Saturday, February 27, 2010

takkan berpaling dariMu

OST sinetron TV Munajah Cinta

Artis (Band): Rossa / Icha Jikustik

Kala malam bersihkan wajahnya dari bintang-bintang
dan mulai turun setetes air langit dari tubuhnya
Tanpa sadar nikmatnya alam karena kuasa Mu
yang tak kan habis sampai di akhir waktu perjalanan ini

Trima kasihku pada Mu Tuhanku
Tak mungkin dapat terlukis oleh kata-kata
Hanya Dirimu yang tahu besar rasa cintaku pada Mu

Oh Tuhan anugerah Mu tak pernah berhenti
selalu datang kepadaku Tuhan semesta alam
dan satu janjiku tak kan berpaling dari Mu


:::::: aku de tengok cite munajat cinta... moga aku seperti khumaerah... sentiasa setia pada suami.. taat dan solehah..amin... seronok citenye...

Wednesday, February 24, 2010

kemalasan melampau....

aduhh.. esok aku ada test komunikasi berkesan.. sungguh! aku kecut..
entah kenapa dis sem aku sgt la tension.. sume macam kelam kabut aje...
semangat pun kurang sekarang..wuuuu..

erm.... tarik nafas... 1....2...........10...lepassss... fuhhhhhhh!

next sem aku dah kna pegi latihan mengajar..seyes..aku tak ready!! ya Allah.. hambaMU ini sangat memerlukan kekuatan Mu.. sediakan lah aku untuk menghadapi segala Ujian dan halangan...
macam2 dah jadik.. hidup aku ceramuk!!!! duk umah mmg hepi.. ketenangan bersama mama.. huhuhu...

erm.... miss mama and adik2.. miss my nephew.. amir mak lang nak balik... huaaaa

tension nye!!!!!

Friday, February 12, 2010

namaku...

aku ingat ag
hobi aku klu dah bosan bukak tenet..
aku akan search name aku sendiri
dulu bile aku seacrh takde pape..
result not found..
but now... ramainye name same ngan aku...

hehhehe

moga2.. hamba2 Allah yang bernama WAThIQAH.. menjadi hambaNya yang solehah.. amin...

pe makna Wathiqah??

ada dua makna: yang amanah.. yang teguh dan kukuh...

alhamdulillah.. mak and ayah bagi nama yang sgt baek.. moga wathiqah menjadi seorang gadis n wanita yang sentiasa amanah dalam kehidupannya.. menjadi seorang insan yang teguh imannya.. kukuh ketaqwaannya.. tak rapuh dek godaan dunia... amin...



reminder: ingat aku sorang je name wathiqah.. hehehe..

Thursday, February 11, 2010

alahai wanita!!


bayi dibuang bagai sampah
hadirnya sepatutnya disambut meriah
namun apa daya dia tiada ayah
ibu pula tiada endah
tidak kenal apa itu dosa
yang tahu cuma keseronokkan dunia..
hai wanita...
kasihan bayi itu..
dia tiada dosa
dia tak mengerti apa2
mengapa kau bunuh dia
mengapa kau campak dia
mengapa tidak kau kasihankan saja dirinya....



erm... saban hari.. byk kes pembuangan bayi.. apa nak jadik dengan dunia nih??
dulu kes2 ni kecoh masa aku masih sekolah rendah.. sekrg aku dh universiti kes yang sama berulang.. ya Allah jauhkan aku dari hal2 ini...

hai wanita.. kenapa buat dosa berganda2?? berzina.. dapat anak luar nikah... buang pulak bayi tu.. ada yg gugurkan kandungan.. yang buang tu.. klu anak dia org jumpa hidup bgus la.. nih tak mati!!! ada pulak yang buang kat tong sampah... anak tu tak sehina kau yang buang tu... ya allah... marahnya aku.... erm.. kenapa ya?? takut?

kasihan bayi tu... taktau ape salah die..

kalau kita fikir... mudahnye mereka2 ni dapat anak.. org laen kawen bertahun2 pun tak dpt anak.. ke sana ke mari cari penawar yg membolehkan mereka dapat anak.. pastu klu tgk pengalaman mak kite... susah nak bersalin.. berjam2.. kadang tu sampai sehari... macam2 komplikasi lak tuh... tapi diorg yang buang2 anak nih.. bersalin sorang2 jek... mudah kan... kadang2 aku terjawab jugak soalan nih... "bayi tu dah tahu naseb die kat dunia.. kenapa nak susahkan mak die bersalin... hadirnya tak penah diterima.. dimaki ada la..."

astagfirullah... ya Allah.. jauhkan lah aku dari sebarang kejahatan dan kemurkaan Mu...

reminder: jaga diri wahai wanita.. jaga maruah anda!!