Monday, October 7, 2013

Sinopsis Cinta Atas Paksa (CAP)

Entri ini atas permintaan 'silent reader'.

abc rasa dah pernah letak sinopsis dalam blog ni.
tapi takpe atas permintaan abc post sekali lagi. 


Dalam melangkah ke arah kehidupan yang lebih baik dan bahagia, Adra Malaeka kemudiannya dikejutkan dengan kehadiran ‘lelaki’ yang menyatakan dia adalah suaminya. Tanpa mampu membela diri, Adra Malaeka kemudian dibawa lari ‘suami’nya sendiri. Gempar seluruh keluarga Adra Malaeka, seminggu lamanya Adra Malaeka dilarikan tanpa diketahui ke mana. Terus gempar apabila lelaki yang mengaku suami kepada Adra Malaeka hadirkan diri dengan surat nikah mereka! Siapa dia? Bagaimana semua ini boleh berlaku? 
++++

sinopsis ringkas.
kalau nak penuh, tunggu abc habiskan 44 atau 50 bab semua sekali ye.
sebab abc ni jenis menulis ikut mood.
cerita akan bertukar-tukar. :)
 ++++

ada yang komen.
penat nak tunggu 10 orang komen.
sedihnya.
memang abc sedar tak ramai yang komen walaupun rate pembaca tinggi :)
so, takpe. abc akan terus update CAP.
jangan risau.
abc dah banyak kali ulang, semangat nak sambung bagi habis. 
okay, tunggu ye CAP 3!

much love readers!

13 comments:

I-eim7 said...

Sya bkn x nk kmen abc...
tp x pndai nk kmen...
bleh ckp yg stiap krya yg dtlis mmg best..
good job writer...
jgn sdey2 key...
kmi sntiasa skg dr blakg...

Happy Mind said...

habiskan dah teruskan menulis. hantar kat publisher cepat2...InsyaAllah saya beli. sy pun cam reader kat atas. kenkadang baca dari tab rasa malas nak komen. lagi2 kalau ada 'character recognition'.cukup malas... (2x malas) hehehe

akubersamaCahya said...

masih ada ye charactaer amende tu? abc rasa dh buang huhuhu
takpe. abc tau banyak silent reader :)

Anonymous said...

dah nama pun abc mestilah ada mood yang berbeza :D heeee

akubersamaCahya said...

hahahhaha abc lain tu

Nur Eza said...

Cita abc bez..xkisahlah tulis ikut mood ke..asl tau da kisah dlm cita ni..terus kan usaha

Bella16Iman said...

sy hrap kak Abc boleh siapkan dlu story CAP smpai abes bcoz x sbar nop thu pnhujung story ny... plezzzz!!!!!!!!

Anonymous said...

Bila nk smbg blik cita ni

Anonymous said...

Best ! Jalan crita menarik . Cara writer mngolah pun tip top . snang mw fhm n jelas . good job .

emmy sophea said...

abc, cinta atas paksa ni novel kan? masih dijual kat pasaran tak? plzz respond. saya nak sgt baca smpai habis

akubersamaCahya said...

Hehe belom siap manuskripnya. Jd xd lagi la novelnya. Doakan ye. Tq

nurul hasliza said...

Smpai bab ni je ke cita ni

akubersamaCahya said...

Belum ada dipasaran sebab belum siap huhuhu harap bersabar yep. Tq sbb sudi baca karya abc 😊