sekarang abc tengah tunggu, cerpen2 yang gila best kat P2U jadik cerekarama kat TV3 setiap sabtu. hehehe

Cinta Skodeng jadi cerita tv ke.. kan syiok.. keh3 perasan!







pictures: semua google punya ^^

1 comment:

najihatussolehah said...

hmm..banyak dah rupanya yg dah diadaptasi dr novel...ske ombak rindu:)

p/s:hehe...dah balek kg dah...cuti sminggu jgak...