Monday, November 30, 2009

entry

banyak yg aku nak masukkan tapi gambar nye takde... entri witout gambar agak bosan
heee.. klu cite nye best oke lew.. aku nye laptop baru baeki.. dah hilang software photoscape.. susah nak edit gambar lew.. huhuhu... tengah download balik.. tapi takut jugak virus2 cinta dtg balik t
abes duit..huhuhu

Saturday, November 28, 2009

SALAM QURBAN

kalau raya puasa merayakan kejayaan kite puasa sebulan.. menahan diri daripada lapar dahaga dan juga nafsu.. raya qurban??? apa perngorbanan yg telah kita lakukan?? pengorbanan bermakna yang mengubah hidup juga diri kita dari kurang baik kepada lebih baik... apa ye yang aku telah lakukan tahun nih?? ade.. tapi biar lah Allah je yang tahu.. moga2 aku akan jadik lebih baik daripada sebelumnya... aku suke dgr takbir raya.... jum kite dgr same2


Wednesday, November 25, 2009

bahagia dan terus bahagia..

tahniah buat adik an.. dapat 5A UPSR 2009.. tahniah.. dh pecah la rekod famili yg aku pegang dulu..hehheh..

hari ni.. 25.11.2009
besday acip.. tak sambut ag.. cian die..
tadi ujan lak.. aku nak belanja die ais krim paling mahal..hehehhe
esok pagi kami akan merempit ke kedai..hihihi

hari ni jugak aku dah leh men tenet semula.. laptop ku udah sehat...
hehheeh

no reminder,,i'm sleepy!

laptop ku berpenyakit!!

hampir seminggu laptop ku tersadai di kedai EPSOn.. ia dikatakan menghadapi virus.. ada virus2 yg mengjangkitinya... alhamdulillah.. sudah sembuh.. alhamdulillah data2 penting dapat diselamatkan lagi.. hikhikhik.. miss you la my laptop..heeee

reminder: sayangilah barang2 anda..

Wednesday, November 18, 2009

esok hari yang di nanti oleh adikku!!!

salam..
esok result UPSR keluar..
berdebar2 la ye sume pelajar2 darjah 6..
insyaAllah setelah korang sume berusaha bersungguh2 mesti la dapat yang setimpal

adik aku tak sabar tu.. nak tau ape yg die dpt..
esok.. aku nak masak sedap2.. klu die dapat elok kire kenduri la.. hehhe

HARI INI.. MUIZZUDDIN EXAM SPM... GOOD LUCK UDIN!! KAMI SEKELUARGA DOA KAN UDIN.. DO UR BEST!!!

reminder: exam mmg menakutkan. tapi klu takde exam kite tak belajar.. betulkan??

Sunday, November 15, 2009

idris sulaiman

kawan-kawan dah muak dengan nama nih.. tiap kali aku sebut jek name nih diorg akan cakap " sudah la wateeqa" hahahha aku hanya gelak2 sampai terguling2.. kehkeh.. ni nama watak dlm stu novel yang aku baca.. lupe tajuk nye.. nanti aku cari.. watak ni sgt la jadik idaman.. lelaki berusia.. duda kematian isteri... ensem.. smart.. bergaya.. romantik n tegas.. aku suke cerita nih.. watak perempuan tak sangat.. coz.. tak best pun.. heheh.. ade la sebab.. klu ckp jadik isu sensitif lak..
erm.. leh ke aku jumpe lelaki bernama idris sulaiman.. kalau ade pun.. mungkin same perwatakannye.. yg aku tau.. itu cuma khayalan penulis... same with me.. mohd haikal hazimi.. wait r.. nanti org gile2 kan aku nye khayalan lak.. heee berangan..

opss... i found it.. tajuk nye selagi ada dia.. sape yg lom bace bace la.. i got da pic too... see ya..









reminder: tak salah kan...

oh!! asam pedasku

12hb yang lalu.. dengan penuh keyakinan aku masak asam pedas.. yg aku tau ia nya sgt la simple.. aku pun amek resipi.. aku tgk.. oh.. sume bahan ade.. mesti sedap dgn sambal belacan.. yum3..
aku pun blend cili.. n sume2.. mase aku masak.. aku tgk semcam je asam pedas nih.. dah nak jadik sambal tumis.. hukhukhuk.. alamak.. mampus aku.. jadik aku pun masuk kan air bg cair.. jadik la.. macam asam pedas.. aku masukkan ikan.. biar ikan masak.. aku pun rase.. erm.. jadik2...
tapi kusedar.. asam pedas ku tak sedap mcm asam pedas.. kehkehkeh.. mak aku kata.. mane ade org tumis asam pedas.. "yeke mak.. hehhe iqah tak penah masak. first time" hehehhe
oh!! asam pedas.. ko mmg mudah tapi klu tak reti.. tak jadik jugak... kehkehkehkeh..




reminder: rajin2 la masuk dapur ye wahai wanita..

Saturday, November 14, 2009

kalau aku jatuh cinta

kalau aku jatuh cinta
mungkinkah seindah cinta fantasiku?
adakah seperti novel-novel tulisan insan?
mungkinkah seperti nukilan akalku?

kalaulah aku jatuh cinta
adakah cinta itu kekal selamanya?
mungkinkah cinta itu hingga ke hujung dunia?
adakah pada seorang sahaja?

jikalau aku jatuh cinta
pada jejaka yang mana pilihan ku?
insan mana yg bisa sentuh hatiku?
imam mana yg akan menjadi pemimpin hidupku?

kalaulah aku jatuh cinta
ku harap cinta yang bermakna
cinta yang penuh rahmat
cinta penuh dengan cinta tuhan
cinta yang penuh redha tuhan
mungkin jua cinta itu cinta sebuah perkahwinan......


reminder: kepada yang bercinta.. ingat Allah lebih dari segala2nya...

Friday, November 13, 2009

it come with "love letter"

Jika kau ubah fikiran
aku kan setia menanti
jika kau perlukan teman
carilah disini
jika kau ubah fikiran
untuk jatuh cinta lagi
yang pertama ke depan
jika kau ubah fikiran...

Sayu dan pilu bermain di jiwaku
Hilang mu kini tiada pengganti
Hanya namamu tersemat di kalbuku
Menjadi satu kenangan abadi

Menjadi satu kenangan yang abadi...


reminder: jgn lepas peluang yang ada.. penyesalan mmg tak berguna...

Thursday, November 12, 2009

...lagu hati...

apa yg ku ingin??
aku sendiri tak pasti..
aku sendiri tak mengerti

adakah aku mengejar sebuah cita
atau hanya secebis angan?
adakah ia hanya impian yg tak mungkin ku gapai?

apa harus ku lakukan
kian hari keinginan itu memeritkan
hati sering berlagu sedih
kerna jiwa terasa pedih
teringat cita yg ku telah tinggal jauh..

ku lihat dia
bahagia dgn hidupnya
mendapat apa yg dihendaknya..
tapi aku??

mungkin ini jalan takdirku
mungkin nanti
mungkin masih jauh
mungkin tak tertulis
entah... ini semua pada tanganNya

aku hanya boleh meminta
terus meminta
mampu kah aku harungi dunia?
sedangkan impian itu jauh di puncak sana?
namun hati berlagu sendiri
mengata pasti
pasti aku miliki
angan dan juga impian
aku kan jadi seperti dia
aku juga pasti bahagia
aku pasti!


reminder: sedih la.. nape aku g usha depa2 sume

hati ini sedih!!!

erm... sedih??
jgn sedih.. don't be sad.. hikhikhik
ramai kengkawan dah dpt ape yg diingini selama ni.. aku??
aku masih aku yg dulu... masih di tampok lame?? tak jugak...
ade yg baru gak.. tapi masih tak dapat ape yg aku nak dari dulu.. ape?? ade lah..
erm... bukan tak bersyukur tapi.. erm.. alhamdulillah..sentiase bersyukur..
tapi bolehkah hambamu ini mendapatkan ape yg diingini???

Wednesday, November 11, 2009

tetiba jek teringat!!!



tgk org dok masak... tetiba teringat final masak dulu.. lazat.. siap dapat pujian dari Lecturer.. yang bangga.. resipi nih kami reka.. huhu.. pakai reka.. bagi masa.. on time kne bagi resipi.. huhu
punye cari macam2 resipi.. last2 kne reka sendiri.. jadilah yg dlm gambar tuh.. "cucur bercili" and "tat strawberi".. castard nye strawberi tau bukan sebab de strawberi atas tuh.. hikhikhik




masak seronok.. tapi kne hepi.. bile hepi.. masakan kite tu akan jadi seperti yg kite nak.. heehhe.. cube la masak mase serabut.. rase die pun serabut.. hahha

reminder: sem depan nih belajar masak untuk orang sakit!

:::::perjalananku beribu batu::::::

mungkin dulu aku de cite.. and tajuk nye lebih kurangkan... hehhehe
aku kira la.. bape jam la aku nye perjalanan kali nih.. hitung2 de l cukup 10jam..huhuh lame nye..
aku pergi sri putri dgn yati.. sedih teringatkan ateh.. yela selalu balik dgn die.. huhuhu.. bus yati sampai 9.55pm.. bus aku akak kaunter tu kata pukul 10.20pm makna nya.. aku kne tunggu 25minit ag sorang2... mamat asing tu dok usha dari tadi.. mama chek takot... die ingat aku usha die kut.. hey tolong la aku usha bontot2 bus je la.. nak tgk no plat nye... bus aku JKG787... lambat nye bus nih.. huuuhuhu... sorang2 jadi taku... tetibe... hushhhhhh bus sns lalu.. bus aku ker?? lambat ag bus aku.. em... pegi je la usha bontot die... jalan melintas sekumpulan manusia.. yakin nye aku jalan.. mcm bukan bus aku.. seklai.. JKG787.. hey my bus... cepat2 aku patah balik amek beg baju.. terus cepat naek bus.. uncle tu tny.. SP?? aku jawab alor star.. aku mmg tak menjawab soklan.. aku pun nek bus.. alamak.. mane org?? yg aku nampak hny sorang abg cina.. n akak melayu ( dat akak aku tegur pun sebab nak ikut die g toilet.. takut woi g sorang2..rupe2 akak tu dak UTM gak.Fkulti Sains..tahun akhir dok KTF H15) aku nye seat belakng abe cino tuh!! sempit jek tempat nih.. tak best langsung.. erm.. tido je la... ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ... tibe bus benti.. oo die amek driver sorang ag.. ni melayu tadi yg de india... masa ateh tny ade pompuan dak.. bru aku teringat takot nek bus tuh,. mujur de akak tuh.. heheh.. pas pakcik melayu tu take place bwk bus.. abe cino ni turunkan seat nih sampai lutut aku.. ag la sempit.. hati ku berkata2

:::::::::;iqah..g la tnya pakcik tuh.. mmg takde org ke?? klu takde leh tukar seat double.. ag selesa..::::::::

ame jugak... aku keluarkan stu kaki.... lame... aku rasa rugi tak g tny.. aku akan terus tersepit!!!

aku pun pegi.. ::: pakcik mmg takde org ke dlm bus nih??? (tkot die amek org kat mane2)
::::::::::takde2...
::::::::sy tukar seat boleh?? (sopan tak???)
:::::::::boleh..boleh...
pastu aku pun ... amek sume beg aku dok seat double depan akak tadi.. beg2 aku letak belah tingkap... org takleh nak mek.. heheh panjang aku pikir nih...lepas aku tukar je tempat.. aku makan sandwich tuna aku.. yumyumyum.... aku tido... ishhhh takleh tido lak... aku makan oren... sedap nye.. byk ebnti bus nih.. aku pun turun la jugak.. selesaikan hajat2.. hehehhe

pas tu.. aku lena jek... bus benti pudu amek org siam.. bising!!!! depa nak g hattyai.. pas tu aku amek towel kecik aku tutup muka aku.. tido gila2..

bus benti tepi jalan.. nape?? ooo pakcik melayu nak balik umah.. eh.. dah sampai penang.. pastu aku nampak matrix aku dulu.. byk kenangan.. huhuhuhuhu
aku pun semangat la.. dah sampai sp aku mesej angah...
tibe2..dunia aku gelap... owh tertido lagi aku... hehhehe
bangun2.. ya Allah dah kat tol.. mujur terjaga... hikhikhik aku pun msj angah lagi.. yea2 dah sampai.. alhamdulillah..

lame jugak aku tido.. hehehhhe
kemas2 barang.. nampak dah shahab... msj angah.. angah kata dah sampai..
seronok!!!
tido pun lena.. double seat!!!
dats my story.. hahhaha

reminder: hati3 bus yg suke curi beg!!

Tuesday, November 10, 2009

i smile while watching aril...???

wats??? believe it or not...
i smile while watching aril in his video..
hahahha malunye.....
dats 'penangan' aril....
after this i wanna be one of aril fan.. can I???
mesti aril alu-alukan... ne ade artis tak alu-alukan peminat nye...
hahhaha
maybe ni last entri pasal aril...
takkan cite yg same...
nanti boring la blog cahaya nih!!!

Monday, November 9, 2009

ni la lagu Aril_Menatap Matamu

tetibe byk entri pasal aril..hikhikhik
takpe enjoy dulu...sok aku nak cite pasal perjalanan aku balik kampung!!!
jumpe aril?? tak la...kekekek


join FC aril???

it just a word that come out from my mouth...
think before speak!! hehhe
my sis is a fan of emer?? tak kenal pun hehheh
n i said to her.. i wanna join aril FC... so.. internet depan mata.. i just klik aril FC..
lagu aril "menatap matamu"...i like it.. tgk youtube konsert aril mase AF7.. betapa byk nye AF nih... sume nak jadik artis.. erm... tak nak ckp lebih2.. yang penting aril memang kiut ngn mata nye yg sepet... hikhikhik.. (astagfirullah....hanya memuji ciptaan Allah..heeee)

just enjoy this video!!!

Thursday, November 5, 2009

cahaya??

alahai
byk blogger gune name cahaya... why??
tell me why??
hikhikhik

alahai
nape tak gune name light ke??
infra ke..
kehkehkeh

Wednesday, November 4, 2009

hari yang terlalu letih



penat je hari ni
badan letih-letih
semalam tidur tak lena
sakit perut..hukhukhuk

hari ni keje nak tidur..
bangun pagi
makan biskut
before zuhur tidur
bangun badan letih je..
kenapa la penat and letih nih!

Tuesday, November 3, 2009

umi wa abi

rindu hati ini
pada umi
pada abi

kasih hati ini
kepada umi
kepada abi

tiada yang ku sayang
selain sayang pada umi
sayang pada abi

umi wa abi
tanpa keduanya
pasti tiada aku di dunia ini

terima kasih umi
terima kasih abi
atas nama yang kau beri
pada anakmu ini

cahaya yang teguh dan kukuh
cahaya amanah

akan ku kukuhkan cintaku
buatmu umi
akan ku teguhkan kasihku
buatmu abi

akan ku jalankan amanah Allah
di bumi ini semampu diri

cahaya yang mengiringi hidup ini
cahaya yang terbias diwajah ini
cahaya yang ada dihati ini
adalah cahaya hidupku

cahaya ini
cahaya cinta
cahaya kasih
cahaya sayang
umi abi kepada ku

syukur pada mu Ya Rabbi
kau hadirkan aku di sini
dengan adanya
umi dan abi

Alhamdulillah.. syukur padaMu Tuhan...


reminder: ingat lah kedua ibu bapa kita..selagi ada mereka di dunia..

Monday, November 2, 2009

a story of tonite

one day
....

two day


....

1 second

....

two second


....

if the time could be seen

i will grab it

keep it

lock it
.......

why??


people always ask the time;

turn back

stop

run faster as it can

......

why??


people would never appreciate

people will never realize

it was the best

even its hurt

it is the best

......

reminder: let the time flow... u will realize something that u never had before...





the beatles ~ yesterday

this song.. i read it in front of the class...
that time we have to recite a poem..
and this song is my choice.

my roommate give it.. i like it...
its one of my memory...






Yesterday
All my troubles seemed so far away
Now it looks as though they're here to stay
Oh, I believe
In yesterday

Suddenly
I'm not half the man I used to be
There's a shadow hanging over me
Oh, yesterday
Came suddenly

Why she
Had to go I don't know
She wouldn't say
I said
Something wrong now I long
For yesterday

Yesterday
Love was such an easy game to play
Now I need a place to hide away
Oh, I believe
In yesterday

Why she
Had to go I don't know
She wouldn't say
I said
Something wrong now I long
For yesterday

Yesterday
Love was such an easy game to play
Now I need a place to hide away
Oh, I believe
In yesterday



reminder: yesterday is semalam.. semalam adalah kenangan...

i scan my tummy???

nak tgk dalam pewot aku tak??


dalam pewot ade usus

..dlm usus ade ta
ik..
kihkihkih






dalam diagram tu a
de ovari kiri kanan and rahim
kecik jek rahim..

nak same besar ngn ovari




aku g scan bulan 2 /2009 ade masalah sket hukhukhuk



reminder: bersyukurlah anda dengan nikmat pemberianNya.. kadangkala kerna terleka..
nikmat akan hilang tanpa kita sedari keslahan kita....

Sunday, November 1, 2009

on the way.. give me a month!

seronok bile buat sumting yang memang feveret kite..
i wanna be a writer.. boleh ke??
still trying... ramai encourage.. so.. hope so..
maybe just sebagai hobi.. not more than dat...

wut have i write???
21 poem..
2 cerpen
1 novel..


still learning... banyak nak kne belajar...
tapi.. tak suke sgt nulis cerita..
lebih seronok... puisi...
lebih enjoy..
pasang lagu.... duduk kat meja
pegang pen... then...

biar kan pena menukilkan bicara..
biar hati berkata-kata...
biar jiwa meluah rasa...
tangan sebagai tongkatnya si pena
mulut ku biar tanpa suara..
bibir mengukir senyuman bahagia
apa yang ku rasa
biar seminit sahaja
pasti akan tercipta
nukilan tanpa suara...

reminder: hahhaha... aku tengah usaha menyiapkan novel utk sum1 yg nak aku siapkan. so give me a month!