Monday, May 24, 2010

bila org dah terasa hebat!

assalamualaikum..
entri nih nak story pasal org2 sekrg..
golongan mane??

mane2 jek... tapi xde kaitan yg dah mati or still bernafas kat bumi! klu terase
harap insaf..hehhehe

erm...
zaman sekrg nih ramai yg suke berbangga diri..
yelah lebih sket dah terase hebat..
kaya sket dah rasa takbur
bongkak... suke ckp sumting yg tak jadik lagik..kononnye jadik lah..
menipu org kanan kiri.. dabik dada.. aku hebat! aku hebat!
pepatah melayu pun ckp kan.. sepandai2 tupai melompat akhirnye tersembam kan lumpur! hahahha.. kantoi sudah... yelah tipu org sampai bile sgt nk bertahan....

erm..
nape nak riak ek..
tak hebat mane pun dia.. tapi war2 kan kat sume org aku hebat! aku hebat!
yelah org yg die g cite tu bukan nye "bodoh" sume dah celik... angguk jek la...
die ingat org taktahu...

erm...
riak2
takbur2
bangga diri2
bile nak sedar ek!

come on...
org len lagik hebat la..
ade ag tinggi! Allahuakbar!
kan3...

erm....
belajar jadik cikgu nih byk ngajar aku erti hidup!
jgn riak!
jgn kedekut ilmu!
n jgn terasa diri nih hebat!
akan kalah!
Allah bayar cash!

jgn kerana kita rase diri kita lebih mulia.. kite dah dabik dada...
kawan aku pun penah kata... dosa pahala kite tak penah nak boleh kira!
yelah.. rase dah jage aurat! solat tak tinggal.. kite rase..eh aku leh dah masuk syurga..
tapi kite riak..kite lupe kite ckp besar.. kite tipu yg kite pkir kite tipu sunat.. hehehe

sehebat mane pun kite klu kite sakitkan hati org len...ape gune nye!
kan,,kan,,kan,,,

aku pun tak sempurna.. just nak coret2..if de yg tersalah tulis.. tegur la ye! kite kongsi ilmu same2... I'allah!

reminder: aku juga masih byk salah!

Tuesday, May 18, 2010

bila blog sekadar sepotong ayat?

salam bagi yang membace..hehhe ade ke?? entah.. syok sendiri pun oke! hahaha
mase mule2 dulu semangat gak nak tulih2 dalam blog! sekrg?? bosannn... bosan kut!
erm.. mungkin masalah2 yg aku hadapi sekrg mengpupuskan segala mood!
yup! setuju,,, hehhehe

harini famili aku ramai yg demam... aku la pemulanye! huuuuu~ sorik...

aku nak aktif balik menulis...
tulis apa yg aku penah tulis.. tapi yelah no mood at all!

dah lame tak berkarya.. mcm dah basi jek blog "inilah seni hidupku"... huuuu~

come on babe! hehhehehhe

bosan la... takde kawan kat umah.. takde bende nak wat.. tenet nih bosan!

aku just nak cakap aku buhsan!!!

ajal kian hampir..


ya Allah..
matikan aku dalam iman...

harini baru balik dari spital..
batuk yg tak lega simptom kepada lelah...
klu batuk ni tak lega jugak aku kne pakai inhaler!
ya allah.. aku nak sehat sehingga aku kembali kpd Mu..
::::::

kenapa title entri mcm seram!
sebab.. aku penah bace.. klu nikmat2 yg Allah pinjamkan kat kite,DIA amek balik.. tanda nya..ajal kian hampir...

doa aku.. panjangkan umur ku...

Saturday, May 15, 2010

happy teacher's day!!

16 mei hari guru
hari mengenangkan jasa-jasamu
........
petikan dari lagu yg aku belajar mase darjah2 dulu..hehehhe

selamat hari guru buat guru-guru yg mengajar aku..sehingga lah aku hampir berjaya kini..
dan buat ibu yang kental menjadi guru dan ibu terbaek buat kami anak2...
saya syg ibu saya!
.......
a gift for OUR DEAREST TEACHER!

student confirm sebuk carik hadiah utk cikgu2 tersyg.. even a pen!
hehehhehe
dah dua hari aku sebukk wat hadiah utk adik2 aku bg kat cikgu2 diorg.. alhamdulillah.. simple tapi bermakna!

Tuesday, May 11, 2010

demam pulak!

erm... baru seminggu rehatkan otak
tak wat pape dok rehat jek..
demam serang pulak... aishhhh... tak suke tul

erm.. nak g mane2 pun susah..
nak masak pun tak best.. takde rase..deria rase rosak utk sementara waktu
waaaaaaaa~

Wednesday, May 5, 2010

count down~ mom's day... + teacher's day


salam..
aku mempunyai ibu yang juga seorang guru..
every year pening nak bagi ape..
paling senang ucap i love u.. but dis year terpikir nak bagi sumting
erm.. every year sambut.. tahun nih?? semua anak2 mama bz je tgk,,
hehehhe tinggal yg kecik2..

erm... kena wat sesuatu utk mama yg tersayang.. love u mama!!!